Europa League
06/05/2024

Gaat Atalanta Bergamo met Nederlanders naar finale of wordt het toch Marseille?

Gaat Atalanta Bergamo met Nederlanders naar finale of wordt het toch Marseille?
Atalanta
Olympique Marseille

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Het Italiaanse Atalanta Bergamo maakt een goede kans om de finale van de UEFA Europa League te halen. Halverwege de halve eindstrijd staat het 1-1 en de Serie A club mag de return in eigen stadion spelen. Daarmee komt een finaleplaats voor Koopmeiners, De Roon, Hateboer en Bakker wel heel dichtbij. Gaan ze dit halen of slaan de Fransen van Olympique Marseille in deze return alsnog toe? Speel mee via VoetbalGokken.nl en vergelijk de odds bij de beste, veilige en legale bookmakers!

Gian Pieri Gasperini (trainer Atalanta): “Ongelooflijke kans om finale te halen”

Gasperini leek verre van tevreden met de prestatie van Atalanta in Marseille en waarschuwde dat hij een aanzienlijke verbetering wil voor de terugwedstrijd aanstaande donderdag in het Gewiss Stadion in Bergamo. “We hebben een ongelooflijke kans om die finale te halen.. De 1-1 uit is een goed resultaat, maar thuis moeten we winnen. Of we het nu in 90 minuten doen, na 120 minuten of met strafschoppen, maar we zullen hoe dan ook die finale bereiken”, klinkt het stellig.

“Meer dan één doelpunt maken”

Gasperini vond dat zijn ploeg in de heenwedstrijd teveel balverlies leed en hamert erop dat dit komende donderdag niet mag gebeuren:  “Tactisch gezien moeten we proberen te winnen zonder ze de ruimte te geven voor een tegenaanval en we moeten waarschijnlijk meer dan één doelpunt scoren, aangezien ik zelden 1-0 resultaten zie in Europa. Ze kunnen op elke manier scoren, hoe we ook spelen. We moeten de bal sneller bewegen in de aanval en de aanvallers in een betere positie brengen om het spel te winnen. Het doel is om te winnen, niet om gelijk te spelen. We moeten meer doelpunten maken."

Jean-Louis Gasset (trainer Olympique Marseille): “Een bittere nasmaak”

De 1-1 was niet de uitslag waarop Olympique de Marseille had gehoopt toen ze Atalanta ontvingen in de halve finale van de Europa League. De Franse ploeg heeft dit seizoen in alle competities slechts vier keer een uitwedstrijd gewonnen. Coach Gasset snapt dan ook dat het nu lastig wordt: “Er zit een beetje bittere nasmaak aan. We zijn ons ervan bewust dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld tegen een goed team. Bij de goal zag ik wel een klein gebrek aandacht.”

“Pas halverwege halve finales”

Toch was de manager duidelijk dat de wedstrijd nog niet voorbij was, ondanks de psychologische berg die Marseille zal moeten beklimmen. “ Een paar hadden hun hoofd naar beneden en ik vertelde hen dat we pas op de helft van deze halve finale zitten. We hebben een week (gehad) om ons goed voor te bereiden. Wij weten wat we moeten doen: winnen.”

Statistieken

De heenwedstrijd begon goed voor Atalanta. Teun Koopmeiners stuurde spits Scamacca weg en die maakte dankbaar gebruik van de assist. Scamacca ronde af waardoor de Italiaanse club al na elf minuten op 0-1 kwam. Het antwoord van Marseille liet niet lang op zich wachten. Al in de 20e minuut maakte Olympique de gelijkmaker.

In het vervolg werd er niet meer gescoord waardoor deze return dus met 1-1 staan ingegaan zal worden. Een stand die met name voor Atalanta gunstig is omdat zij deze return voor eigen publiek mogen gaan afwerken.

Head to Head

Het wordt de tweede ontmoeting ooit. De allereerst onderlinge confrontatie vond vorige week plaats en eindigde dus onbeslist. De winnaar van deze tweede ontmoeting tussen Atalanta en Olympique pakt direct een vette vis door de finale van het Europa League toernooi 2023 – 2024 te behalen.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

De vorm van Atalanta Bergamo is goed als we de Serie A wedstrijden analyseren, maar in de Europees verband won het na de sensationele 0-3 uitzege op Liverpool niet meer. De return tegen de Engelsen werd met 1-0 verloren en vorige week was er dan dat gelijke spel bij Olympique Marseille.

Huidige vorm Olympique

De Franse Ligue 1 formatie hoeft in de competitie niet meer vol gas te gaan, want de titel is daar voor Paris Saint Germain. Voor het winnen van een prijs zal het zich dus moeten richten op deze Europa League wedstrijd. Met de uitwedstrijd bij Atalanta nog voor boeg staan ze echter wel voor een loodzware opgave om in Bergamo te winnen, anders is ook deze droom aan duigen.

Lappenmand

Bij Atalanta Bergamo kunnen ze geen beroep doen op : Kolasinac, Tolói, Holm. Met name het ontbreken van Kolasinac is een zware aderlating voor de thuisploeg die bij het bereiken van de finale waarschijnlijk ook de verdediger in de lappenmand heeft zitten.

De Fransen van Olympique hebben drie man in de spreekwoordelijke lappenmand. Rongier, Nadir en Meite staan allen onder behandeling van de medische stad van de club uit Marseille.

Prognose Atalanta - Olympique Marseille

De VoetbalGokken.nl prognose voor deze return tussen Atalanta en Olympique is een 2-0 overwinning voor de Italiaanse ploeg. Daarmee bereiken een viertal Nederlanders van Atalanta dus ook de finale en hopen we zelf een mooie bookmakersbonus te scoren.

Welke odds we hiermee kunnen scoren in het 1x2 spelsysteem lees je hieronder in de opsomming van de beste Atalanta - Olympique Marseille odds. 

Quoteringen voor Atalanta - Olympique Marseille

Indien Olympique Marseille de returnwedstrijd wint, kwalificeert de Franse club zich direct voor de finale. Sportgokkers die deze uitkomst correct voorspelden, ontvangen een maximale bookmakersbonus van 5,10 keer hun inzet.

Bij een thuisoverwinning van Atalanta verzekeren zij zich van een plek in de finale van de Europa League. Gokkers die hierop willen inzetten, kunnen gebruikmaken van het 1x2 wedsysteem met maximale odds tot 1,70 keer de inleg.

Als de returnwedstrijd, net als de heenwedstrijd, in een gelijkspel eindigt, volgt er een verlenging. Gokkers die op een gelijkspel tijdens de reguliere speeltijd hebben ingezet, ontvangen dan maximaal 3,85 keer hun gestorte bedrag.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën