Oefenduel
23/03/2024 26 wedtips 1 promo

Duitsland zwaar favoriet in EK voorbereidingsduel tegen Nederland

Duitsland zwaar favoriet in EK voorbereidingsduel tegen Nederland
Duitsland
Nederland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Bij de online bookmakers lijkt het vast te staan: Oranje zal komende dinsdag naar verwachting verliezen wanneer ze in Frankfurt tegen Duitsland een oefenduel spelen richting het EK 2024 deze zomer. Echter, mocht Oranje er toch in slagen om Duitsland op eigen bodem te verslaan, dan kunnen de pre-wedstrijd odds aanzienlijk zijn. Doe mee met de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland en profiteer van de beste quoteringen door deze te vergelijken via VoetbalGokken.nl.

Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland): “Marc André Ter Stegen zal op doel staan tegen Nederland"

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft te maken met blessures. Met name het afvallen van doelman Manuel Neuer is een klap in de aanloop naar het duel tegen Nederland. “Het is vreselijk jammer dat Manuel (Neuer, red.) niet tegen Nederland op doel kan staan vanwege een spierblessure. Ik had hem in gedachten als eerste doelman, maar godzijdank hebben we nog een keeper van wereldklasse: Marc-Andre Ter Stegen. Hij zal dan ook keepen tegen Nederland."

"Er kan nog van alles gebeuren"

Nagelsmann heeft al een opstelling in mijn hoofd voor het EK voetbal en ook voor komende dinsdag heeft hij al elf man op papier staan. "Maar je ziet dat er nog van alles kan gebeuren. We gaan hoe dan ook voor eindwinst op het EK. En daarom zou een overwinning op Nederland wel erg lekker zijn.”

Ronald Koeman (bondscoach Nederland): “Heb elftal in me hoofd dat tegen Duitsland zal spelen"

Net als Nagelsmann heeft ook de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman te maken met afwezigen door blessures. En ook Koeman moet dus puzzelen, maar de keuzeheer stelt dat hij ook al een favoriete opstelling heeft. “Natuurlijk heb ik ook al een elftal in mijn hoofd dat tegen Duitsland gaat spelen. Er zullen wat jongens die tegen Schotland niet speelde dinsdag wel in actie komen."

"Tegen Duitsland wordt je wel afgestraft”

Wie dat zijn er nog niet duidelijk, al wordt in algemeen verwacht dat Frimpong en Wieffer plaats zullen moeten maken voor Dumfries en Veerman. Koeman: "Er waren goede en minder goede dingen, maar ondanks de 4-0 winst op Schotland ben ik niet tevreden. Het was slordig en gehaast. Er zijn veel dingen die we moeten verbeteren richting het EK. Er is genoeg werk aan de winkel. Ook richting komende dinsdag moet het beter, want tegen Duitsland worden we wél afgestraft.”

Statistieken

Deze wedstrijd dient als voorbereiding op EURO 2024. Dit toernooi zal op 14 juni van start gaan. Duitsland is de gastheer en speelde dus geen kwalificatiewedstrijden. Nederland deed dit wel en met succes. Oranje is er deze zomer ook bij en speelt op 16 juni haar eerste groepswedstrijd.

Tegen wie dat is zal tijdens Duitsland - Nederland bekend worden, want dan spelen Wales en Polen in Cardiff tegen elkaar om een EK ticket. De winnaar van die wedstrijd zal op 16 juni ook de eerste tegenstander van Nederland zijn op het EK voetbal. 

Head to Head

Het laatste bezoek aan Duitsland van het Nederlands elftal verliep succesvol. Op 6 september 2019 werd het 2-4 voor Oranje dat over het algemeen toch doelpuntenrijke duels speelt tegen de aartsrivalen uit de voetballerij.

In de laatste zeven jaar speelde Duitsland en Nederland zeven keer tegen elkaar. Drie keer won Oranje, twee keer zegevierde de Duitsers en tweemaal eindigde het onderlinge duel onbeslist. De laatste was dit ook het geval. Toen speelde Nederland thuis en werd het 1-1 tegen de sterke Duitse nationale voetbalploeg. 

Huidige vorm Duitsland

Die Mannschaft kwam op 27 november vorig jaar voor het laatst in actie. En dat werd geen succes. Tegen Oostenrijk werd met 2-0 verloren. Ook de wedstrijd daarvoor gingen de Duitsland het veld af met een nederlaag op zak.  Turkije was op 18 november met 2-3 te sterk voor onze oostenburen.

Huidige vorm Nederland

Het Nederlands elftal had het in het begin van Koeman 2 lastig, maar lijkt langzaam maar zeker in vorm te komen. Net op tijd voor het EK? Oranje heeft in ieder geval al vier duels op rij gewonnen en in die vier interlands kreeg het geen enkel doelpunt tegen. Ook is het Nederlands elftal al drie uitwedstrijden op rij ongeslagen. 

Prognose Duitsland - Nederland

En dan de Voetbalgokken.nl prognose voor de interland kraker tussen Duitsland en Nederland. Op de redactie hebben we meningen gepeild en de meeste kiezen toch voor Duitsland als winnaar.

De Voetbalgokken.nl voorspelling is dan ook een 2-1 zege voor Die Mannschaft. We plaatsen deze weddenschap via het 1X2 spelsysteem waar we met deze uitslag fraaie bonussen kunnen scoren. Wat momenteel de beste deals zijn in dit spelsysteem lees je hieronder! 

Quoteringen voor Duitsland - Nederland

De pre-wedstrijd quoteringen in het 1X2 spelsysteem  stijgen het hardste als er gespeeld wordt op underdog Nederland. Bij de top bookmakers zien we dat er tot maximaal 4,00 het ingelegde speelbedrag uitbetaald wordt aan punters die hierop spelen.

Welke winst kan je dan pakken bij de goksites als je kiest voor Duitsland? Die odds lopen een stuk minder snel op, omdat Duitsland zwaar favoriet waardoor deze voorspelling de hoogste winstkans meekrijgt. De bookmakers gaan daardoor tot maximaal 1,89 keer uitbetalen als je deze voorspelling met succes achterlaat in de pre-wedstrijd fase. 

De voorgaand ontmoeting is precies twee jaar geleden gespeeld, op 29 maart 2022. Toen eindigde het in 1-1, een gelijkspel dus. Wordt het komende dinsdag opnieuw een gelijkspel, dan zijn de VoetbalGokkers die daarop speelde de winnaar. Hun maximale beloning kan stijgen naar 3,70 keer het inlegbedrag!

Exclusieve promotie

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën