Oefenduel
21/03/2024 4 wedtips

Denemarken - Zwitserland: EK-Outsiders treffen elkaar in Oefenwedstrijd

Denemarken - Zwitserland: EK-Outsiders treffen elkaar in Oefenwedstrijd
Denemarken
Zwitserland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Denemarken en Zwitserland wisten zich beide te plaatsen voor het EK 2024 en gaan aanstaande zaterdag hun krachten meten in het voetbalstadion Parken te Kopenhagen. Welke EK-ploeg kan zich nu al onderscheiden van het andere team in deze vriendschappelijke oefenwedstrijd? Speel mee zet in en win bij de beste Nederlandse bookmakers via VoetbalGokken.nl en vul de voorspellingen op Denemarken – Zwitserland op tijd in.

Kasper Hjulmand (bondscoach Denemarken): “Blij met twee thuiswedstrijden”

Denemarken speelt deze maand twee oefenwedstrijden in eigen huis. De ploeg van bondscoach Hjulmand speelt de komende dagen tegen Zwitserland en Faeröer Eilanden. “We zijn erg blij dat het twee thuiswedstrijden zijn, zodat we tijd op het trainingsveld kunnen doorbrengen en niet zoveel hoeven te reizen”, zegt bondscoach Hjulmand.

“Talentvolle spelers geselecteerd voor oefenduel tegen Zwitserland”

De bondscoach van de Denen heeft zijn huiswerk dan ook al gedaan. “Ik heb ervoor gekozen om 26 spelers te selecteren omdat het een voorbereiding is op het EK en omdat ik nu de kans krijg. Ik ga niet alle 26 spelers gebruiken in de strijd. Er zijn talentvolle spelers die dit keer niet geselecteerd zullen worden, maar wel de kans hebben om het EK te halen”, aldus Hjulmand.

Murat Yakin (bondscoach Zwitserland): “Zaterdag zijn we klaar voor oefenduel Denemarken”

Zwitserland wist zich te plaatsen voor het Europese Kampioenschap 2024 voetbal, maar had het zwaar in de poulefase van de EK kwalificaties. De laatste vier wedstrijden die het Zwitserse elftal speelde, werden niet gewonnen en bondscoach Murat Yakin hoopt op betere tijden als het tegen Denemarken gaat spelen. “We zijn door, maar moeten ons blijven ontwikkelen. Zaterdag spelen we uit tegen Denemarken en voor die wedstrijd zijn we er klaar voor”, zegt Yakin.

“Deens duel helpt ons in de voorbereiding op het EK”

Het Zwitserse team treft volgens de bondscoach een sterke tegenstander met Denemarken in Kopenhagen. “We moeten zeer geconcentreerd zijn, want Denemarken heeft een goed team. Je kunt niet te nalatig zijn met je kansen, maar ik denk dat we er klaar voor zijn. We zullen er staan en de wedstrijd tegen Denemarken helpt ons in de voorbereiding op het EK. Ik verwacht een mooie oefenwedstrijd in Kopenhagen”, zo besluit de bondscoach van Zwitserland.

Statistieken

Denemarken en Zwitserland kregen het beide voor elkaar om via de EK kwalificaties zich te kwalificeren voor EURO2024. De Denen werden groepswinnaar in Groep H van de kwalificatie. Het Zwitserse team werd tweede in Groep I van het toernooi. Het Deense en Zwitserse team staan dicht bij elkaar op de FIFA World ranglijst. De Denen staan op de 21ste plaats en Zwitserland is de nummer negentien in het rijtje.

Head 2 Head

Denemarken en Zwitserland troffen elkaar op 12 oktober 2019 voor het laatst. De ploegen speelden toen in de EK-kwalificatie poule voor EURO2020. In Denemarken won het Deense elftal met 1-0 van Zwitserland. De heenwedstrijd in het Zwitserse Bazel werd een puntendeling tussen beide teams: 3-3. De laatste keer dat Zwitserland van het Deense elftal won, was in 1984. Toen won het Zwitserse team de WK-kwalificatiewedstrijd met 1-0 van Denemarken.

Huidige vorm Denemarken

Het Deense elftal speelde haar laatste partij op 20 november vorig jaar tegen Noord-Ierland. Het team van bondscoach Hjulmand werd in Noord-Ieren verslagen met 2-0. Daarmee wisten de Noord-Ieren een lange ongeslagen reeks van de Denen te doorbreken. In de maand november werd er wel gewonnen van Slovenië. Voor eigen publiek wonnen de Denen met 2-1 van het Sloveense elftal.

Huidige vorm Zwitserland

Het Zwitserse elftal speelde op 21 november haar laatste duel in de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Yakin werd verslagen door Roemenië met 1-0. De wedstrijden tegen Kosovo, Israël en Wit-Rusland werden ook allemaal in een puntendeling afgesloten. De laatste gewonnen wedstrijd van Zwitserland dateert op 12 september vorig jaar. Toen win Zwitserland met 3-0 van Andorra.

Prognose Denemarken - Zwitserland

De VoetbalGokken.nl prognose is winst voor Denemarken. Onze weddenschap bestaat een 2-1 overwinning van het Deense elftal die we plaatsen in het 1X2 systeem. Wij verwachten dat de Denen goed voor de dag gaan komen in deze oefenwedstrijd voor eigen publiek.

Verwacht jij ook een zege van de Denen of juist goals met de precisie van een Zwitsers zakmes? Pak een dubbele kans als je twijfelt of voorspel de stand bij de rust voor hoge odds. Bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl zijn heel veel mogelijkheden om te wedden op Denemarken – Zwitserland. Vergelijk, zet in en win de beste deals!

Quoteringen voor Denemarken - Zwitserland

De pre-odds voor de oefenwedstrijd tussen Denemarken en Zwitserland zijn opmerkelijk. De bookmakers verhogen de kansen het meest bij een overwinning van Zwitserland. Een overwinning van het Zwitserse team kan gokkers tot wel 3.54 keer hun inzet opleveren.

Ook bij een gelijkspel zijn de quoteringen hoog. De wedkantoren kunnen tot 3.26 keer de inzet uitkeren als de Denen en het Zwitserse team aan elkaar gewaagd zijn.

Als Denemarken de overwinning behaalt voor hun eigen publiek, zijn er pre-odds in het 1x2 spelsysteem beschikbaar die oplopen tot 2.10 keer de inzet. Bij een overwinning van Denemarken kunnen voetbalgokkers zelfs hun inzet verdubbelen.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën