Oefenduel
03/06/2024 21 wedtips

België stoomt zich klaar voor het EK 2024 tegen Montenegro

België stoomt zich klaar voor het EK 2024 tegen Montenegro
België
Montenegro

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Het Belgische elftal maakt zich op voor de eerste wedstrijd van EURO 2024 tegen Slowakije. De Belgen zwaaien deze week af met een oefenwedstrijd tegen Montenegro en Luxemburg. Het Koning Boudewijn Stadion te Brussel is het decor van de oefenwedstrijd tegen Montenegro. Kunnen de Rode Duivels in Brussel winnen van Montenegro en met een goed gevoel naar Duitsland afreizen voor de eerste EK wedstrijd tegen Slowakije? Speel mee met deze oefenwedstrijd tussen België en Montenegro en win bij de beste bookmakers via VoetbalGokken.nl!

Domenico Tedesco (bondscoach België: “Oefenmatches hebben voor- en nadelen”

België maakt zich op voor EURO2024. Bondscoach Domenico Tesdesco zwaaien af met een wedstrijd tegen Montenegro en Luxemburg. Toch wil Tedesco liever geen oefenwedstrijden meer spelen. Wellicht om niet meer in zijn kaarten te laten kijken. “Alles heeft voor- en nadelen. Als we geen oefenmatchen spelen, dan is er meer tijd om diepgaand te trainen”, zegt de bondscoach.

“We weten wat er van ons verwacht wordt”

​Het Belgische elftal speelt in Groep E van het EK tegen Slowakije, Roemenië en Oekraïne. De Rode Duivels zijn sterk favoriet in deze poule, al zorgt dit wel voor de nodige druk want met minder dan de groepswinst mogen de Belgen niet tevreden zijn weet Tedesco. “We weten wat er van ons verwacht wordt. Daar bereiden we ons in een korte tijd op voor, maar als we oefenmatchen spelen, dan word je getest op een manier die je op training niet kunt simuleren. Er moeten echter nog twee oefenmatchen in gespeeld worden (van de UEFA, red.). We zullen ons erop voor moeten bereiden”, aldus de bondscoach van België.

Robert Prosinečki (bondscoach Montenegro): “Ik ben me bewust van de kracht van het Belgische team”

Montenegro wist zich niet te plaatsen voor EURO2024 en met de nieuwe bondscoach Robert Prosinečki hoopt Montenegro aan de Nations League een goed begin te maken. Prosinečki wil zijn team versterken en vindt de wedstrijd tegen België daar een mooie gelegenheid voor. “We hebben interessante en intrigerende spelers in het team, maar we zullen ons moeten versterken. Ik heb er alle vertrouwen in dat de spelers zullen verbeteren als een serieus project. Ik ben me bewust van de kracht van het Belgische team en de spelers. Dus ik weet dat ons veel werk te wachten staat”, zegt Prosinečki.

“Veel werk te doen voor voorbereiding Nations League”

Montenegro oefent na de wedstrijd tegen de Belgen ook nog tegen Georgië dat wel naar het EK in Duitsland gaat. “We blijven deze spelers volgen en het is niet het einde van de wereld dat we niet mogen deelnemen aan EURO2024. Het belangrijkste voor ons is nu de voorbereiding op de Nations League en tot die tijd is er nog heel veel werk te doen”, besluit de nieuwe bondscoach van Montenegro.

Statistieken

België gaat het EK in Duitsland in als de nummer drie op de FIFA ranglijst. De Belgen nemen het op tegen de nummer zeventig van de lijst. Op papier zouden de Rode Duivels de oefenwedstrijd in Brussel dus moeten winnen.

Head 2 Head

België en Montenegro speelden in 2012 voor de laatste keer tegen elkaar. Ook toen was het een vriendschappelijk duel in voorbereiding op het EK 2012. Toen waren de teams aan elkaar gewaagd en kwamen niet verder dan een gelijkspel (2-2). Kevin Mirallas en Eden Hazard scoorden voor de Belgen. Mirko Vucinic en Nikola Drincic maakten de doelpunten voor Montenegro. Voor alle vier de spelers is hun carrière als voetballer afgelopen en dus treffen zij elkaar aanstaande woensdag niet op het veld van het Koning Boudewijn Stadion.

Huidige vorm België

Het Belgische elftal wist zich simpel te plaatsen voor EURO2024. Alleen tegen Zweden en Oostenrijk lieten de Belgen wat punten liggen, maar alles bij elkaar opgeteld was het ruim genoeg om deel te mogen nemen aan het EK 2024 in Duitsland. In maart speelden de Belgen nog een duel tegen Ierland en Engeland. Tegen de Ieren werd het een gelijkspel 0-0 en tegen Engeland werd het 2-2.

Huidige vorm Montenegro

Montenegro werd derde in de EK kwalificatiepoule waarin Hongarije en Servië eerste en tweede werd. Nadat de EK campagne voorbij was voor Montenegro speelde het team nog twee oefenwedstrijden. Het duel tegen Belarus werd gewonnen met 2-0 en ook van Noord-Macedonië won het Montenegrijns voetbalelftal met 1-0.

Prognose België - Montenegro

De VoetbalGokken.nl prognose luidt een overwinning van België. Wij verwachten dat de Belgen vele malen sterker zijn, dan het Montenegrijns voetbalelftal, maar met een bescheiden zege van het veld zullen stappen.

Onze weddenschap luidt een 1-0 zege van België tegen Montenegro. Deze weddenschap zou het goed kunnen doen in speltypen als correct score combinatie, over/under en handicap. Check welke wedoptie het beste bij je past en speel mee.

Quoteringen voor België - Montenegro

Bij de Nederlandse bookmakers worden de pre-odds flink opgeschroefd bij de oefenduels die worden afgewerkt voordat het EK begint. Bij het duel België - Montenegro staan de hoogste pre-odds ingedeeld bij een zege van Montenegro. De bookmakers keren tot 8.48 keer het speelbedrag uit als voetbalgokkers hebben gewed op winst de gasten van de Belgen.

Wordt het een gelijkspel in het Koning Boudewijn Stadion? Dan kan er tot 5.04 keer het speelbedrag gescoord worden bij een correcte weddenschap op een gelijkspel tussen de Belgen en het Montenegrijns elftal.

Zegevieren de Rode Duivels in Brussel? Dan scoren voetbalgokkers via het 1x2 spelsysteem tot 1.34 keer het speelbedrag. Check of er een mooie combideal te maken is bij jouw favoriete bookmaker. Je komt erachter via VoetbalGokken.nl!  

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën