Nations League
08/10/2021 0 reacties

UEFA Nations League: voorspel finale Spanje vs Frankrijk

UEFA Nations League: voorspel finale Spanje vs Frankrijk

Aanstaande zondag wordt de finale van de UEFA Nations League 2020 -2021 gehouden in het San Siro Stadion te Milaan. De finale  wordt gespeeld door Spanje en Frankrijk. Beide ploegen schakelde in de halve finale met Italië en België al hele sterke tegenstanders uit. Welk landenteam wint de tweede finale sinds de Nations League is opgericht? Laat je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl!

Luis Enrique: “Ontzettend veel voldoening dat wij finale spelen”

Spanje moest het in de halve finale afgelopen woensdag opnemen tegen gastland Italië. De ploeg van bondscoach Luis Enrique versloeg de Europees kampioen met 1-2 in San Siro te Milaan. De Spaanse aanvaller van Manchester City Ferran Torres scoorde tweemaal voor zijn land. Bondscoach Enrique is bijzonder trots dat zijn ploeg zondag de finale tegen Frankrijk mag spelen. “Het geeft ontzettend veel voldoening dat we in de finale tegen Frankrijk staan”, zegt bondscoach Enrique over het treffen met de Franse ploeg.

“Frankrijk in problemen brengen”

De finale had ook tegen België gespeeld kunnen worden, maar de Fransen versloegen onze zuiderburen in de halve finale. Een voorkeur voor Frankrijk of België in de finale had de bondscoach niet. “Het zijn allebei goede ploegen. Aan ons de taak om onze tegenstander in de problemen te brengen en zondag de titel te pakken”, aldus de 51-jarige bondscoach van Spanje.

Didier Deschamps: “Zorgen dat we zondag met prijs in handen staan”

Frankrijk speelde de halve finale tegen België en won met 2-3, maar het leek er eerst op dat de Belgen de eindstrijd zouden spelen. Les Bleus stond achter met 2-0, maar wist die schade snel te herstellen door driemaal te scoren: 2-3. De Franse bondscoach is trots op zijn team en verlangt nu naar meer. “Mijn ploeg staat er altijd. We zijn hiernaartoe gekomen om een finale te spelen. We moeten nu zorgen dat we zondag met een prijs in onze handen staan”, blikt bondscoach Deschamps alvast vooruit naar de clash met Spanje.

“We gaan er vol voor tegen Spanje”

Het vertrouwen bij Les Bleus is weer helemaal terug nadat het in het afgelopen EK al vroegtijdig werd uitgeschakeld door Zwitserland. “Wij zitten nog altijd bij de beste landen ter wereld”, vertelt de coach. “We winnen niet alle wedstrijden en ook niet altijd met drie, vier of vijf doelpunten verschil, maar reken maar eens uit hoeveel wedstrijden wij winnen. Tegen Spanje gaan wij er weer vol voor”, zo besluit Deschamps.

Statistieken

De winnaar van de UEFA Nations League 2020-2021 plaatst zich direct voor het WK 2022 in Qatar. De finale van zondag is dus niet alleen om de eer, maar vooral om de ticket naar Qatar volgend jaar november. Aanstaande zondag zal ook de troostfinale om de derde plaats gestreden worden. Italië en België spelen zondagmiddag om een troostprijs in het Allianz Stadion te Turijn.

Head 2 Head

Van de laatste vijf ontmoetingen wist Spanje driemaal te winnen van de Fransen. Eenmaal won Frankrijk en eenmaal werd het een gelijkspel. De laatste ontmoeting was in 2017. Toen speelden de landenteams een oefenduel tegen elkaar. Spanje won die wedstrijd met 0-2. In 2014 won Frankrijk voor de laatste keer van Spanje. Ook dit betrof een oefenduel dat 1-0 voor Les Bleus werd.

Huidige vorm Spanje

Spanje wist in de halve finale van de Nations League Europees kampioen Italië uit te schakelen met 1-2. In de WK kwalificaties van afgelopen september deed Spanje het ook al goed. Zo werden Kosovo 0-2 en Georgië 4-0 al verslagen. Wel werd er begin september in Groep B verloren van Zweden met 2-1. Op het EK afgelopen zomer werden de Spanjaarden in de halve finale verslagen door Italië.

Huidige vorm Frankrijk

Frankrijk wist België naar huis te sturen in de halve finales van de Nations League door de Belgen met 2-3 te verslaan. Precies een maand geleden wonnen de Franse de WK kwalificatie wedstrijd in Groep D met 2-0 van Finland. Voor de ontmoeting met de Scandinaviërs werd er viermaal een gelijkspel uit het vuur gesleept en ging de achtste finale van het EK afgelopen zomer zelfs met 3-4 verloren van Zwitserland.

Prognose

En dan de prognose voor Spanje - Frankrijk. Onze wedtip is een zege van Frankrijk: 1-2. Wat is jouw voorspelling voor deze eindstrijd van Nations League?

Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor je gereed hebben staan bij het slotstuk van de Final Four.

Quoteringen Spanje - Frankrijk

Bij de online bookmakers zijn de Fransen licht favoriet voor winst van de finale. De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem wordt gehanteerd als het een gelijkspel en dus verlenging wordt. Je kunt maximaal x 3.15 keer je speelbedrag terugverdienen bij een gelijkspel in de reguliere speeltijd.

Verwacht je een overwinning van Spanje in San Siro? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van je gekozen bookmakerskantoor en ontvang x 2.85 keer je inleg terug als de Spanjaarden winnen. Een zege van de Fransen is goed voor een beloning van x 2.44 keer je inleg.

De finale van de UEFA Nations League Spanje – Frankrijk wordt gespeeld op zondag 10 oktober om 20:45 uur  in het San Siro Stadion te Milaan. Welke ploeg wint volgens jou de Nations League finale van 2020-2021? Laat je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoge bookmakers beloningen bij een winnende weddenschap!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!