Oefenduel
05/06/2024 9 wedtips

Duitsland zwaait uit tegen Griekenland voor EURO2024

Duitsland zwaait uit tegen Griekenland voor EURO2024
Duitsland
Griekenland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Op 14 juni opent Duitsland het UEFA EURO 2024 met de wedstrijd tegen Schotland. Het gastland van het EK 2024 zwaait af met een oefenduel tegen Griekenland. Daarmee treft Die Mannschaft een ploeg aan die zich net niet wist te plaatsen voor het Europees toernooi. De uitzwaaiwedstrijd vindt plaats in het Borussia-Park te Mönchengladbach. Winnen de Duitsers van hun Griekse gasten? Bezoek de bookmakers op VoetbalGokken.nl, vergelijk en zet in met de hoogst mogelijke odds voor Duitsland - Griekenland!

Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland): “Griekenland heeft een vechtend, gepassioneerd team”

Duitsland is gastland van EURO2024 en bondscoach Julian Nagelsmann is het de eerste opdracht als keuzeheer van de beste Duitse elf. De bondscoach wil dan ook veel bereiken op het EK en daar wordt tot in de puntjes naar toegewerkt. “We moeten ons voorbereiden op verschillende stijlen en systemen van tegenstanders voorafgaand aan het EK 2024. Griekenland heeft een vechtend, gepassioneerd team en met zulke tegenstanders hadden we de laatste tijd problemen om te winnen.

"Grieken juiste test na Frankrijk en Nederland"

De wedstrijd tegen de Grieken wordt volgens de bondscoach een mooie uitdaging. “Dat is de reden waarom het Griekse nationale elftal na de oefenwedstrijden tegen toplanden Frankrijk en Nederland de juiste tests zijn om tegen te spelen vlak voordat het toernooi echt gaat beginnen”, zegt de bondscoach van Die Mannschaft.

Nikos Papadopoulos (bondscoach Griekenland): “Ik ben als interim-manager aangesteld om het duel tegen Duitsland te begeleiden”

Griekenland wist zich niet te plaatsen voor het EK2024 en dat kostte bondscoach Gustavo Poyet zijn taak als oefenmeester van de Griekse formatie. Interim-bondscoach Nikos Papadopoulos valt in, maar gaf begin juni al aan dat het tijdelijk is. “Ik ben als interim-manager aangesteld om de duels van Griekenland tegen Duitsland en Malta te begeleiden. Daarna zal ik aan de slag gaan als bondscoach van het onder -21 elftal van Griekenland”, zo bevestigt Papadopoulos.

“Duel Duitsland zal in Griekenland veel bekeken worden”

De interim-manager weet dat het voetbal in Griekenland leeft ondanks dat het land zich niet heeft geplaats voor EURO2024. “Ik merk dat na de eindwinst van Olympiakos in de Conference League er veel belangstelling is voor voetbal in ons land. Het duel tegen Duitsland zal dan ook door veel mensen bekeken gaan worden, dat geeft druk, maar motiveert ook!”, besluit de interim-manager.

Statistieken

Als gastland van EURO2024 heeft Duitsland geen kwalificatiewedstrijden hoeven te spelen om deel te mogen nemen aan het EK. De nummer zestien van de FIFA World ranglist werd in 1996 voor de laatste keer Europees kampioen. Griekenland werd in 2004 voor het eerst Europees kampioen en wist in de Europese toernooien die volgden niet verder meer te komen dan de kwartfinale in 2012. Toen knikkerde Duitsland de Grieken in de kwartfinale uit het toernooi.

Head 2 Head

Duitsland en Griekenland speelden in 2012 voor de laatste keer tegen elkaar. Het betrof toen de kwartfinale van het EK dat in Oekraïne en Polen werd gehouden. Duitsland won die wedstrijd met 4-2 van de Grieken. In 2001 waren de Duitsers ook al te sterk voor het Griekse elftal in de WK kwalificatiewedstrijden. Het Griekse elftal heeft nog nooit van Duitsland gewonnen. Een gelijkspel kwam voor het laatst voor op het EK1980. Het werd toen 0-0 tussen Griekenland en Duitsland.

Huidige vorm Duitsland

Duitsland speelde afgelopen maandag een oefenwedstrijd tegen Oekraïne. De ploeg van bondscoach Nagelsmann wist in het Max-Morlock-Stadion te Nuremberg niet verder te komen dan een gelijkspel (0-0). Duitsland had 26 pogingen op doel om de wedstrijd te winnen. Oekraine had zeven doelpogingen. Het Duitse elftal speelde in totaal veertien oefenwedstrijden voor EURO2024. Daarvan werd er ook één keer tegen Nederland gespeeld. Op 26 maart dit jaar wonnen de Duitsers met 2-1 van Oranje in Frankfurt.

Huidige vorm Griekenland

Griekenland speelde haar laatste wedstrijd tegen Georgië. Het was de laatste kans voor de Griekse formatie op een ticket naar het EK. De Grieken verloren dat duel met 1-0 en maken zich op voor de Nations League B duels die begin september voor Griekenland begint met een duel tegen Finland. Na de wedstrijd tegen Duistland oefent het Griekse team nog tegen Malta.

Prognose Duitsland - Griekenland

De VoetbalGokken.nl prognose houdt het bij de oefenwedstrijd tussen Duistland en Griekenland bij een gelijkspel. Wij verwachten dat het een 1-1 gelijkspel gaat worden in het Borussia-Park.

Deze weddenschap kan in het 1x2 spelsysteem al een mooie beloning opleveren, maar ontdek ook de overige quoteringen in de diverse speelsystemen van de Nederlandse bookmakers. Ontdek de speciale EK-deals en maak de mooiste combideals al voordat EURO2024 echt begint.

Quoteringen voor Duitsland - Griekenland

De hoogste pre-odds die de bookmakers hanteren bij de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Griekenland staan ingedeeld bij winst van het Griekse team. Als de EK-kampioen uit 2004 komt winnen van Die Mannschaft, keren de bookmakers tot 7.89 keer het speelbedrag uit.

Bij een gelijkspel in Nuremberg lopen de beloningen op tot maximaal 5.14 keer het speelbedrag dat wordt achtergelaten bij de Nederlandse bookmakers.

Wint Duitsland de laatste oefenwedstrijd voor het openingsduel tegen Schotland? Dan keren de bookmakers tot 1.35 keer het speelbedrag uit dat wordt ingezet op een zege van Die Mannschaft.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën