EURO 2020
08/07/2021 0 reacties

Wie wint EURO2020 finale: Italië - Engeland?

Wie wint EURO2020 finale: Italië -  Engeland?

Aanstaande zondag wordt in het Wembley Stadion te Londen de finale van EURO2020 gespeeld. De finalisten zijn Italië en Engeland. De landen behoorden al tot de favorieten van dit EK en gaan de strijd aan om Europees kampioen te worden. Denk jij te weten welk land die hoofdprijs gaat pakken? Speel dan mee via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste winstbonussen!

Roberto Mancini: “Onszelf belonen door finale te winnen”

Italië staat in de finale tegenover Engeland en bondscoach Roberto Mancini is dan ook zeer trots op zijn team. “Bijna niemand dacht dat wij hiertoe in staat zouden zijn. We moesten lijden. Het kan ook niet altijd soepel gaan. Iedereen die de afgelopen drie jaar bij de nationale ploeg betrokken is geweest, verdient grote lof. Het zal dan ook erg mooi zijn als we onszelf kunnen belonen door de finale te winnen van Engeland”, zegt de coach van Italië een zijn persconferentie.

“Krachten bundelen”

Voor de laatste wedstrijd van EURO2020 wil de bondscoach nog eenmaal alles uit de kast halen. “De credits zijn voor mijn spelers, want zij geloofden drie jaar geleden al dat dit haalbaar zou zijn. Maar het is nog niet klaar. We moeten onze overgebleven krachten bundelen en ons voorbereiden op de finale tegen een zeer sterke ploeg”, aldus Mancini.

Gareth Southgate: “Finale wordt een grootste wedstrijd”

Ook Engeland maakt zich gereed voor een zware wedstrijd tegen Italië. Bondscoach Gareth Southgate weet waar de Italianen toe in staat zijn. “We staan in de finale, er is nog één horde die we moeten nemen. Italië is een zeer goede ploeg, in uitstekende vorm. Het zal een grootse wedstrijd worden. Finales zijn er om te winnen. We gaan nu goed recupereren en ons dan focussen op zondag”, zegt de bondscoach van Engeland.

“Lang moeten wachten”

De Engelse ploeg hebben al lang geen EK finale meer mogen spelen en dat maakt het volgens Southgate extra speciaal. “Het is ongelooflijk van deze groep deel te mogen uitmaken”, zegt Southgate. “We hebben nog een horde te gaan. We hebben als land zolang moeten wachten om nog eens een finale te bereiken. Sommige jongens hadden weinig ervaring met zo’n situaties, maar hebben een ongelooflijke job afgeleverd”, zo besluit de Engelse coach.

Statistieken

De Italianen werden in 1968 voor het laatst Europees kampioen. Dat is inmiddels al heel wat voetbalgeneraties geleden. In 1988 bereikten de Italianen de halve finale, maar verloor die toen van het voormalige Sovjet-Unie. Op het EK 2016 bereikte de Italiaanse ploeg de kwartfinales.  

Engeland werd in 1996 voor het laatst Europees kampioen. In de toernooien die volgden, kwam Engeland niet verder dan de kwartfinale. Op het EK 2016 werden de Engelsen in de achtste finales uitgeschakeld.

Head 2 Head

In 2018 speelden Engeland en Italië voor de laatste keer een duel met elkaar. Dit was toen een voorbereidingswedstrijd op het WK2018. Het duel werd gelijkgespeeld met 1-1. Drie jaar eerder werd een oefenwedstrijd ook al met deze cijfers afgerond. Op het WK 2014 in Brazilië won Italië in de groepsfase van de Engelse ploeg.

Huidige vorm Italië

In de halve finale won Italië met 2-1 van Spanje. De wedstrijd werd in de reguliere speeltijd niet beslist. De Italiaan Chiesa scoorde in de zestigste minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. De Italiaan Morata maakte er in de tachtigste minuut ook één: 1-1. In de verlenging werd er niet gescoord, waardoor er penalty’s genomen moesten worden. De Italianen namen die het best waardoor zij nu in de finale staan.

Huidige vorm Engeland

De halve finale van Engeland tegen Denemarken is voor velen een punt van discussie door de gegeven penalty van de Nederlandse scheidsrechter Makkelie aan het einde van de verlenging. In de reguliere speeltijd werd het 1-1. Dit kwam tot stand door een goal van de Deen Damsgaard en een eigen doelpunt van Kjaer. In de verlenging miste Kane dus die veelbesproken penalty, maar kwam via de keeper weer voor zijn voeten terecht waardoor de aanvaller alsnog Engeland naar de finale kon schieten!

Prognose

Wij voorspellen dat zondagavond een lange avond gaat worden. Italië en Engeland zijn de twee sterkste teams van dit EK. Wij verwachten een gelijkspel na negentig minuten speeltijd. Onze wedtip is 1-1. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de pre-odds die de bookmakers hanteren voor de finale van EURO2020.

Quoteringen Italië – Engeland

De bookmakers keren de hoogste pre-odds uit als er na de reguliere speeltijd nog geen winnaar is. Gemiddeld ontvang je x 3.05 keer je speelbedrag terug als er gelijkgespeeld wordt.

In het 1X2 spelsysteem wordt een zege van Italië op x 3.00 keer je speelbedrag ingeschaald. Wordt Engeland de kampioen van Europa? Dan kun je rekenen op een beloning van x 2.60 keer het aantal euro’s dat je hebt achtergelaten bij jouw favoriete Nederlandse bookmakers.

De finale van EURO2020 Italië – Engeland wordt gespeeld op zondag 11 juni om 21:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Voorspel de eindstrijd van het EK via VoetbalGokken.nl en speel voor de hoogst mogelijke bookmakers beloningen.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!