Oefenduel
20/03/2024 4 wedtips

Spaanstalig oefenduel als EK favoriet Spanje oefent tegen Colombia

Spaanstalig oefenduel als EK favoriet Spanje oefent tegen Colombia
Spanje
Colombia

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Het Spaanse elftal speelt aanstaande vrijdag de eerste oefenwedstrijd van tegen Colombia. Spanje hoopt met de wedstrijd tegen het Colombiaans elftal te kunnen zien hoever de spelers zijn richting EURO 2024 dat deze zomer in Duitsland begint. De wedstrijd wordt gehouden in het London Stadion in Londen en VoetbalGokken.nl zocht de beste bookmakers en hoogste pre-odds op voor dit oefenduel tussen deze twee voetballanden. Welke uitkomst voorspel jij voor Spanje tegen Colombia? 

Luis de la Fuente (bondscoach Spanje): “Spelers zien spelen tegen Colombia”

Bondscoach Luis de la Fuente wil Spanje weer bij de top krijgen op het EK en de oefenmeester wil de oefenduels van deze maand tegen Colombia en Brazilië goed benutten. “Dit zijn momenten waarop beslissingen moeten worden genomen. We willen tegen Colombia spelers zien spelen die we op het EK nodig zullen hebben. Ik wil met hen werken en zien hoe ze integreren in een solide, geconsolideerde groep”, zegt bondscoach De la Fuente.

“EURO 2024 is ons belangrijkste doel”

De bondscoach heeft al een selectie gemaakt waaraan het wil werken richting het EK in Duitsland. “26 spelers stellen ons in staat om Spanje weer naar een hoog niveau te tillen. We proberen de groep te blijven opbouwen. EURO 2024 is nu ons belangrijkste doel”, aldus de Spaanse keuzeheer.

Nestror Lorenzo (bondscoach Colombia): “Wedstrijd Spanje is uiterst belangrijk”

Columbia speelt naast Spanje nog een oefenwedstrijd tegen Roemenië en hoopt zich daarmee te kunnen ontwikkelen richting de Copa Amerika dat op 25 juni begint voor de Colombianen met een wedstrijd tegen Paraguay. “De wedstrijden tegen Spanje en Roemenië zijn uiterst belangrijk. We zijn aan het wederopbouwen en we hebben een paar jonge spelers opgeroepen op basis van onze nationale competitie. Ik verwacht dat de wedstrijd tegen Spanje voor mij een goede gelegenheid is om deze jonge spelers te evalueren”, legt de bondscoach van Colombia uit.

“Ik verwacht een spannende strijd”

Bondscoach Lorenzo weet dat Spanje een sterke tegenstander kan zijn voor zijn jonge ploeg. "Ik weet dat Spanje veel geweldige spelers heeft. Ze halen goede resultaten en ik beschouw ze als een team van wereldklasse. We moeten goed voorbereid zijn. We hebben ook getalenteerde spelers en ik verwacht een spannende strijd”, besluit de bondscoach van Columbia.

Statistieken

Spanje doet mee aan EURO 2024 en kan zich in de poulefase gaan opmaken voor de wedstrijden Kroatië, Italië en Albanië. Het Spaanse elftal staat momenteel achtste op de FIFA World Ranglist. Colombia staat op de veertiende plaats van de FIFA ranglijst. De Colombianen maken zich op voor de Copa Amerika dat op 22 juni 2024 begint met de openingswedstrijd tussen Peru en Chili. De Colombianen spelen hun eerste wedstrijden van het toernooi tegen Paraguay en Brazilië.

Head 2 Head

Spanje en Colombia spelen niet vaak tegen elkaar. De laatste twee keren waren dat zelfs oefenduels. In 2017 waren de Spanjaarden even sterk dan de Colombianen en werd het een gelijkspel 2-2 in Estadio Enrique Roca te Murcia. In 2011 speelden de landenteams ook een oefenwedstrijd tegen elkaar. Toen won Spanje met 1-0 van Los Cafeteros. De Spaanse middenvelder David Silva nam toen dat enige doelpunt in deze oefenwedstrijd voor zijn rekening.

Huidige vorm Spanje

Het Spaanse elftal is al lange tijd niet meer verslagen. De laatste wedstrijd ging verloren op 23 maart vorig jaar. Toen was Schotland in de EK-kwalificatie nog een maatje te groot voor La Selección en won met 2-0 van het Spaanse elftal. In de zomer van vorig jaar won Spanje de Final Four van de Nations League. De Spanjaarden versloegen Kroatië in de finale met 0-1 en waren in de halve finale te sterk voor Italië: 2-1.

Huidige vorm Colombia

Ook Colombia is al lange tijd niet meer verslagen. In de WK kwalificaties versloeg Colombia in november vorig jaar Brazilië met 2-1 en Paraguay met 0-1. In december vorig jaar speelden het Colombiaanse elftal haar de laatste wedstrijden. Het betroffen oefenduels tegen Venezuela en Mexico. Van beide landen werd gewonnen door het elftal van bondscoach Lorenzo. Tegen Venezuela werd het 1-0 en tegen Mexico 2-3.

Prognose Spanje - Colombia

De VoetbalGokken.nl prognose richt haar pijlen op winst van Spanje. Onze voorspelling luidt een 2-1 zege van La Selección. Er kan op heel veel manieren ingezet worden op de vriendschappelijke interlands die deze week en begin volgende week gespeeld worden.

Ook eens wedden op voetbal? Vergelijk de beste bookmakers en leukste speelsystemen als Over/Under en Welke Speler Scoort, gemakkelijke en overzichtelijk via VoetbalGokken.nl

Quoteringen voor Spanje - Colombia

De bookmakers hebben heel wat mooie beloningen in petto voor voetbalgokkers die de oefenwedstrijd tussen Spanje en Colombia correct weten te voorspellen. De hoogste beloningen kunnen in het 1x2 spelsysteem gewonnen worden bij winst van Colombia. Als het team van bondscoach Lorenzo wint in Londen, dan keren de bookmakers tot 4.91 keer het speelbedrag uit.

Bij een gelijkspel lopen de pre-odds ook hoog op. De bookmakers hebben de odds bij een gelijkspel op maximaal 4.07 keer de inleg ingedeeld.

Velen voorspellen dat Spanje de wedstrijd tegen de Colombianen wint. De bookmakers keren tot maximaal 1.62 keer het speelbedrag uit aan de voetbalgokkers die vooraf een correcte weddenschap plaatsten op winst van La Selección.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën