Oefenduel
23/03/2024 5 wedtips

Spanje – Brazilië topaffiche bij bookmakers tijdens oefeninterlandperiode

Spanje – Brazilië topaffiche bij bookmakers tijdens oefeninterlandperiode
Spanje
Brazilië

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Er wordt deze dagen volop gevoetbald door de landenteams die in voorbereiding zijn op het EK voetbal. Ook Spanje spaart zich niet. Zij spelen komende dinsdag tegen het sterke Braziliaanse elftal. Kan Spanje een overwinning boeken tegen de sambavoetballers? Scoor de beste voetbal odds door de pre-wedstrijd quoteringen bij de Nederlandse bookmakers voor Spanje – Brazilië te vergelijken via Voetbalgokken.nl!

Luis de la Fuente (bondscoach Spanje): “Imago en naam van Spanje herstellen”

Spanje stond de laatste tijd vooral in het teken van het corruptieschandaal, waarbij het zou gaan om miljoenen euro's. Dat betekende voor bondscoach Luis de La Fuente dat hij een moeilijke voorbereiding achter de rug heeft. “We hebben een lastige periode achter de rug met het corruptieschandaal binnen de Spaanse voetbalbond. Dat was tegen Colombia nog goed te merken. We zullen tegen Brazilië ons moeten herpakken en het imago van het Spaanse voetbal herstellen."

"Goede wedstrijd spelen tegen Spanje"

Hoe wil De La Fuente dat dan gaan doen? Simpel, zo stelt hij: "Door een goede wedstrijd tegen Spanje te spelen, kunnen we de naam van het Spaanse voetbal zuiveren. We zullen dan ook strijden voor alles wat wij waard zijn."

Dorival junior (bondscoach Brazilië): “Wij werken toe naar het WK 2026”

Brazilië is op tournee door Europa. Zaterdag speelde het tegen Engeland en komende dinsdag is dus Engeland de tegenstander. De Brazilianen zelfs hebben natuurlijk geen EK deze zomer en dus is hun doel anders dat dan van de komende tegenstander. Bondscoach Dorival junior: “Spanje is in volle voorbereiding op het EK, maar wij hebben andere doelen. Wij werken toe naar het WK 2026."

"Engeland is een prachtige tegenstander"

Dorival kwam onlangs als bondscoach naar de Braziliaanse nationale equipe. De voormalig trainer van onder meer Flamingo kende bij clubs al veel successen, maar begint nu zijn eerste termijn als bondscoach. Dat zal volgens hem gepaard gaan met enkele ingrijpende veranderingen: "Er zullen enkele jonge spelers gaan spelen zodat we langzaam maar zeker de overgang kunnen doen naar een nieuw Braziliaans elftal dat in 2026 voor de wereldtitel moet gaan. In die zin is Spanje natuurlijk een prachtige tegenstander om te zien waar we nu staan met dit elftal.”

Statistieken

Als er dinsdagavond wordt afgetrapt zal Spanje niet als favoriet beginnen. En dat is natuurlijk even wennen voor het sterrenelftal dat eigenlijk altijd als favoriet begint aan haar interlands.

Het Spaanse elftal verloor van Colombia in het oefenduel van zaterdag, maar had daarvoor acht opeenvolgende wedstrijden gewonnen, waaronder vier thuiswedstrijden. Brazilië heeft 3 opeenvolgende wedstrijden verloren voordat ze tegen de Engelsen in actie kwamen. Nu volgt er dus wederom een zware pot voor de gele kanaries.

Head to Head

Het is al lang geleden dat beide landen tegen elkaar voetbalden. In de afgelopen jaren kwamen ze elkaar niet tegen. Nu dus eindelijk wel weer een onderlinge wedstrijd. Een leuke statistiek is dat wedstrijden tussen deze twee top voetballanden nog nooit in 0-0 eindigen. 

Brazilië zal iets meer zin hebben dan Spanje, want de Brazilianen treffen in de Spanjaarden  een land waartegen ze over het algemeen goede resultaten weet te behalen. Van de laatste zes ontmoetingen tussen Spanje en Brazilië won Spanje slechts eenmaal. Ook één keer werd het een gelijkspel en Brazilië won maar liefst vier keer van de Spaanse concurrent.

Huidige vorm Spanje

De Spaanse equipe was lange tijd ongeslagen voordat het afgelopen zaterdag onderuit ging tegen Colombia. Opvallend detail in die nederlaag is dat James Rodriguez de winnende goal wist te maken. 

James heeft een verleden in Spanje als speler van Real Madrid. Na de oefenzege solliciteerde James dan ook direct na een terugkeer in La Liga. In Spanje zullen ze hem echter voorlopig liever niet zien aangezien hij Spanje haar eerste nederlaag in tijden toebracht.

Huidige vorm Brazilie

Het Braziliaanse elftal zit volgens bondscoach Dorival dus in een overgangsperiode en dat is te zien aan de resultaten. Zo werd er eind 2023 verloren van aartsrivaal Argentinië. Ook Colombia en Uruguay waren te sterk voor de gele kanaries. 

Op 13 september 2023 won Brazilie nog van Peru. Dat was tot aan deze interlandperiode de laatste overwinning van het grote Braziliaanse voetbal dat dus bijna een half jaar zonder zeges door het leven ging. 

Prognose Spanje - Brazilië

De Voetbalgokken.nl prognose voor deze oefen klapper is een 2-0 overwinning voor Spanje. Wij denken dat de Spanjaarden verder zijn dan de Brazilianen. Bovendien speelt Spanje thuis in Madrid. 

Ook lazen we dat de Spaanse equipe revanchegevoelens heeft na het bondsschandaal en de nederlaag tegen Colombia. Daarom spelen wij via het 1X2 spelsysteem op een 2-0 eindstand bij Spanje - Brazilië. Welke uitslag verwacht jij? Check alle odds en spelopties op de VoetbalGokken.nl bookmakerspagina! 

Quoteringen voor Spanje - Brazilië

Bij de veilige, legale Nederlandse Sportsbooks, zijn de odds in het 1X2 systeem een boeiend speelveld. De pre-wedstrijd quoteringen schieten het snelst omhoog wanneer de focus ligt op Brazilië. Bij de meest vooraanstaande bookmakers kunnen deze odds zelfs oplopen tot 3,85 keer het ingelegde bedrag.

Een weddenschap op een gelijkspel kan ook lonend zijn. Het ingelegde speelbedrag kan namelijk meer dan driemaal de inlegwaarde opleveren als deze voorspelling met succes uitkomt. De maximale pre-wedstrijd quoteringen in het 1X2 spelsysteem voor een gelijkspel bedragen 3,40 keer de inzet.

Spanje, als favoriet, biedt eveneens aantrekkelijke mogelijkheden. Als de Spanjaarden dinsdagavond zegevieren over hun Braziliaanse rivalen, kunnen de betere bookmakers tot 2,02 keer het ingelegde bedrag uitkeren.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën