Eredivisie
03/12/20193 reacties

Ajax tegen Willem II wéér de grote favoriet

Ajax tegen Willem II wéér de grote favoriet
Aankomende vrijdag speelt Ajax thuis tegen Willem II uit Tilburg. De Amsterdammers zijn dit jaar vrijwel onklopbaar en ook voor dit Eredivisie duel weer de absolute favoriet bij de bookmakerkantoren. Kan Willem II iets tegen de overmacht van Ajax doen of wordt het opnieuw een voetbalshow waar elke Ajacied van smult? Zet nu in bij VoetbalGokken.nl en pak die hoogte odd!

Erik ten Hag: “Willem II is ambitieuze ploeg”

Ajax-trainer Erik ten Hag kon onmogelijk tevreden zijn over de eerste helft tegen FC Twente. Binnen een half uur stond Ajax 2-0 achter in Enschede. De tweede helft was echter weer van ouderwets hoog niveau en dankzij drie goals van Noa Lang en twee van Klaas-Jan Huntelaar werd er uiteindelijk toch betrekkelijk makkelijk gewonnen. Ten Hag beseft dat dit in de Johan Cruijff Arena niet mag gebeuren en dat Willem II een nog iets gevaarlijker tegenstander is dan Twente: “We moeten goed voorbereid zijn, want tegen ambitieuze ploegen die ook goed in elkaar zitten, zoals Willem II, kunnen ook wij het lastig krijgen.”

“Ook Willem II heeft goede reeks”

Ten Hag is zeer te spreken over de tegenstander uit Tilburg. En spreekt in zijn voorbeschouwing dan ook lovende woorden uit over de Brabantse equipe: “Het is altijd lastig tegen ze. Willem II is bezig aan een goede reeks. Een prima spelend elftal, dat echt goed in elkaar zit. Ze verdienen een groot compliment.”

Adrie Koster: “Ajax heeft meer kwaliteiten”

Willem II-trainer Adrie Koster is realistisch over de kansen van zijn ploeg. “Ajax heeft meer kwaliteiten dan wij en dat is logisch. In dit soort wedstrijden moet alles meezitten. Dat soort momenten zullen er vrijdag ook zeker komen. Dat soort momenten moet je benutten. We zullen niks aan het toeval overlaten, maar soms heb je een tegenstander die beter is. Daar moeten we ook rekening mee houden natuurlijk.”

“Iedereen begint weer op nul”

Koster is duidelijk in zijn voorbeschouwing, voorgaande wedstrijden zeggen hem niets: “We kunnen Ajax op een bepaalde manier bestrijden en soms lukt dat. We zullen blijven knokken, dat is het enige dat je kan doen. Je moet reëel zijn. Ajax heeft veel klasse. Toch wil dat niets zeggen over de wedstrijd van vrijdag. Dat is weer een ander duel waarin iedereen weer op nul begint. Je kan het niet vergelijken en we zijn er ook niet mee bezig geweest.”

Statistieken

Je zou het niet direct verwachten, maar Ajax – Willem II is op dit moment een echte topper in de Eredivisie. De Amsterdammer staan comfortabel aan de leiding met maar liefst 41 punten uit vijftien wedstrijden, maar Willem II doet het ook meer dan uitstekend. De Tilburgers staan weliswaar vijftien punten achter de regerend landskampioen, maar is daarmee wel keurig vierde en staat bijvoorbeeld maar twee puntjes achter PSV.

Head 2 Head

Het kan afgaande op de huidige competitiestand dan wel een topper zijn, als we de statistieken erbij pakken dan heeft Willem II weinig kans. De Brabanders gaan bijna altijd de bietenbrug op als ze naar Amsterdam afreizen. In 2016 was er die verrassende overwinning: 1-2. Een geweldige prestatie die daarna nooit meer herhaald kon worden, ook niet in de bekerfinale van vorig jaar (0-4).Sowieso krijgt Willem II in de H2H vaak een pak voor de broek in de Arena. Vorig seizoen viel de schade nog mee: 2-0. In 2017 was de overwinning van de thuisploeg al iets overtuigender: 3-1. In 2016 was er die plotselinge nederlaag voor de thuisploeg: 1-2, maar ook de 5-0 zege in de beker.

Huidige vorm AFC Ajax

Wie durft te roepen dat Ajax niet in vorm is, wordt voor gek verklaard. Maar toch zien we eigenlijk wekelijks wel kleine haarscheurtjes. Tegen Lille (2-0 winst) waren er bijvoorbeeld heel veel kansen die de Fransen zelf vakkundig om zeep hielpen, waardoor ze Ajax in het zadel hielden. Ook tegen FC Twente was het allemaal niet solide, zoals het soms wel lijkt. Ajax kwam 2-0 achter, maar repareerde die achterstand in de tweede helft wel heel overtuigend: 2-5.

Huidige vorm Willem II

De Tilburgse formatie staat niet voor niets vierde in de stand en dus kunnen we gerust stellen dat de mannen van trainer Koster ook in een prima vorm steken. Afgelopen weekend werd Sparta met speels gemak van de mat geveegd: 4-0. Een week eerder was er het verrassende gelijke spel in Den Haag. Tegen het plaatselijke ADO werd het 3-3. Maar nog geen twee weken geleden wist Willem II met 2-1 te winnen van PSV Eindhoven. En die zege geeft ze vast en zeker ook het nodige vertrouwen richting vrijdag.

Lappenmand

Ajax heeft wel wat personele problemen. Neres is natuurlijk lang uit de roulatie, maar ook Promes zal vrijdag nog niet fit genoeg zijn om mee te doen. Afgelopen weekend raakten ook Labyad en Hakim Ziyech geblesseerd. Vooral die laatste zal node gemist worden als hij vrijdag niet kan meespelen. Ziyech is namelijk de man in vorm en degene die de lijnen uitzet bij Ajax. Ook Ten Hag baart dat zorgen: “We zullen nog even moeten doorbijten tot de feestdagen. We hebben een heel lang jaar gehad, maar het is nog niet klaar. We willen nog wat bereiken. Als we niet fit zijn, moeten anderen het doen, zoals Noa Lang. We spelen niet alleen nog tegen Willem ll, maar moeten daarna ook nog spelen tegen topteams als Valencia en AZ”, stelt hij vast.

Prognose

Ajax is onklopbaar, zeker thuis. Maar Willem II heeft niks te verliezen, dus kan er vol tegenaan gaan. De blessuregolf bij de Amsterdammers kan ze weleens gaan opbreken. Wij verwachten dat het vrijdag nog wel goed gaat, zij het nipt: 2-1. Maar ook die uitslag is drie punten waard. Benieuwd hoeveel een gokje op die uitslag voor jou waard kan zijn? Check dan onderstaande odds!

Quoteringen AFC Ajax Amsterdam – Willem II Tilburg

De bookies weten precies hoe de vork in de steel zit: Ajax is huizenhoge favoriet. Een thuiszege levert in het 1x2 spelsysteem dan ook niet meer op dan x 1,10 keer je inleg. Winnen ze dit keer niet? Dan wordt het echt interessant voor spelers die daarop durven in te zetten. Een gelijkspel staat bij de TOTO momenteel namelijk op x 9,50 keer het ingelegde speelbedrag! Maar daar blijft het niet bij. De hoogste odd komt namelijk om de hoek zetten als Willem II – net als in 2016 – voor een daverende verrassing zorgt en als winnaar de Johan Cruijff Arena verlaat: x 21,00 is de bijbehorende quotering! En dat betekent dat bij een dergelijke uitslag spelers die daarop voor het duel hebben ingezet bij TOTO ook een dikke vette winnaar worden. Durf jij het aan?
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Willem II Tilburg wordt gespeeld op vrijdagavond 6 december 2019 om 20:15 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Doe jij mee met dit Eredivisieduel in onze hoofdstad? Op wie zet jij je geld? Ga je voor de logica en zet je in op Ajax of houd je wel een van gokje en voorspel je een stunt van Willem II? Ga naar onze bookmakerspagina en pak via VoetbalGokken.nl de hoogste TOTO-odds!

De beste Online Bookmakers