Beker van België
29/07/20202 reacties

Belgen trappen af met bekerfinale: Club Brugge – Royal Antwerp

Belgen trappen af met bekerfinale: Club Brugge – Royal Antwerp
In Nederland wordt dit jaar geen bekerfinale gespeeld, maar bij onze zuiderburen staat dit weekend wél de bekerfinale 2019 - 2020 op het programma. Club Brugge, waar Oranjeklant Ruud Vormer speelt, trapt in het Koning Boudewijn stadion te Brussel af tegen Royal Antwerp. Beide teams willen niet onderdoen en zijn gebrand om de beker te winnen. Koning TOTO heeft de odds alvast ingeschaald voor deze eerste wedstrijd in België na de corona-uitbraak. Speel jij mee?

Philippe Clement: “Royal Antwerp is een moeilijke ploeg”

De Belgische competitie is net als in Nederland niet uitgespeeld, maar Club Brugge mag zich landskampioen noemen van dit seizoen en is dus al zeker van deelname aan de Champions League. Club Brugge-trainer Philippe Clement wil het seizoen beter afsluiten en dat kan met het winnen van de beker. “Royal Antwerp is een moeilijke ploeg om de bekerfinale tegen te spelen. We weten dat we tegen Antwerp meteen aan bak moeten”, zegt Clement in de Belgische media.

“We hebben veel diepgang nodig”

De finale zal zonder publiek gespeeld moeten worden en volgens Clement kan dat meespelen in het resultaat. “Voetballen zonder publiek beïnvloedt vooral de creatieve spelers. Hoe we dat gaan aanpakken? Zoals altijd. We moeten goed en snel proberen te voetballen en diepgang proberen te creëren”, aldus Clement in zijn voorbeschouwing op de bekerfinale van zaterdag.

Ivan Leko: “We gaan er alles aan doen om beker te winnen”

Royal Antwerp komt met een nieuwe trainer naar Brussel om de finale tegen Club Brugge te spelen. Trainer Laszlo Bölöni werd halverwege mei de laan uitgestuurd en niemand minder dan Ivan Leko neemt het stokje over. Leko – voormalig speler én trainer van Club Brugge – kijkt uit naar de confronatie met zijn oud-werkgever. “Ik heb in Brugge als speler en coach een fantastische tijd gehad, maar ik wil ik er alles aan doen om deze bekermatch te winnen en de beker te pakken met Antwerp”, zegt Leko vastberaden.

“De favoriet wint niet altijd”

Volgens Leko maakt zijn team best kans om de beker te winnen van een ploeg die voor de corona-break in eigen land maar weinig duels verloor. “Al is Brugge natuurlijk de beste club in België op dit moment. Ze zijn dus uiteraard favoriet, maar de favoriet wint niet altijd. Wij gaan zaterdag ons uiterste best doen om Club te verslaan”, is Leko strijdvaardig.

Statistieken

Club Brugge speelt de finale van de Belgische beker voor de negentiende keer. Elf keer werd de beker gewonnen en zevenmaal mochten de Bruggenaren de beker hoog houden. De laatste keer was in het seizoen 2014 – 2015 dus er mag vanuit Brugs perspectief wel weer eens gevierd worden.Van alle Belgische ploegen won Club de beker het meest: liefst achttien maal stond het in de finale en elf keer werd de bekerfinale ook echt gewonnen. Royal Antwerp is driemaal eerder finalist geweest en won twee keer: 1992 en 1955.

Head 2 Head

De ontmoetingen van Club Brugge en Royal Antwerp staan bekend als beladen duels. Zowel Club als Antwerp weten hoe ze het de tegenstander moeilijk kunnen maken. De laatste keer dat de teams in een bekertoernooi elkaar troffen, was in 2002. Dit was de achtste finale en werd in de reguliere speeltijd met 1-1 een gelijkspel in het Bosuilstadion van Royal Antwerp. Na verlenging en strafschoppen wist Club Brugge uiteindelijk te winnen: 4-5!

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge speelde wat oefenduels in eigen land om zich voor te bereiden op deze bekerfinale. Van Knokke Heist werd er met 5-0 gewonnen. Ook het Franse Lille 2-0, de Belgische clubs Deinze 1-0 en KV Mechelen 6-0 werden verslagen. Van KAA Gent wisten de Bruggenaren niet te winnen: 2-3 en ook tegen Beerschot kwam het niet tot winst: 1-1.

Huidige vorm Royal Antwerp

Met de nieuwe trainer Leko aan het roer ging ook Royal Antwerp begin deze maand in voorbereiding op de bekerfinale. Bij het bescheiden ‘Zwarte Leeuw’ werd met 1-2 zeer moeizaam gewonnen. Ook de overige duels gaven niet veel hoop. Van Olympique Lyon - de ploeg van Memphis Depay - werd met 2-3 verloren, Roda JC kwam met 1-3 winnen in Antwerp en ook van FC Utrecht 0-0 en KAS Eupen 0-1 werd er niet gewonnen.

Lappenmand

Ruud Vormer liep in februari een gescheurde knieband op waardoor de aanvoerder van Club Brugge een tijdje de lappenmand in ging. Vormer is zo goed als hersteld, maar of de verdedigende middenvelder weer volledig inzetbaar is tegen Antwerp is maar zeer de vraag. Clinton Mata en Simon Deli hebben nog wat kleine ongemakken en ook Mitrovic zal waarschijnlijk nog niet volledig inzetbaar zijn voor Club Brugge-trainer Clement.Royal FC Antwerp kan in de bekerfinale geen beroep doen op Alexis De Sart. Hij kampt met een gescheurde binnenband in het spronggewricht. Ook Sander Coopman is door een gescheurde kruisband lange tijd uit de roulatie. Met Matheus (kuitblessure) en Robbie Quirynen (enkelblessure) zijn nog twee Antwerp-spelers die zaterdag verstek moeten laten gaan door lichamelijke ongemakken.

Prognose

Volgens ons gaat Club Brugge de Croky Cup winnen. Wij vullen dan ook een 1 in op het TOTO-formulier. Onze wedtip: 2-0 voor de Bruggenaren. Laat je eigen voorspelling achter bij de TOTO en bekijk onderstaand odds-overzicht om te kijken welke bonus bij jouw voorspelling hoort.

Quoteringen Club Brugge – Royal Antwerp

Koning TOTO schaalt de quoteringen voor de Belgische bekerfinale hoog in. De TOTO keert de hoogste odd uit als Royal Antwerp wint: x 5.05 keer je inleg.Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem met x 3.85 keer het speelbedrag ook een flinke duit op. Mocht Club Brugge de beker zaterdag hoog gaan houden, dan wordt jouw inleg x 1.60 keer meer waard.
De Belgische bekerfinale Club Brugge – Royal Antwerp wordt gespeeld op zaterdag 1 augustus om 20:30 uur in het Koning Boudewijn stadion te Brussel. Denk jij vooraf te kunnen voorspellen welke ploeg er wint in de bekerfinale? Ga dan via de bookmakerspagina naar de TOTO en zet in op jouw favoriet.

De beste Online Bookmakers