Oefenduel
20/03/2024

Belgische Rode Duivels zoeken naar topvorm voor EK in oefenpot tegen Ierland

Belgische Rode Duivels zoeken naar topvorm voor EK in oefenpot tegen Ierland
Ierland
België

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Zaterdag 23 maart komen de Rode Duivels in actie. Het Belgische elftal speelt dan een oefenwedstrijd tegen Ierland. Ierland zien we niet op het EK 2024, maar onze zuiderburen gaan zeker strijden om ver te komen op het EK in Duitsland. Gaat deze uitwedstrijd in Aviva Stadion in Dublin al bewijzen dat er ook op dit Europese toernooi rekening gehouden moet worden met de Belgen? Scoor met een correcte voorspelling op de oefenwedstrijd Ierland – België via VoetbalGokken.nl!

John O'Shea (bondscoach Ierland): “Wij kunnen België problemen bezorgen”

Bondscoach John O'Shea maakte zijn selectie voor de oefenwedstrijden tegen België en Zwitserland eerder deze week al bekend. “Iedereen is er klaar voor en weet dat we twee overwinningen kunnen behalen tegen België en Zwitserland. Ja, het zal moeilijk worden, want het zijn twee heel goede, ervaren ploegen, maar we kunnen ze zeker problemen bezorgen”, verklaart de bondscoach.

“Groep beter maken”

De bondscoach hoopt van Ierland weer een echt voetballand te maken. “Ik wil helpen om de groep jongens die het goed willen doen beter te maken, vooral als ze komen en voor hun land willen spelen. Je krijgt de kans om dat te kneden naar wat je wilt en hopelijk kan dit goede resultaten opleveren voor het land. Hopelijk kan ik een passie en begrip brengen van hoe je voetbalwedstrijden kunt winnen”, aldus bondscoach O'Shea tot besluit van zijn vooruitblik.

Domenico Tedesco (bondscoach België): “Op onze manier blijven voetballen”

België speelt de komende interlands tegen Ierland en Engeland. Bondscoach Domenico Tedesco wil zo doorgaan als waar de Rode Duivels gestopt zijn in de wedstrijd tegen Ierland. “We kunnen daar zeker iets testen, maar denk niet dat we vreemde dingen gaan doen. We moeten op onze manier blijven voetballen”, zegt de bondscoach van België.

“Vertrouwen tanken tegen Ierland”

Bondscoach Tedesco is al trots met wat het heeft bereikt met de Rode Duivels. “We hebben samen al een groot doel bereikt door ons te kwalificeren voor het EK. We begonnen in een compleet nieuwe situatie. Een situatie die niet gemakkelijk was. We moesten iets veranderen, we moesten nieuwe spelers oproepen, we moesten een nieuw team bouwen. Veel van de spelers van wat jullie de gouden generatie noemden, gingen met pensioen. Het zou moeilijker worden om iets te bereiken met een nieuw team, met jonge spelers. Het is niet zo normaal om je je dan meteen voor een EK weet te kwalificeren. Daar ben ik supertrots op en hopelijk tanken we vertrouwen voor het EK met de wedstrijden tegen Ierland en Engeland”, zo besluit Tedesco.

Statistieken

Ierland heeft een poging gedaan het EK in Duitsland te halen, maar bereikte niet de beste plaatsen in de EK-kwalificatiepoule  waar ook Nederland in zat. De Ieren deden in 2016 voor de laatste keer mee aan een Europees toernooi. Op EURO2016 wisten de Ieren het zelfs tot de achtste finale te schoppen.

België werd eerste in Groep F van de EK kwalificaties en hield Oostenrijk nipt achter zich. De Rode Duivels wisten zich voor de derde keer op rij te plaatsen voor een Europees toernooi. In 2016 en 2020 wist België het tweemaal tot de kwartfinale te schoppen.

Head 2 Head

Twee jaar geleden speelden Ierland en België tegen elkaar in een vriendschappelijke interland. Ook toen waren de Belgen op bezoek bij de Ieren, maar wisten er niet te zegevieren. De teams hielden elkaar in evenwicht en speelden met 2-2 gelijk. Op het EK in 2016 speelden België een Ierland in dezelfde groep tegen elkaar. De Belgen wonnen de wedstrijd tegen de Ieren toen simpel. Het werd 3-0 voor België.

Huidige vorm Ierland

Het Ierse elftal kwam op 21 november vorig jaar voor de laatste keer in actie. De ploeg van bondscoach O’Shea speelde een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel 1-1. Enkele dagen voor de wedstrijd tegen de Nieuw-Zeelanders speelde de Ieren de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. In de Johan Cruijff Arena wist Wout Weghorst de Ieren al snel op achterstand te zetten, maar bij dat ene doelpunt bleef het ook. Oranje won met 1-0 van Ierland.

Huidige vorm België

De laatste wedstrijd die de Rode Duivels speelden, was de EK/kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. De ploeg van bondscoach Tedesco versloeg het Azerbeidzjaanse elftal met 5-0 in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. De Belgen hebben sinds het WK2022 in Qatar niet meer verloren. Toen werden onze zuiderburen derde in de poulefase en waren daarmee snel uitgeschakeld op het toernooi.

Prognose Ierland - België

De VoetbalGokken.nl prognose richt haar pijlen volledig op winst van de Belgen. Wij verwachten dat onze zuiderbuurtjes wel gaan winnen in Dublin en voorspellen een 0-2 zege van de Belgen op bezoek bij de Ieren. Deze voorspelling kan een mooie beloning opleveren bij de Nederlandse bookmakers.

De odds in de diverse speltypen verschillen enorm. Scoor jouw deal met jouw voetbalkennis en vergelijk de diverse quoteringen en speelsystemen bij de betrouwbare Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Quoteringen voor Ierland - België

De Nederlandse bookmakers zijn er helemaal klaar voor als aanstaande zaterdag onze zuiderbuurtjes beginnen aan de oefenwedstrijd tegen Ierland. De hoogste odds bij dit duel kunnen gescoord worden bij een zege van de Ieren. Mocht het team van bondscoach O’Shea de Belgen verslaan, dan keren de bookmakers tot wel 3.72 keer het speelbedrag uit.

Bij een gelijkspel zijn de beloningen niet veel minder waard. De wedkantoren schroeven de quoteringen op tot 3.47 keer het speelbedrag en dat betekent dat het speelbedrag nog altijd drie keer zoveel waard wordt bij een correcte voorspelling op een gelijkspel.

Dan de odds bij winst van de Belgen die lange tijd eerste stonden op de FIFA World Ranglist. Winnen onze zuidenburen in Dublin, dan keren de bookmakers tot 1.98 keer het speelbedrag uit aan voetbalgokkers die in het 1x2 spelsysteem hadden gewed op winst van de Belgen.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën