Europa League
15/03/2023 7 wedtips 1 promo

Wedden op Feyenoord - Shakhtar Donetsk in Europa League

Wedden op Feyenoord - Shakhtar Donetsk in Europa League
Feyenoord
Shakhtar Donetsk

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Aanstaande donderdag komt Feyenoord uit in de achtste finale van de UEFA Europa League. In de Kuip spelen de Rotterdammers de return tegen Shakhtar Donetsk. De heenwedstrijd werd een 1–1 gelijkspel en dus kan het nog alle kanten op in deze return. Haalt Feyenoord de kwartfinale van de Europa League? Vergelijk de Nederlandse bookmakers, zet in op Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk en win met de hoogste odds via VoetbalGokken.nl!

Arne Slot: “Shakhtar heeft heel veel talentvolle jonge spelers”

Vorige week slaagde Feyenoord er niet in de Oekraïense ploeg te verslaan in de heenwedstrijd, maar het 1-1 gelijkspel in Warschau geeft nog kans op het halen van de volgende ronde. Trainer Arne Slot weet dat dit niet gemakkelijk gaat worden. “Shakhtar heeft heel veel talentvolle jonge spelers. Tegen Shakhtar spelen was leuk, want het is een leuke ploeg. Ze weten exact wat ze willen aan de bal en zonder bal”, zo zegt de trainer van Feyenoord op de clubwebsite.

“Spelen tegen Shakhtar vergelijkbaar met PSV en Ajax”

Enkele dagen na de return tegen Shakhtar volgt al de klassieker tegen Ajax en die wedstrijd kan weleens bepalend zijn voor het kampioenschap. Trainer Slot zegt daar nog niet mee bezig te zijn. “We gaan eerst eens kijken hoe we ons tegenover Shakhtar verhouden. Ik heb eerder gezegd dat ik die wedstrijd qua niveau vergelijk met spelen tegen PSV en Ajax”, aldus trainer Slot.

Hoe ik me deze wedstrijd voorstel? Hel! Hel in Rotterdam!

Igor Jovicevic: “Belangrijk dat we nog leven”

Shakhtar Donetsk-trainer Igor Jovicevic maakt zijn team gereed voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord en heeft zijn verwachtingen voor de wedstrijd in de Kuip. “Hoe ik me deze wedstrijd voorstel? Hel! Hel in Rotterdam! Maar het is belangrijk dat we nog leven. We hebben niet onze beste dag gehad, maar we hebben veel energie in ons spel gestoken. Meestal spelen we tegen grotere en rijkere teams, maar we zitten er nog steeds in. Dat maakt ons trots”, vertelt de trainer van Shakhtar Donetsk.

“Feyenoord speelt drie dagen na de return tegen Ajax”

Vorige week zag trainer Jovicevic de vechtlust van de Rotterdamse ploeg om in Warschau te willen winnen. Dat was volgens de trainer van Shakhtar niet voor niets. “Volgens mij wilden ze daarvan profiteren en het hier al afmaken. Vooral ook omdat ze drie dagen na de return een uitwedstrijd tegen Ajax spelen. Die wedstrijd is cruciaal voor ze”, besluit Jovicevic.

Statistieken

De heenwedstrijd werd een 1-1 gelijkspel en dus is alles nog mogelijk in de return. De ploeg die donderdag wint, stroomt door naar de laatste acht van het toernooi. Mocht er na negentig minuten speeltijd geen winnaar zijn, dan wordt de wedstrijd verlengd en volgen en mogelijk strafschoppen.

Head 2 Head

Vorige week werd de heenwedstrijd in Stadion Wojska Polskiego te Warschau gehouden omdat de wedstrijd in Oekraïne door de oorlog niet gespeeld kon worden. In de 79ste minuut van de wedstrijd kwam Feyenoord op achterstand door een goal van Shakhtar-speler Yaroslav Rakitskyi. Feyenoord kwam al snel terug door een goal van Ezequiel Bullaude. De Argentijn tekende meteen ook de eindstand.

Huidige vorm Feyenoord

In de Eredivisie speelde Feyenoord afgelopen zondag thuis tegen FC Volendam. De koploper van de Nederlandse competitie had er moeite mee om drie punten te pakken van het ‘andere Oranje’. Het werd 2-1 in Rotterdam mededankzij een eigen doelpunt van de Volendamse speler Damon Mirani.

Huidige vorm Shakhtar Donetsk

Ook Shakhtar Donetsk kwam afgelopen weekend alweer in actie. In de Oekraïense competitie speelde de ploeg van trainer Jovicevic uit tegen Kryvbas. De koploper van de Oekraïense Premier League won met 0-3 van de nummer zeven in de competitie.

Lappenmand

Feyenoord-doelman Justin Bijlow komt donderdag door een polsblessure nog niet in actie voor de Rotterdamse ploeg. Ook Quinten Timber en Patrik Walemark moeten om blessureleed afhaken.

Shakhtar-trainer Jovicevic kan donderdag over een geheel fitte selectie beschikken.

Prognose

Onze prognose voor de EL-wedstrijd Feyenoord – Shakhtar Donetsk. De bookmakers wijzen de ploeg van trainer Slot aan als favoriet in deze return. Wij verwachten ook een zege van Feyenoord en zetten bij de online bookmakers in op een 1-0 overwinning van de Rotterdamse ploeg. Wat is jouw voorspelling voor de return in De Kuip?

Quoteringen Feyenoord – Shakhtar Donetsk

De bookmakers keren de hoogste pre-odds uit bij een zege van Shakhtar. Als de Oekraïense ploeg in de Rotterdamse Kuip wint, keert Unibet tot maximaal een quotering van 7.00 keer de inleg uit.

Bij een gelijkspel lopen de pre-odds in het 1X2 spelsysteem op tot maximaal 4.50 keer je inleg. De wedkantoren Unibet en BetCity hebben momenteel deze odds gereedstaan voor voetbalgokkers die wedden op een gelijkspel.

Mocht Feyenoord de thuiswedstrijd winnen in deze achtste finale van de Europa League, dan kun je quoteringen scoren die oplopen tot maximaal 1.52 keer je speelbedrag dat je achterliet bij de bookies op VoetbalGokken.nl!

Exclusieve promotie

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën