Algemeen
21/07/2015

Halve finales in de Gold Cup

Halve finales in de Gold Cup
Het Noord- en Centraal Amerikaans kampioen nadert zijn climax. Inmiddels is het toernooi om de Gold Cup toe aan de halve finalestrijd. Nog vier ploegen maken kans op de eindoverwinning. Aanstaande donderdag strijden USA-Jamaica en Panama-Mexico voor de finaletickets. VoetbalGokken.nl blikt vooruit.

Guardado (PSV) belangrijk voor Mexico

De Mexicanen zijn al sinds de start van dit toernooi de torenhoge favoriet voor de eindzege. Belangrijke speler aan de zijde van El Tri is PSV’er Andres Guardado. De middenvelder scoorde dit toernooi al driemaal. De belangrijkste daarvan is ongetwijfeld de benutte penalty tegen Costa Rica. In de kwartfinales kreeg Mexico een ‘kadootje’ van de scheidsrechter. Een omstreden penalty was het gevolg. Guardado eiste de bal op en nam zijn verantwoordelijkheid. De sterspeler van de Mexicanen faalde niet en schoot zijn land de halve eindstrijd in. Tot grote woede van Costa Rica.De fel betwiste strafschop werd gegeven in de vier minuten blessuretijd van de verlenging nadat Roy Miller aanvaller Oribe Peralta in het strafschopgebied ten val had gebracht. Tv-beelden toonden aan dat Peralta, die probeerde te koppen, amper was aangeraakt door zijn tegenstander. Guardado velde het vonnis waardoor de zesvoudige kampioen zich bij de laatste vier voegde. Het was al de derde treffer van Guardado in dit toernooi.Tegenstander Panama was na strafschoppen te sterk voor Trinidad en Tobago. Na 90 en 120 minuten stond het nog 1-1. Panama kwam op voorsprong door een treffer van Luis Tejada. In de tweede helft maakte Kenwyne Jones de gelijkmaker. Na penalty’s trok Panama alsnog aan het langste eind.

Amerikaan Dempsey topscoorder

De Amerikaanse voetballers doen het als organiserend land gewoon erg goed. In aanloop naar het toernooi ging het in de Verenigde Staten veelvuldig over Clint Dempsey. De 32-jarige aanvaller ging tijdens een bekerduel helemaal door het lint en dat kostte hem onder meer het aanvoerderschap bij de nationale ploeg en een schorsing. Hij werd echter wel opgenomen in de selectie voor de Gold Cup en dat blijkt een goede keuze te zijn geweest.Dempsey is in het toernooi namelijk de grote man bij Team USA. Hij was tot op heden al meerdere keren belangrijk voor de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann en liet zich in de nacht van zaterdag op zondag ook weer gelden. Onder aanvoering van de ervaren aanvaller wist het gastland tegenstander Cuba te verpulveren (6-0), waarmee de halve finale bereikt werd.Door het verscheuren van een scheidsrechtersboekje en de daaruit voortvloeiende schorsing was Dempsey voor het toernooi het gespreksonderwerp van de dag, nu is hij dat vanwege zijn prestaties. In de vierde minuut was hij al trefzeker met een fraaie kopbal (1-0), later maakte hij een penalty à la Panenka (5-0) en hij maakte zijn hattrick compleet met een uiterste krachtsinspanning (6-0). In de Gold Cup heeft hij nu zes treffers gemaakt.AZ-spits Aron Jóhannsson deed ook een duit in het zakje bij de Amerikanen, waarvoor ook Gyasi Zardes en Omar Gonzalez trefzeker waren. In de halve finale stuiten de VS op Jamaica, dat Haïti met 1-0 versloeg.

Quoteringen

Bij de bookmakers zijn de prestaties van Dempsey en Guardado ook nog onopgemerkt gebleven. Beide landen zijn topfavoriet voor hun halve finalewedstrijd. Noteringen USA-Jamaica: USA x 1,53. Gelijkspel x 4,00 en winst Jamaica: x 7,50. Noteringen Panama - Mexico: Panama x 5,25 (= een uitkering van 130 euro bij een inzet van 25 euro). Gelijkspel: x 3,40 en winst Mexico x 1,80. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd USA - Jamaica wordt gespeeld op donderdag 23 juli om 00:00 uur Nederlandse tijd. Aansluitend wordt om 03:00 uur de wedstrijd Panama - Mexico gespeeld.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers