Oefenduel
23/03/2024 8 wedtips

Engeland en België kruisen degens in veelbelovend oefenaffiche

Engeland en België kruisen degens in veelbelovend oefenaffiche
Engeland
België

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Engeland en België zullen op dinsdagavond tegen elkaar in actie. Beide voetballanden doen dat in het kader van de EK voetbal voorbereiding. Voorafgaand aan hun onderlinge duel trof Engeland al Brazilië en speelde de Belgen tegen Ierland. Hoe gaat het onderlinge duel tussen deze twee top voetballanden eindigen? Speel mee via VoetbalGokken.nl door vooraf alle bookmakers odds te vergelijken en de beste deal te sluiten behorende bij jou voorspelling! 

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): "Engeland is niet bang voor topland België”

Volgens de Engelse bondscoach Gareth Southgate is het oefenduel tegen de Belgen meer dan zomaar een vriendschappelijk potje. "Het is een prachtige kans om op het hoogste niveau onszelf te testen richting het EK. Het is een oefenwedstrijd tegen alweer een land van wereldklasse. Wij hoeven als Engels team niet bang te zijn voor toplanden, want wij zijn zelf ook een topland.”

"Waarschijnlijk geen Kane tegen België”

Ook zegt Southgate dat hij hoopt dat Jordan Henderson van Ajax weer beschikbaar zal zijn voor de Engelse ploeg: “Ik denk dat Cole Palmer en Jordan Henderson tegen België weer kunnen spelen. Tegen de Brazilianen konden zij niet meedoen, maar er bestaat een goede kans dat ze tegen de Belgen weer fit genoeg zijn. Dat geldt niet voor Harry Kane. Hij zal waarschijnlijk ook de tweede oefenwedstrijd van dit tweeluik moeten missen.”

Domenico Tedesco (bondscoach België): "We missen wat sterkhouder tegen Engeland"

Voor de Belgische bondscoach Domenico Tedesco is de oefenwedstrijd tegen de Engelsen vooral een kans om spelers aan het werk te zien die normaal niet in de basis staan maar dat nu wel zullen moeten omdat er flink wat blessures zijn bij de Rode Duivels. “We missen tegen Engeland een aantal sterkhouder. Maar we hebben altijd een sterk team. Het is niet dat we nu ineens zonder De Bruyne en Courtois een B-ploeg hebben. We hebben 24 goede spelers, afhankelijk van de blessures die er zijn.

"Tegen Engeland zal er een sterke ploeg op het veld staan"

Over de opstelling zegt Tedesco nu nog niks. Maar dat ze vol voor de winst gaan mogen duidelijk zijn: "Tegen Engeland zal er een sterke ploeg op het veld staan. We hebben een goede week achter de rug. We willen er nu ook twee goede matchen van maken. We kunnen wat experimenteren, maar het moet steek houden."

Statistieken

Engeland wint de 1e helft in 44% en België in 77% van hun wedstrijden. Engeland wint 44% en België 77% van hun gespeelde helften. Engeland wint 100% van hun thuiswedstrijden waarin ze op een 1-0 voorsprong komen, terwijl ook België 100% van hun uitwedstrijden waarin ze op een 0-1 voorsprong komen winnend afsluiten. Engeland wint 100% van hun thuiswedstrijden waarin ze op een 0-1 achterstand komen.

Van de laatste 5 ontmoetingen won Engeland er 2, België won er 3 en 0 keer werd het gelijk. In wedstrijden tussen Engeland en België scoort Engeland gemiddeld 0.6 en België 1.2 keer. Engeland scoort gemiddeld 3 keer in thuiswedstrijden en België 2.5 keer in uitwedstrijden.

Head to Head 

In de onderlinge duels tussen Engeland en België staat het 3-1 voor de Belgen. De Rode Duivels wonnen ook het laatste onderlinge duel. Deze vond op 15 november 2020 plaats in het kader van de UEFA Nations League. Onze zuiderburen wonnen destijds met 3-0. 

De laatste keer dat beide landen elkaar in Engeland troffen was het thuisland de winnaar. Engeland won op 11 oktober 2020 met 2-1. Ook op het WK 2018 stonden beide voetballanden tegenover elkaar. De Belgen wonnen toen met 2-0.

Huidige vorm Engeland

De Engelse nationale voetbalploeg is dit jaar nog maar één keer in actie gekomen en dat was het oefenduel tegen de Brazilianen. Het kalenderjaar 2023 werd in mineur afgesloten omdat er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Noord-Macedonië. Daarvoor werden er wel goede overwinningen geboekt tegen Malta (2-0) en Italië (3-1). 

Huidige vorm België

Voor de Belgen geldt dat de Rode Duivels hun duivels in de laatste duels ontbrandt hebben. Ze wonnen vier van hun laatste vijf gespeelde wedstrijden. Alleen tegen Zweden werd gelijkgespeeld. De Belgische ploeg sloot 2023 in tegenstelling tot de Engelsen wel goed af. Ze versloegen Azerbeidzjan met 5-0.  

Prognose Engeland - België

De Voetbalgokken.nl prognose luidt ditmaal een 2-2 gelijkspel. Wij denken dat Engeland en België op dit moment niet veel voor elkaar onder doen en dat er in deze vriendschappelijke interland ook niet tot het gaatje zal worden gegaan om te winnen.

Beide elementen resulteren dan in een gelijkspel, maar wel eentje met maar liefst vier goals. Het wordt volgens ons dan ook geen saai potje. Wat verwacht jij? Zet jij in op een andere uitslag of misschien wel een bloedeloze 0-0? Check de 1X2 odds voor een overzicht van de beste quoteringen in de pre-wedstrijd fase! 

Quoteringen voor Engeland - België

Als er meegespeeld wordt via de online bookmakers dan kiezen veel punters voor het 1X2 spelsysteem, waarin je aangeeft wie er wint of dat er volgens jou gelijkgespeeld gaat worden. Bij het voorspellen van Engeland - België levert dan al snel een verdubbeling van de inleg op.

Zet je bijvoorbeeld in op winst voor de Belgen, dan zorgt dat bij de betere bookmakers voor een uitbetalingspotentieel van 3,35 keer de inlegwaarde.

Verwacht je net als wij dat dit duel onbeslist zal eindigen? Dan is inzetten op een gelijkspel een goede optie. Hierbij kan je tot maximaal 3,70 keer het ingelegde speelbedrag winnen. De hoogste odds bij deze wedstrijd!

Speelt favoriet Engeland in eigen huis de pannen van het stadiondak? Dan verslaan ze de Belgen en zal er door de bookmakers een uitkering volgen richting Voetbalgokkers die op Engeland speelden. Hun maximale beloning loopt in de pre-wedstrijd fase van het 1X2 spelsysteem op naar 1,95 keer de inleg. En dat is dus ook nog steeds bijna een verdubbeling van je inleggeld. 

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën