Algemeen
09/12/2022

Hartverwarmende actie van NOGA

Hartverwarmende actie van NOGA

NOGA staat voor Nederlandse Online Gambling Associatie. Een aantal vergunninghouders heeft zich bij deze overkoepelende organisatie aangesloten. Het zal niemand zijn ontgaan dat de hoge energieprijzen voor problemen zorgen. Voor particulieren heeft de overheid in 2023 een prijsplafond voor energie ingesteld, maar ook de vele voetbal- en andere clubs op sportgebied hebben een probleem.

NOGA organiseert ‘Verwarm je club’

Het verwarmen van de kleedkamers of warm water voor de douches valt in veel gevallen niet meer binnen het budget, Het is (nog) niet duidelijk of de regering ook voor deze problemen een financiële tegemoetkoming zal willen overwegen. Mede om die reden is de NOGA de actie ‘Verwarm je club’ gestart.  In de tweede week van december zal de NOGA aan 30 clubs een bedrag van € 5.000 overmaken als bijdrage in de hoge energiekosten.

“Sportverenigingen vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse maatschappelijke infrastructuur. Ze maken het mogelijk dat miljoenen mensen wekelijks kunnen sporten, elkaar kunnen ontmoeten, en aan hun fysieke en mentale welzijn kunnen werken. Op deze wijze dragen sportverenigingen bij aan een gezonder, inclusiever en coherenter Nederland. Het voortbestaan van dit sociale cement staat echter onder druk, nu de energieprijzen zodanig zijn gestegen dat duizenden sportverenigingen de energierekeningen niet meer kunnen betalen. Douches worden uitgezet, kleedkamers gesloten, en voor sommige verenigingen dreigt zelfs faillissement. Dit zou grote schade toebrengen aan  de Nederlandse samenleving.” – NOGA

Actie brengt noodlijdende sportclubs onder de aandacht

Uiteraard is het aantal van 30 clubs slechts een druppel op een gloeiende plaat, omdat het, zoals aangegeven in het bovenstaande bericht, gaat om duizenden sportclubs. Maar door deze actie zal wellicht er weer meer aandacht komen voor de grote problemen waarin veel clubs momenteel verkeren. De actie van de NOGA mag dan ook erg sympathiek worden genoemd. Uiteraard vormen de duizenden kleine clubs in ons land ook de kweekvijver voor de grote talenten die we later weer kunnen toejuichen op grote evenementen zoals het WK Qatar. En dat is weer van belang voor de vergunninghouders.

De beste Online Bookmakers