Europa League
29/04/2024 39 wedtips

‘Nederlands’ Atalanta Bergamo in halve finale Europa League tegen Olympique Marseille

‘Nederlands’ Atalanta Bergamo in halve finale Europa League tegen Olympique Marseille
Olympique Marseille
Atalanta

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Atalanta Bergamo is één van de vier clubs die nog kans maken op het winnen van de UEFA Europa League. De Italiaanse club is voor Nederlandse voetbalgokkers extra interessant omdat er veel landgenoten voetballen bij Atalanta. Hun selectie bestaat uit onder andere Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mitchell Bakker en Hans Hateboer Kunne zij het Franse Olympique Marseille uit de finale houden? Lees hier onze uitgebreide Olympique Marseille – Atalanta Bergamo voorbeschouwing op VoetbalGokken.nl!

Jean-Louis Gasset (trainer Olympique): “We mogen niet verslappen”

Olympqiue Marseille is misschien wel de verrassendste naam in de halve finales van de Europa League. De Franse formatie weerde zich kranig en volgens trainer Jean-Louis Gasset zullen ze dat tegen Atalanta ook weer doen. “We zijn blij met deze halve finaleplaats, maar we mogen niet verslappen. De finale is en blijft ons doel.”

“We zijn niet bang voor Atalanta"

Voor Gasset is het te hopen dat iedereen dus weer op scherp staat als deze heenwedstrijd van start gaat in het Velodrome. “k heb de spelers verteld dat we onze topsnelheid nog niet hebben bereikt. We zijn niet bang voor Atalanta en zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk zelf aan de bal te komen. We spelen steeds beter, op veel verschillende manieren, dus dat zorgt voor veel vertrouwen."

Gian Piero Gasperini (trainer Atalanta Bergamo): “Allemaal 100 procent geven”

Het vertrouwen bij Atalanta is ook sky high nadat in de vorige speelronde topfavoriet Liverpool werd verslagen. Volgens Atalanta Bergamo coach Gian Piero Gasperini is zijn formatie er klaar voor. “We moeten allemaal bereid en gemotiveerd zijn om 100 procent te geven, want in deze spannende wedstrijden is er niet veel voor nodig om niet op ons best te kunnen presteren. Maar we hebben allemaal jongens die er staan altijd staan als we ze nodig hebben.”

“Fantastisch seizoen”

Om dit succesvolle seizoen voor Atalanta ook goed te laten eindigen is winst op Olympique noodzakelijk, zo stelt Gasperini. “We hebben een fantastisch seizoen. We komen nu in een eindfase waarin we moeten oogsten na al die geweldige prestaties in de beker, de competitie en natuurlijk ook in dit Europa League toernooi.”

Statistieken

Marseille bereikte deze halve eindstrijd door Benfica uit te schakelen. De Portugese club waar voormalig PSV coach Roger Schmidt de scepter zwaait won thuis nog met 2-1 maar ging in Marseille met 1-0 onderuit. Een verlenging volgde. Daarin gaven de ploegen elkaar ook geen duimbreed toe. Marseille won de penaltyserie uiteindelijk met 4-2 en mag daardoor deze halve finale spelen.

Atalanta had met Liverpool, de nieuwe club van Arne Slot zo lijkt het, een heel lastige tegenstander. Tegen misschien wel het sterkste team in de Europa League wist Atalanta te overleven door in Engeland met 0-3 te winnen. De 0-1 thuisnederlaag in de return deerde de Italianen dan ook totaal niet.

Head to Head

Beide clubs troffen elkaar tot nu toe nog niet op het Europese voetbalpodium. Deze eerste confrontatie uit de geschiedenis zal voor beide ploegen dan ook beginnen met tal van vraagtekens.

Wat we wel weten is dat Olympique overwinterde door als tweede te eindigen in Groep B. Alleen Brighton deed het in de poule beter. Ajax eindigde in deze Poule als derde en ging naar het Conference League toernooi. Atalanta won haar groep, door tegen Sturm Graz, Sporting Portugal en KS Rakow Czestochowa veertien punten te halen in Groep D.

Huidige vorm Olympique Marseille

Olympique Marseille presteert nadat het zich geplaatst heeft voor deze halve finale minder dan daarvoor. De winst op Benfica in de kwartfinales zorgde ervoor dat er meerdere malen gelijk is gespeeld in de Ligue 1 duels die daarop volgden. Deze dubbele confrontatie met Atalanta heeft in Marseille dus zonder enige twijfel haar schaduw al vooruit geworpen in de Franse kustplaats.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo leunt het hele seizoen al op de Nederlandse sterkhouders. Met name Marten de Roon (aanvoerder) en Teun Koopmeiners zijn kartrekkers bij de Italiaanse Serie A club. Zij zorgden er ook mede voor dat Atalanta in deze halve finale terecht is gekomen. In de competitie is een goede klassering nog mogelijk, maar de titel is reeds vergeven aan Inter. Hierdoor is de Europa League nu top prioriteit bij Atalanta.

Lappenmand

Bij Olympique ontbreekt een viertal spelers als gevolg van blessures: Valentin Rongier, Bilal Nadir, Bamo Meïté en Quentin Merlin zullen hierdoor allen de thuiswedstrijd tegen Atalanta moeten missen.

De Italianen van Atalanta moet donderdag in ieder geval stellen zonder Emil Holm. De 23-jarige rechtermiddenvelder heeft een kuitblessure. Of centrale verdediger Rafael Tolói mee kan doen tegen Marseille is nog maar de vraag. Hij is overbelast.

Prognose Olympique Marseille - Atalanta

De VoetbalGokken.nl prognose voor Olympique Marseille – Atalanta Bergamo is een 1-1 gelijkspel. Wij denken dat Atalanta haar pijlen pas verschiet in de return in eigen stadion. Een puntendeling in Frankrijk past prima in die plannen.

Olympique is volgens ons niet bij machte om die plannen te dwarsbomen, waardoor we volle goed hoop de correcte score wedoptie inzetten bij deze prognose. Ben jij het eens met onze voorspelling? Plaats jou weddenschap voor Olympique – Atalanta via VoetbalGokken.nl en krijg hieronder alvast een indicatie van de top quoteringen in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen voor Olympique Marseille - Atalanta

Als Olympique Marseille wint dan keren de bookmakers een maximale winstbonus van 2,55 keer het ingelegde speelbedrag uit. De Fransen zijn volgens de bookmakers dan ook favoriet in deze wedstrijd tegen Atalanta.

Lukt het de Italiaanse topclub toch om als winnaar vanuit Marseille de (korte) terugreis naar Bergamo te maken? Dan keren de Nederlandse Sportsbooks tot wel 2,90 keer de waarde van inleg op een weddenschap uit.

Plaats je tijdens de pre-wedstrijd fase een voorspelling waarbij je kiest voor een gelijkspel? Dan speel je mee tegen de hoogste quoteringen! Wordt het in Marseille inderdaad een gelijkspel en nemen Olympique en Atalanta deze gelijke stand mee naar de return? Dan scoor jij als Voetbalgokker een maximale uitbetaling van 3,40 keer het speelbedrag dat ingezet is!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën