EURO 2020
01/07/2021 0 reacties

Wint Zwitserland ook van Spanje in de kwartfinale EURO2020?

Wint Zwitserland ook van Spanje in de kwartfinale EURO2020?

Aanstaande vrijdag speelt Zwitserland de kwartfinale van het EK tegen Spanje. De Zwitserse ploeg wist deze week te winnen van Frankrijk en zal niet bang zijn voor de Spanjaarden. De Spaanse ploeg komt zelf ook goed op gang. Welke ploeg gaat er volgens jou door naar de halve eindstrijd van EURO2020? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl als je op zoek bent naar de hoogste pre-odds!

Vladimir Petkovic: “Ik heb een superteam”

Zwitserland kreeg het in de achtste finales voor elkaar om regerend wereldkampioen Frankrijk uit te schakelen op dit EK. Bondscoach Vladimir Petkovic is meer dan trots op zijn team, maar zag de kwaliteiten van zijn spelers al langer. “Ik heb de beschikking over een team van superklasse”, zegt de bondscoach van Zwitserland die niet bang is voor het treffen met de Spanjaarden. “Nu we een nieuw niveau hebben bereikt, zal ik mijn ploeg vragen om dat straks tegen Spanje weer te doen. En daarna wéér”, zegt Petkovic over zijn doelen.

“Vrijdag tegen Spanje weer honderd procent geven”

Met Spanje treffen de Zwitserse opnieuw een sterke tegenstander die op papier zou moeten kunnen winnen van Zwitserland. Daar is bondscoach Petkovic nog niet zo zeker van. “Ik ben ervan overtuigd dat wat we tegen de Fransen deden nog een keer kunnen doen. Maar laten we niet te veel vooruitlopen op de zaken, eerst ontspannen om er vrijdag weer voor honderd procent tegenaan te kunnen”, aldus Petkovic.

Schorsing Xhaka

Granit Xhaka die tegen Frankrijk nog de man of the match was, is geschorst voor de wedstrijd tegen Spanje. De middenvelder van Arsenal haalden dit EK al twee gele kaarten.

Luis Enrique: “Zwitserland is één van de beste Europese ploegen”

De Spaanse bondscoach Luis Enrique stond er niet van te kijken dat niet Frankrijk, maar Zwitserland de tegenstander is in de kwartfinale van het EK. “Zwitserland is één van de beste Europese ploegen. Het is een team dat op de aanval speelt. Als je hun spel analyseert, dan zie je dat ze nergens zwakke punten hebben”, zo zegt de bondscoach van Spanje.

“Ons beste spel spelen”

Spanje schakelde Kroatië uit in de achtste finales van het EK en dat ging niet gemakkelijk voor de ploeg van bondscoach Enrique. Met de wedstrijd tegen Zwitserland voor de boeg wil de Spaanse keuzeheer zich volledig richten op de tegenstander van vrijdag. “We zullen echt ons beste spel moeten spelen om Zwitserland te verslaan. We hebben nog enkele dagen om te herstellen voor de kwartfinales”, besluit bondscoach Enrique.

Statistieken

De winnaar van de wedstrijd Zwitserland – Spanje neemt het in de halve finale op tegen België of Italië. Onze zuiderburen spelen vrijdagavond nadat deze wedstrijd tussen Zwitserland en Spanje is afgerond.

Head 2 Head

Zwitserland en Spanje speelden in de UEFA Nations League van vorig jaar nog tegen elkaar. In Madrid werd de heenwedstrijd gespeeld en de Spanjaarden wonnen die wedstrijd met 1-0. De terugwedstrijd in het Zwitserse Bazel werd met 1-1 een puntendeling voor de teams. Een vriendschappelijk duel in 2018 leverde ook al geen winnaar op. In de Spaanse plaats Villarreal werd het 1-1. Echt gemakkelijk heeft Spanje het de laatste jaren dus niet gehad tegen Zwitserland.

Huidige vorm Zwitserland

De overwinning tegen Frankrijk in de achtste finale van het EK kwam voor velen nogal onverwachts. Zwitserland was de underdog tegen de regenend wereldkampioen, maar wist ze tijdens de strafschoppen te verslaan. De Zwitserse ploeg kwam al in de vijftiende minuut op voorsprong. Daarna volgenden drie goals voor de Fransen en leek het gedaan met de ploeg van bondscoach Petkovic.

Niets bleek minder waar: Zwitserland kwam terug met twee treffer. In de extra tijd werd er niet gescoord waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Zwitserland maakte ze alle vijf. De Franse vedette Kylian Mbappé miste de laatste penalty van de Fransen en zo stoot Zwitserland door naar de halve finale.

Huidige vorm Spanje

Spanje beleefde in Kopenhagen ook een hete wedstrijd. Zij speelden daar tegen de Kroaten. Het eerste doelpunt dat werd gemaakt was van de Spanjaard Pedri die per ongeluk in zijn eigen goal schoot. Daarna volgenden er drie treffers van de Spaanse ploeg, maar de Kroaten waren nog niet uitgeschakeld en kwamen terug in het slot van de wedstrijd. In de reguliere speeltijd werd het 3-3.

Spanje schoot in de verlenging van de wedstrijd nog tweemaal raak en daar hadden de Kroaten geen antwoord meer op. Het werd in een schitterend duel 3-5 voor de ploeg van bondscoach Enrique.

Prognose

Onze wedtip is 1-2 voor Spanje. Verwacht jij dit ook of heb je een andere voorspelling in gedachten? Vul het in bij de bookmakers op VoetbalGokken en scoor de hoogste pre-odds!

Quoteringen Zwitserland – Spanje

De bookmakers keren de hoogste beloningen uit als Zwitserland van Spanje wint. In  het 1X2 spelsysteem van de bookies wordt x 5.20 keer je inleg uitgekeerd als de Zwitserse ploeg doorgaat naar de halve finale.

De pre-odds voor een gelijkspel staan op x 3.70 keer je inleg ingedeeld. Wint Spanje? Dan kun je rekenen op een beloning van x 1.70 keer je inleg.

De EK kwartfinale Zwitserland – Spanje wordt gespeeld op vrijdag 2 juli om 18:00 uur in de Gazprom Arena te Sint-Petersburg. Worden ook de Spanjaarden na de Fransen de prooi voor het Zwitserse team? Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogst mogelijke quoteringen van EURO2020.

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!