Bundesliga
18/05/2020

Bayern München ontvangt Eintracht Frankfurt in Duitse Bundesliga

Bayern München ontvangt Eintracht Frankfurt in Duitse Bundesliga
Na een succesvolle herstart van de Bundesliga volgt komend weekeinde alweer de tweede speelronde na de coronapauze. Koploper Bayern München ontvangt in eigen stadion Eintracht Frankfurt, dat momenteel op een dertiende stek bivakkeert. VoetbalGokken.nl blikt vooruit met beide trainers en somt alle wedstrijdstatistieken voor je op.

Hans-Dieter Flick: “Verbeteringen nodig voor wedstrijd tegen Frankfurt”

Bayern München-trainer Hans-Dieter Flick nam het stokje over van Kovač, die na de 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt ontslagen werd. En nu is het tijd voor de volgende wedstrijd tegen Eintracht. Een opdracht die de oefenmeester wel aandurft na de zege op Union Berlin: “Uiteindelijk was ik tevreden met onze prestaties en ik denk dat elke speler weet dat er een paar dingen beter kunnen, dus we zullen zien of we dat op het veld kunnen brengen voor onze volgende wedstrijd tegen Frankfurt.”

“Gewoon doorgetraind”

Flick heeft wel een verklaring voor het goede spel en goede vorm van zijn selectie: “We hebben sinds  de eerste aankondiging van de DFL dat er geen wedstrijden meer zouden worden gespeeld gewoon doorgetraind en dat levert ons nu duidelijk voordeel op. We kijken dan ook uit naar de volgende wedstrijd”, aldus de Bayern-trainer over de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

Adi Hütter: “Zeer onplezierige situatie”

Hoewel Frankfurt niet in acuut degradatiegevaar zit, wordt het wel steeds penibeler voor de ploeg van trainer Adi Hütter. Zeker na de nederlaag tegen Gladbach kan het zomaar billen knijpen worden en dat is allesbehalve prettig, zeker nu de uitwedstrijd bij Bayern München voor de deur staat: “We zijn ons bewust van de lage klassering en dat is een zeer onplezierige situatie zeker nu we volgende week een lastige uitwedstrijd in München moeten spelen”, blikt de trainer vooruit naar de wedstrijd tegen Bayern.

“Er is geen basis-elf”

“Maar Ik denk niet alleen aan de eerstvolgende wedstrijd, maar van game naar game”, zei Hütter tegen Fussball.news. “We moeten de resterende wedstrijden in iets minder dan zes weken afmaken. Dat geeft mij de kans om te roteren. Er is geen reguliere basis-elf. Iedereen krijgt de kans om te laten zien wat ze kunnen. We hebben iedereen hard nodig”, voegde hij er nog aan toe.

Statistieken

Bayern München is de trotse leider bij onze oosterburen. Der Recordmeister heeft 58 punten uit 26 duels: 18 overwinningen, vier keer een gelijkspel en viermaal verloren. Tegenstander Eintracht Frankfurt doet het een stuk minder goed dit seizoen. De ploeg van onder meer Bas Dost en Jonathan de Guzman kwam dit seizoen in de Europa League uit en dat eiste zijn tol in de competitie. Hierin behaalde het tot nu toe slechts 28 punten. Eintracht zit nog wel in het bekertoernooi, maar het is maar de vraag of de DFB Pokal nog uitgespeeld wordt dit jaar.

Head 2 Head

Het was in datzelfde bekertoernooi dat Eintracht Frankfurt voor het laatst wist te winnen in München. In het seizoen 2017 – 2018 versloeg Frankfurt het grote Bayern in de bekerfinale met 1-3 en pakte zo een echte hoofdprijs! Spits Rebic was destijds met twee goals de grote man. Inmiddels is Rebic vertrokken en moet onze landgenoot Dost voor de goals zorgen.Na die historische bekerzege won Frankfurt niet meer in Beieren. De laatste keer dat er in competitieverband tegen Bayern werd gevoetbald werd Frankfurt zelfs met 5-1 van de mat geveegd. De ploeg sloeg dit seizoen in eigen stadion echter keihard terug door de sterrenformatie uit Zuid-Duitsland eveneens met 5-1 klop te geven.

Huidige vorm Bayern München

Over de vorm van Bayern hoeft men niet te twijfelen, die is eigenlijk altijd dik in orde. Ook nu. De ploeg van trainer Hans-Dieter Flick en onze landgenoot Joshua Zirkzee verloor voor het laatst op 7 december 2019 toen het met 2-1 onderuit ging bij Borussia Mönchengladbach. Wel speelde de ploeg begin februari nog gelijk tegen RB Leipzig. In de Allianz Arena werd het op 9 februari 2020 een teleurstellende 0-0.

Huidige vorm Eintracht Frankfurt

Bij de bezoekers verloopt het seizoen dus een stuk minder rooskleurig. Het elftal verloor al drie competitieduels op rij en moest ook afgelopen weekend buigen voor Borussia Mönchengladbach, dat in Frankfurt huishield door met 1-3 te komen winnen. De laatste competitiezege van de Adlerträger was de 5-0 zege op FC Augsburg, maar dat was in een volle Commerzbank-Arena. Dit weekend zullen de stadions echter opnieuw leeg blijven.

Lappenmand

Belangrijkste afwezige bij de thuisploeg is natuurlijk Philippe Coutinho. De 27-jarige aanvallende middenvelder heeft spronggewricht problemen en het thuisduel tegen Frankfurt komt sowieso te vroeg voor de superster.Ook Corentin Tolisso (enkel operatie) en Niklas Süle (trainingsachterstand) zullen bij Bayern niet meedoen als er zaterdag weer wordt afgetrapt voor de 27e speelronde. Topscoorder Robert Lewandowski kan zich geen gele kaart permitteren. Een boeking voor hem betekent een wedstrijd schorsing.Bij Eintracht Frankfurt is de Portugese centrumspits Gonçalo Paciência de enige bewoner van de lappenmand. Verder is de ziekenboeg leeg. Stefan Ilsanker moet wel oppassen: hij staat met vier gele kaarten achter zijn naam op scherp.

Prognose

Gezien de stand op de ranglijst lijkt een overwinning voor Bayern het meest logisch. Wij gokken dan ook op een zege van de koploper: 3-0. TOTO.nl heeft de odds voor een overwinning van Frankfurt een stuk hoger ingeschaald en ook voor een gelijkspel lopen de pre-wedstrijdquoteringen in het 1x2 spelsysteem behoorlijk hoog op.

Quoteringen Bayern München – Eintracht Frankfurt

De hoogste odd van deze wedstrijd in de Allianz Arena wordt uitgekeerd als Frankfurt wint van het grote Bayern. Jouw inleg wordt dan x 13.00 (!) meer waard als de bezoekers uit Frankfurt daadwerkelijk winnen. Een gelijkspel staat op een hoge x 7.25 keer de inleg genoteerd. De odd voor een zege van Bayern staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.16.
De Bundesliga wedstrijd Bayern München – Eintracht Frankfurt wordt gespeeld op zaterdag 23 mei om 18:30 uur in de Allianz Arena te München. Houd de quoteringen van Koning TOTO scherp in de gaten via VoetbalGokken.nl en speel dit weekend mee met de topduels in de Bundesliga.

De beste Online Bookmakers