Bundesliga
15/09/2020

Bayern München begint seizoen tegen Schalke’04

Bayern München begint seizoen tegen Schalke’04
In Duitsland start deze week het nieuw seizoen van de Bundesliga. Landskampioen Bayern München krijgt in de eerste speelronde Schalke’04 op bezoek. Aanstaande vrijdag wordt dit duel gespeeld in de Allianz Arena van Bayern en is tevens de eerste wedstrijd van dit kersverse seizoen. Ben jij erbij als in Duitsland de Bundesliga aan haar kersverse seizoen begint? Bij Koning TOTO mis je niets van deze wedstrijd en VoetbalGokken.nl heeft de hoogste quoteringen van deze Nederlandse bookmaker alvast bij elkaar gezocht.

Hans-Dieter Flick: “Duel Schalke’04 begin van nieuwe uitdaging”

Voor Bayern München was seizoen 2019-2020 ondanks de corona één groot succes. Trainer Hans-Dieter Flick werd met zijn team kampioen in de Bundesliga, won de Champions League en pakte de beker in het Duitse DFB-Pokal. Een seizoen die wat dat betreft niet meer stuk kan, maar nu staat er een nieuw seizoen voor de deur met nieuwe kansen en nieuwe prijzen. Flick is er naar eigen zeggen weer helemaal klaar voor. “Schalke’04 komt vrijdag naar ons toe en dan gaan weer beginnen aan een nieuwe uitdaging”, zegt Flick.

“Ik wacht af welke groep voor mij beschikbaar zal zijn”

Die uitdaging omvat het twee jaar achtereen winnen van de landstitel. Toch is de trainer nog wat bezorgd over de spelers die eventueel vertrekken. “Ik wacht af welke groep voor mij beschikbaar zal zijn. We zullen zien hoe we alles kunnen integreren en hoe we onze nieuwe doelen kunnen definiëren. Ik bid dat oktober binnenkort komt en dat de transfermarkt voorbij is. Ik hoop dat we zo snel mogelijk duidelijkheid over het team zullen hebben”, hoopt Flick op duidelijkheid voordat de wedstrijd tegen Schalke ’04 begint.

David Wagner: “Tegen Bayern zijn wij altijd de underdog”

Een nieuw seizoen betekent ook voor Schalke’04 weer nieuwe kansen. De ploeg van trainer David Wagner krijgt wel meteen een zware wedstrijd voor de kiezen. Vrijdag treft het de landskampioen aan in München. “We gaan de uitdaging tegen Bayern München weer aan, maar we weten ook wel dat we de underdogs zijn”, zegt Wagner in zijn voorbeschouwing.

“Je weet nooit wat er kan gebeuren”

Bij de bookmakers zijn er ook maar weinig spelers die fiducie hebben in een stunt van de ploeg uit Gelsenkirchen. Toch wil de trainer dit duel vooraf niet als verloren bestempelen. “Je weet nooit wat er in een wedstrijd gebeurt. Vrijdagavond kan het weer alle kanten op, maar wij moeten wel alles geven willen wij een kans maken tegen Bayern”, aldus Wagner.

Statistieken

Bayern München eindigde het vorige seizoen met 82 punten en liet daarmee nummer twee Borussia Dortmund (69 punten) ver achter zich. Schalke’04 vinden we op de twaalfde plek terug. De ploeg van trainer Wagner schraapte vorig seizoen 39 punten in 34 wedstrijden bijeen.

Head 2 Head

Bayern München heeft in geen jaren thuis verloren van Schalke’04. Het is ruim elf jaar geleden dat   Die Königsblauen wisten te zegevieren in München. In 2009 werd het 0-1 in de Allianz Arena en dat was zelfs nog voor de tijd dat Klaas-Jan Huntelaar voor de ploeg uit Gelsenkirchen uitkwam. De laatste maal dat het een gelijkspel werd tussen Bayern en Schalke was in 2017. Het werd toen 1-1.

Huidige vorm Bayern München

De Champions League finale van 23 augustus tegen Paris Saint Germain is voor Bayern ook de laatste officiële wedstrijd geweest. Er zijn geen oefenduels gespeeld nadat PSG met 0-1 werd verslagen in het Miljoenenbal. De spelers hebben rust gekregen ter voorbereiding op het nieuw voetbalseizoen.

Huidige vorm Schalke’04

Schalke’04 heeft wel een oefencampagne doorlopen. Vorige week werd daar de laatste wedstrijd van gespeeld. Van Bochum werd met 3-0 succesvol gewonnen en het duel daarvoor werd met 0-1 gewonnen van Aris. Uerdingen 1-3 en Verl 4-5 bleken in de oefenreeks te sterk te zijn voor de ploeg van trainer Wagner.

Lappenmand

Trainer Flick kan tegen Schalke geen beroep doen op Tanguy Nianzou. De centrale verdediger van de Duitse grootmacht heeft last van een hamstringblessure die hij tijdens een training is opgelopen. Aan de kant van Schalke’04 zullen Omar Mascarell (operatie) en Salif Sane (gescheurde spiervezel) niet het veld van de Allianz Arena betreden. Nabil Bantaleb is er ook niet bij, een speciale vakantie is de reden.

Prognose

Wij verwachten dat Bayern München ‘gewoon’ zo doorgaat als waar het mee bezig was. Duel na duel winnen en dat zien we tegen Schalke’04 wel gebeuren. Natuurlijk houdt het voor Bayern ook een keer op en mocht dat dit keer zo zijn dan is de beloning echt torenhoog voor de spelers die dit vooraf hebben voorspeld bij de bookmaker.

Quoteringen Bayern München – Schalke’04

De quoteringen van de TOTO zijn als volgt ingedeeld. Een zege van Schalke levert je in het 1X2 spelsysteem met x 14.75 keer de inleg een torenhoge beloning op. Dit is dan ook de hoogste odd die de TOTO hanteert voor deze wedstrijd. Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 8.30 keer je speelbedrag. Mocht Bayern München de eerste speelronde met drie punten van start gaan dan wordt jouw inleg hierop x 1.12 keer meer waard.
De Bundesliga wedstrijd Bayern München – Schalke’04 wordt gespeeld op vrijdag 18 september om 20:30 uur in de Allianz Arena te München. Pak jij de eerste euro’s mee die er te verdienen zijn bij de aftrap van de Duitse competitie? Ga alvast naar de TOTO via de op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers