Afrika Cup
09/07/20194 reacties

Afrika Cup 2019 stevent af op verrassende winnaar: hoge odds!

Afrika Cup 2019 stevent af op verrassende winnaar: hoge odds!
Het was volop paniek bij de wedkantoren afgelopen weekend, want gastheer én topfavoriet Egypte werd uitgeschakeld in de achtste finale van de Afrika Cup 2019. Vedette Mo Salah (Liverpool) kon niet voorkomen dat Zuid-Afrika doordrong tot de laatste acht. Ook Marokko - met onder meer Hakim Ziyech (Ajax) binnen de lijnen - vloog uit het toernooi, waardoor alles nu open ligt. De odds voor de overgebleven landen liggen allemaal zeer hoog, zeker als het gaat om eindwinst. Maar deze week eerst nog de kwartfinales, VoetbalGokken.nl blikt vooruit!

Nigeria – Zuid-Afrika

De meest interessante wedstrijd is zonder twijfel die tussen Nigeria en Zuid-Afrika. Beide landen hebben een rijke voetbalhistorie, maar wisten in de achtste finales vriend en vijand te verbazen. Zuid-Afrika knikkerde gastland Egypte uit het toernooi, terwijl Nigeria met 3-2 het vooraf zeer sterk geachte Kameroen naar huis stuurde. De Super Eagles, zoals Nigeria ook wel wordt genoemd, moeten nu afrekenen met Zuid-Afrika dat ongetwijfeld in de winning mood is na de 1-0 zege op Egypte.

Favoriet

Odion Ighalo is de man om te volgen bij Nigeria, terwijl aan Zuid-Afrikaanse kant Bongani Zungu een opvallend toernooi speelt: driemaal geel en één doelpunt betekent dat Zungu in elke duel nog op de scorekaart voorkomt. Ook kennen we natuurlijk spits Lars Veldwijk goed. Hij speelde in het verleden onder meer voor PEC Zwolle en staat voor komend seizoen onder contract bij Sparta Rotterdam. Veldwijk is Nederlander (geboren in Uithoorn), maar komt uit voor Zuid-Afrika vanwege zijn Afrikaanse roots.Nigeria lijkt licht favoriet, al heeft de ploeg vier van zijn vijf overwinningen geboekt met het minimale verschil van één doelpunt. Winst van de Zuid-Afrikanen krijgt met x 4.33 keer de inleg de hoogste quotering van deze wedstrijd mee. Een gelijkspel levert met x 3.10 keer je speelbedrag een leuke prijs op. Winst van Nigeria staat op x 1.95 keer de inleg genoteerd.Nigeria – Zuid-Afrika trappen op woensdag 10 juli om 21:00 uur in het Cairo International stadion te Cairo af.

Ivoorkust - Algerije

De twee kwartfinale waar met grote belangstelling naar uitgekeken wordt is de wedstrijd tussen Ivoorkust en Algerije. Ivoorkust bereikte de laatste acht door een 0-1 zege op Mali en Algerije versloeg in de eerste knock-outronde Guinee met 3-0. Beide landen speelden in 2015 ook al tegen elkaar op de Afrika Cup. Toen was Ivoorkust in de kwartfinale met 3-1 duidelijk te sterk voor de Algerijnse equipe. Toenmalig Vitesse-spits Wilfried Bony was met twee treffers de belangrijkste man voor de ploeg uit Ivoorkust, waar destijds ook Yaya Toure voor uitkwam.De bekendste spelers in de huidige selectie van Ivoorkust is Wilfried Kanon (ADO Den Haag). Wilfried Zaha en Pepe komen uit in de Engelse premierleague, maar verder herbergt het elftal geen echte toppers uit de Europese competities. Datzelfde kan ook gezegd worden van Algerije, al is spits Riyad Mahrez van Manchester City natuurlijk wél een grote naam binnen het team van bondscoach Belmadi.Mede dankzij de aanwezigheid van Mahrez is Algerije dan ook favoriet bij de bookmakers. Winst van Ivoorkust wordt met x 3.50 keer de inleg het hoogste gequoteerd. Een gelijkspel levert je met x 3.00 echter niet veel minder op. Plaatst Algerije zich zoals verwacht voor de halve finale: bij winst van de Algerijnse ploeg betaalt TOTO x 2.25 keer je inleg uit.Ivoorkust en Algerije spelen om 18:00 uur in het Suezstadion te Suez.

Overige duels

Tot slot hebben we nog de wedstrijden tussen Senegal – Benin en Madagaskar – Tunesië. Ook hier zitten enkele interessante namen in de selectie, maar we beperken ons voor nu tot de pre-wedstrijdquoteringen van beide duels. Al mag de naam van Sadio Mané (Senegal - Liverpool) natuurlijk niet ontbreken in deze voorbeschouwing.

Pre-wedstrijdquoteringen Senegal - Benin

Een overwinning van Benin staan in het 1X2 spelsysteem dan ook het hoogste aangeschreven: x 7.50 keer de inleg. Een gelijkspel staat genoteerd op x 3.80 keer je speelbedrag. Ook een zege van favoriet Senegal wordt met x 1.50 keer de inleg goed beloond. De kwartfinale Senegal – Benin wordt gespeeld op woensdag 10 juli om 18:00 uur in het Cairo International stadion te Cairo

Pre-wedstrijdquoteringen Madagaskar – Tunesië

De pre-wedstrijdquoteringen voor deze kwartfinale liggen nog iets hoger. Winst van Madagaskar krijgt met x 5.25 keer je inleg een zeer hoge notering mee voor deze wedstrijd. In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel met x 3.40 keer het speelbedrag beloond. Een zege van Tunesië is goed voor een odd van x 1.72 keer je inleg.

Afrika Cup kwartfinale wedstrijdschema:

De kwartfinale van de Afrika Cup Ivoorkust en Algerije wordt gespeeld op woensdag 10 juli om 18:00 uur en om 21:00 uur zijn Nigeria – Zuid-Afrika aan de beurt. Op donderdagavond 11 juli spelen Ivoorkust en Algerije om 18:00 uur in het Suezstadion te Suez. De wedstrijd Madagaskar – Tunesië wordt die avond om 21:00 uur gespeeld in Al-het Salamstadion te Cairo. Mis niets van deze zeer interessante editie van de Afrika Cup en speel mee met TOTO! De halve finales staan geprogrammeerd op 14 juli en de finale vindt plaats op 19 juli, ook dan kun je via TOTO weer meespelen!

De beste Online Bookmakers