Gokindustrie
07/02/2022

BetCity wordt nieuwe shirtsponsor AZ Alkmaar

BetCity wordt nieuwe shirtsponsor AZ Alkmaar

Het is pas 4 maanden geleden dat het mogelijk is om legaal een gokje te wagen op sport. In Nederland is dat uiteraard vooral bij het voetbal. Bij de eerste 10 exploitanten die een vergunning kregen was BetCity een relatief onbekende partij. De Nederlandse onderneming had immers geen ervaring waar het online diensten betrof. De bookmaker leek dan ook op flinke achterstand te staan bij TOTO, het staatsbedrijf dat ook een vergunning had gekregen.

BetCity gaat de concurrentie aan

BetCity maakte echter meteen duidelijk de concurrentie wel aan te durven middels een ‘reclame-aanval’ op TOTO. Voormalig ‘koning TOTO’ Andy van der Meijde maakte de overstap naar BetCity en dat ging gepaard  met diverse steken onder water naar zijn vorige ‘club’. Bij BetCity zou het niet gaan om een-tweetjes maar om ‘weetjes’. Dat biedt de bookmaker nog steeds door voor specifieke wedstrijden niet alleen extra informatie te geven maar ook betere quoteringen dan de concurrentie. Ook biedt Betcity sinds een aantal weken streaming van voetbal en kan er dus ook live worden gewed. Alleen op het gebied van sponsoring van het Nederlands betaald voetbal leek BetCity nog achter te blijven bij TOTO. Maar ook op dat punt weet de bookmaker nu weer te verrassen.

Na Vitesse is AZ Alkmaar aan de beurt

Het is nog slechts een week geleden dat BetCity sponsor werd van Vitesse en dat werd gevierd met een bezoek van Andy van der Meijde aan de GelreDome. Nu lijkt AZ aan de beurt en dat mag beslist een grote verrassing worden genoemd. Op het moment dat wedden op sport legaal was geworden in ons land, sloeg TOTO meteen een grote slag door meerdere betaald voetbalclubs in Nederland te gaan sponsoren. De meest aansprekende daarvan waren Feyenoord en PSV. Er bleven nog een paar hoofdprijzen over: Ajax, AZ en Vitesse. Van dit trio werd aangenomen dat er een principeovereenkomst was bereikt met een bookmaker die nog niet over een vergunning beschikte. Daarbij werd het populaire Unibet genoemd als meest waarschijnlijke partner.

Inmiddels is Vitesse al overgegaan naar BetCity en nu geldt dat ook voor AZ. Dat mag een grote verrassing worden genoemd. Alle details zijn nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het stadion van AZ dat momenteel is vernoemd naar de vorige hoofdsponsor AFAS niet naar de bookmaker zal worden genoemd, evenmin als het trainingscomplex. Daarvoor zal AZ waarschijnlijk andere kandidaten gaan zoeken in de nabije toekomst. 

De beste Online Bookmakers