Bundesliga
12/05/20202 reacties

Bayern München op bezoek bij Union Berlin

Bayern München op bezoek bij Union Berlin
In Duistland wordt dit weekend de Bundesliga na een stop van ruim twee maanden door de coronamaatregelen weer herpakt. Er zijn nog negen competitiewedstrijden te spelen en Bayern München begint daaraan met een uitwedstrijd bij Union Berlin. Bij Koning TOTO wordt de herstart van de Bundesliga flink in de schijnwerpers gezet. De quoteringen zijn hoog ingeschaald. Vooral een mogelijke stunt van Union wordt zwaar beloond.

Urs Fischer (Union Berlin): “Duels tegen Bayern zijn prachtig”

Voor Union Berlin staat er een loodzware wedstrijd zonder eigen toeschouwers te wachten. De ploeg van trainer Urs Fischer speelt ook nog eens tegen de koploper van de Bundesliga. Een speciaal moment in een spookstadion vindt Fischer: “Het zijn prachtige wedstrijden om tegen Bayern München te spelen”, aldus de coach in zijn voorbeschouwing.

“Liever in vol stadion”

“Al hadden wij natuurlijk liever in een vol stadion gespeeld”, vervolgt Fischer. “Maar het is niet anders. We moeten een goede wedstrijd spelen ook voor onze supporters die thuis naar ons kijken”, zo besluit de trainer van Union.

Sheraldo Becker

Bij Union Berlin speelt een bekende afkomstig uit onze Eredivisie. Sheraldo Becker speelt sinds vorig jaar bij de ploeg uit Berlijn. De aanvaller die transfervrij overgenomen is van ADO Den Haag en daarvoor bij PEC Zwolle en Jong Ajax speelde, maakt weinig speelminuten bij zijn huidige ploeg. De kans is dan ook niet heel groot dat Fischer tegen Bayern München een beroep gaat doen op Becker.

Hans-Dieter Flick: “Mentaliteit belangrijk in leeg stadion tegen Union”

Interim-trainer Hans-Dieter Flick nam vorig jaar al het stokje over van de ontslagen Niko Kovač. Door het succes dat hij met zijn team boekte kon de coach begin april tekenen voor een langer verblijf bij de Duitse ploeg uit München. Flick mag zijn ploeg nu dus eindelijk voorbereiden weer eens voorbereiden op een wedstrijd: uit bij Union Berlin. “Wedstrijden zonder toeschouwers zijn speciaal. Dat zullen wij zondag bij Union ervaren. Het gaat in deze wedstrijden om de mentaliteit,” zegt Flick in de Duitse media.

“Situatie accepteren”

Voor Flick en zijn mannen zit er niets anders op dan zo goed mogelijk voorbereid op pad naar Berlijn te gaan. “Op dit moment is het echter een kwestie van het accepteren van deze situatie. Het gaat erom dat we de politici vertrouwen en ons focussen op de komende wedstrijden dat voor ons begint bij Union Berlin”, aldus Flick.

Manuel Neuer: “Een enorme verantwoordelijkheid”

Duitsland is het eerste Europese land dat de competitie weer oppakt en daarmee zijn de Duitsers een voorbeeld voor andere landen die ook op het punt staan de competitie te gaan herstarten. Volgens doelman Manuel Neuer zijn er zondag veel ogen op de wedstrijd tegen Union gericht. “Zelfs vanuit andere Europese landen, zelfs over de hele wereld, zullen we bekeken worden. Dit is een enorme verantwoordelijkheid voor ons, waar we ons heel bewust van moeten zijn”, aldus de sluitpost.

Statistieken

Bayern München heeft de eerste plek in de Bundesliga weer te pakken. De ploeg uit München heeft 55 punten en wordt gevolgd door Borussia Dortmund dat met 51 punten heeft. Met nog negen wedstrijden te gaan strijdt ook RB Leipzig met haar derde plek en vijftig punten mee om de titel.Union Berlin draait netjes mee in de middenmoot: elfde met 30 punten. Er zal in het restant van de competitie echter hard gewerkt moeten worden om die plek te behouden, laat staan te verbeteren. Op plek nummer tien staat FC Köln met 32 punten, dat is nog te doen. Nummer twaalf Frankfurt en nummer dertien Hertha BSC liggen op de loer met beide 28 punten.

Head 2 Head

Union Berlin (voorheen  SC Union 06 Oberschöneweide) heeft nog niet veel wedstrijden gespeeld tegen Bayern München. Vorig jaar wist Bayern in eigen arena maar net te winnen van Union (2-1). In 2009 speelden de teams een vriendschappelijke wedstrijd en ook die werd toen door Bayern München omgezet in een overwinning: 1-3.

Huidige vorm Bayern München

Voor de noodgedwongen coronabreak was Bayern München onverslaanbaar. De laatste verloren wedstrijd dateert al vanaf begin december 2019. Borussia Mönchengladbach won met 2-1 van de Recordmeister.Bayern moest ook wel, want Borussia Dortmund bleef ook maar winnen en er moest dan ook flink gebikkeld worden om de ploeg uit Dortmund van de eerste plaats te krijgen. De laatste wedstrijd die Bayern speelde voordat de boel op slot ging was de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg: 2-0 winst voor Die Bayern.

Huidige vorm Union Berlin

Union Berlin bewaart geen goede herinneringen aan de laatst gespeelde wedstrijd voor de break. Bij SC Freiburg werd er (kansloos) met 3-1 verloren. Begin maart was VfL Wolfsburg ook al met een punt uit Berlijn vertrokken: 2-2. En dat alles nadat Union nog knap wist te zegevieren in en tegen Europa League-ganger Eintracht Frankfurt: 1-2 winst op de ploeg van onder meer Bas Dost en Jonathan de Guzman.

Lappenmand

We weten niet of en welke spelers er positief getest hebben op Covid-19, dus we nemen in dit overzicht alleen de voetbal gerelateerde blessures op. Zo kan Bayern München zondag waarschijnlijk nog niet over Corentin Tolisso beschikken. De Franse middenvelder kampt met een enkelblessure die hem nog enige tijd aan de kant houden.Bij Union Berlin is Akaki Gogia nog altijd niet wedstrijdfit. De rechtsbuiten van Union heeft al ruim een half jaar last van een gescheurde kruisband. Dan zijn er nog zes spelers die met vier gele kaarten moeten oppassen niet geschorst te worden: Robert Andrich, Christian Gentner, Sebastian Andersson, Mevin Friedrich, Marcus Ingvartsen en Keven Schlotterbeck.

Prognose

Dat alles bij elkaar opgeteld, is voor ons de wedtip om op Bayern München te spelen. Onze prognose is 0-3 voor Bayern. Uiteraard zijn dit bijzondere tijden en kan een leeg stadion heel wat teweeg brengen. Dat maakt spelen bij TOTO extra spannend en vermakelijk. Speel daarom altijd je eigen voorspelling via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Union Berlin – Bayern München

De quoteringen van Koning TOTO zijn fraai ingedeeld voor deze uitwedstrijd van het grote Bayern. Mocht Union stunten tegen de ploeg van trainer Flick, dan wordt jouw inleg gemiddeld x 12.25 keer meer waard. Denk jij dat het zondag een gelijkspel wordt in Berlijn? In het 1X2 spelsysteem van TOTO staat de odd voor een puntendeling op x 6.15 keer je speelbedrag. Ook die odd is niet misselijk.Heeft Bayern München de touwtjes in handen en gaat FC Hollywood met drie punten terug naar München? Jouw inleg op winst van Bayern wordt dan met x 1.20 keer de inleg direct uitgekeerd door de TOTO.
De Bundesliga wedstrijd Union Berlin – Bayern München wordt gespeeld op zondag 17 mei om 18:00 uur in Stadion An der Alten Försterei te Berlijn. Zin in een Europees potje voetbalgokken? Laat jouw voetbalkennis los en vul je voorspelling in bij Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers