EURO 2020
18/06/2021 0 reacties

Pakt Oranje ook de volle buit tegen Noord-Macedonië?

Pakt Oranje ook de volle buit tegen Noord-Macedonië?

Het Nederlands elftal staat eerste in Groep C van de EURO2020 en is zeker van een plek in de achtste finales. Om de eerste plek te behouden, zal Oranje nog wel moeten winnen van Noord-Macedonië. Voor de Noord-Macedoniërs zit het EK er zo goed als op en dat kan een voordeel zijn voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer. Speel jij mee en voorspel jij de laatste wedstrijd van Oranje in Groep C via VoetbalGokken.nl?

Igor Angelovski: “Gaan voor goed resultaat tegen Nederland”

Noord-Macedonië heeft nog geen punt behaald in Groep C en het ziet er dan ook niet rooskleurig uit voor de ploeg van bondscoach Igor Angelovski , maar de keuzeheer geeft het nog niet op. Er rest tegen Nederland nog een stukje eer om voor te strijden. “Maandag moeten we tegen Oranje spelen. We willen een goed resultaat neerzetten en hopelijk onze eerste punten van het toernooi pakken. Ik wil dat mijn spelers hun maximum geven in het shirt van het nationale team en een echt team zijn”, zo zegt de bondscoach van Noord-Macedonië.

“We hebben niets te verliezen”

De ploeg van bondscoach Angelovski staat op de vierde plek en de kans is nog heel klein dat het de derde plaatst weet te veroveren. “We hebben niets te verliezen tegen Nederland en daarom moeten we ontspannen die wedstrijd in om te laten zien waartoe we in staat zijn. Als we de kans krijgen om punten te pakken, zullen we dat doen. We moeten proberen ons aan dezelfde strategie te houden, maar we zullen tegen een sterk team spelen”, bevestigt Angelovski zijn tactiek.

Frank de Boer: “Duel Noord-Macedonië moet goed gevoel geven”

Voor bondscoach Frank de Boer en zijn team is de druk van de ketel. De achtste finales is een feit, maar Oranje kan nog tweede worden in de poule en dat kan ongunstig zijn voor de volgende ronde. Maandag winnen van Noord-Macedonië is in dit geval dus beter, maar dat moet volgens De Boer nog wel gedaan worden. “Ik snap wel dat je nu denkt: ja, maar wij zijn Nederland en zij zijn Noord-Macedonië. Maar je wil ook met een goed gevoel naar de achtste finales toeleven, dus moeten wij maandag winnen”, zegt de bondscoach van Oranje.

“Afwegen wie er spelen tegen Noord-Macedonië”

In de achtste finales kan Oranje al tegen sterke tegenstander als Italië geloot worden. Het is voor bondscoach De Boer dan ook even puzzelen wie er tegen Noord-Macedonië zal spelen en welke spelers rust krijgen voor de achtste finales. “We moeten goed overleggen met de performance coach en de spelers zelf om te bepalen wat het beste is voor de aankomende wedstrijd”, zegt de bondscoach na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk. “Willen we de jongens in hun ritme houden, waardoor je ook de 5-3-2 nog kan verfijnen, of zal je een gedeelte rust moeten geven? Dat gaan we tegen elkaar afwegen”, besluit De Boer zijn vooruitblik op de ‘tussendoor’ wedstrijd.

Statistieken

Het Nederlands elftal heeft twee wedstrijden gewonnen in de poule en staat met zes punten op de eerste plek. Oekraïne is de nummer twee in het rijtje met drie punten. Ook Oostenrijk heeft drie punten uit de eerste groepswedstrijd dat tegen Noord-Macedonië was weten te boeken. De Noord-Macedoniërs hebben dus ook nog geen punt behaald in Groep C.

Head 2 Head

In 2009 speelden Nederland voor het laatst tegen Noord-Macedonië. In de WK kwalificatie wedstrijd werd het in Amsterdam 4-0 voor Oranje. De heenwedstrijd in de Noord-Macedonische plaatst Skopje werd ook door het Nederlands elftal gewonnen:1-2. In 2005 en 2004 speelden Oranje ook tegen Noord-Macedonië voor de WK kwalificaties. Toen werd er tweemaal gelijkgespeeld: uit 2-2 en thuis 0-0.

Huidige vorm Noord-Macedonië

Noord-Macedonië wist in de oefenduels voorafgaand aan het EK nog te winnen van Duitsland met 1-2. Ook Kazachstan werd met 4-0 verslagen. Daarna ging het bergafwaarts met de ploeg van bondscoach Angelovski. Op het EK werd er verloren van Oostenrijk met 3-1 en ook tegen Oekraïne (2-1) wisten de Noord-Macedoniërs geen vuist te maken.

Huidige vorm Nederland

De ploeg van bondscoach De Boer lijkt steeds beter te gaan draaien. Van Oostenrijk werd afgelopen donderdag gewonnen met 2-0 en ook Oekraïne werd met 3-2 verslagen door het Nederlands elftal. De laatste wedstrijd die verloren ging is de uitwedstrijd tegen Turkije voor de WK kwalificaties. Inmiddels is het elitekorps van Oranje al zes wedstrijden op rij ongeslagen.

Prognose

Oranje is op dreef en wint volgens ons ook de laatste groepswedstrijd van Noord-Macedonië. Onze wedtip is 2-0 voor Oranje. Voorspel jij iets anders of ben je benieuwd naar de pre-odds die de bookmakers hanteren voor dit duel? In onderstaand odds-overzicht vind je de gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de bookies.

Quoteringen Noord-Macedonië – Nederland

De hoogste pre-odds staan in het 1X2 spelsysteem genoteerd bij een zege van Noord-Macedonië. Gemiddeld ontvang je x 12.00 keer je inleg terug als de Noord-Macedoniërs winnen en jij dat vooraf al had voorspeld bij de bookmakers.

Een gelijkspel is bij de bookies ook een hoge quotering waard. Mocht het een puntendeling worden voor Oranje met Noord-Macedonië dan wordt er x 4.95 keer je speelbedrag uitgekeerd als jij dit hebt voorspeld. Een overwininning van Nederland en dus negen punten in de poule levert je x 1.31 keer het speelbedrag op.

De EK wedstrijd in Groep C Noord-Macedonië – Nederland wordt gespeeld op maandag 21 juni om 18:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wint Oranje ook het laatste duel in de poule? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste Oranje EK-deals bij onze selectie aan top-bookmakers!

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!