Bundesliga
29/05/2020

Bayern München verwelkomt Fortuna Düsseldorf in Bundesliga

Bayern München verwelkomt Fortuna Düsseldorf in Bundesliga
Na de midweekse topwedstrijden in de Duitse Bundesliga staan er dit weekend ook weer voortreffelijke duels op het menu. Koploper Bayern München krijgt in eigen Allianz Arena degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf op bezoek. Koning TOTO doet er alles aan om jou dit pinksterweekend goed van start te laten gaan en heeft fraaie odds in petto!

Hansi Flick: “Düsseldorf niet onderschatten”

Bayern München-trainer Hans-Dieter Flick kon het dinsdag niet laten om een vreugde dansje te doen toen zijn team titelkandidaat Borussia Dortmund met 0-1 versloeg. Bayern staat nu zeven punten voor op de nummer twee en de titel lijkt dan ook steeds dichter bij te komen voor de ploeg uit München. Flick wil daar liever nog niet te veel aan denken. “Ik ben geen coach die veel projecteert, maar het is waar dat het fijn is om een voorsprong van zeven punten te hebben op Dortmund. Voor de winterstop stonden we vier punten achter. We hebben onze duels dit jaar weten te winnen door mooi voetbal te spelen.”

“We praten later misschien over de titel”

Aankomende zaterdag komt Fortuna Düsseldorf een ploeg die vecht tegen degradatie. Flick wil die ploeg niet onderschatten. “We benaderen elke wedstrijd op dezelfde manier als de eerste drie wedstrijden aan het begin van het seizoen. Ook Düsseldorf mogen wij niet onderschatten. We kunnen later misschien over de titel praten, maar voorlopig zal ik dat niet doen”, aldus Hansi.

Uwe Rösler: “Kalm blijven bij Bayern”

Voor Fortuna Düsseldorf staat er een loodzware wedstrijd in de agenda, maar de gewonnen wedstrijd tegen Schalke’04 eerder deze week brengt een hoop zelfvertrouwen in de ploeg van trainer Uwe Rösler. “Toen ik aankwam, stonden we onderaan. Nu staan ​​we derde van onder, dus we hebben een duidelijke verbetering gezien. Maar we moeten een aantal van onze matches omzetten in overwinningen. Er is een proces van verbeteren, beter worden en consequent zijn, maar we kijken vanaf nu van wedstrijd naar wedstrijd en hoewel er wendingen zullen zijn. We moeten kalm blijven en doorgaan, zelfs tegen een ploeg als Bayern München. Dat wordt weer een uitdaging”, zegt Rösler.

Statistieken

Met 64 punten is Bayern München de koploper van de Bundesliga. Borussia Dortmund staat met 57 punten op de tweede plek. Fortuna Düsseldorf vinden we terug op een zestiende plek en 27 punten. Vanaf plaats vijftien is de ploeg van Rösler zeker dat het niet meer kan degraderen. Die plek wordt nu warm gehouden door Mainz.

Head 2 Head

Fortuna Düsseldorf komt lang niet altijd uit in de Bundesliga. De laatste twee seizoen was dat wel het geval. De laatste keer dat Bayern die ploeg in München trof, was eind 2018. Opvallend genoeg kon Bayern niet winnen van dappere team uit Düsseldorf. Het werd met 3-3 een gelijkspel. De eerste helft was er voor Bayern nog geen vuiltje aan de lucht en stond de stand nog op 2-1. Net na de thee was het Muller die de 3-1 maakte, maar daar bleef het niet bij. Düsseldorf sloeg in de slotfase van het duel nog tweemaal genadeloos toe. In 2013 had Die Rekordmeister het ook niet gemakkelijk tegen Düsseldorf. Er werd met 3-2 wel gewonnen, maar ook toen moest er aan het eind van de wedstrijd hard gewerkt worden om de drie punten in huis te kunnen houden.

Huidige vorm Bayern München

Al voor de coronamaatregelen won Bayern München duel na duel en ook nu is de ploeg van trainer Hansi niet te stoppen. Ook Borussia Dortmund moest de titelstrijd afgelopen dinsdag opgeven toen Bayern met 0-1 kwam winnen in het Signal Iduna Park.

Huidige vorm Fortuna Düsseldorf

Het geluk stond deze week ook bij Fortuna Düsseldorf aan hun zijde. De ploeg van trainer Rösler won afgelopen woensdag in eigen huis de derby tegen Schalke’04 met 2-1. Die overwinning was van cruciaal belang voor Düsseldorf. De twee wedstrijden daarvoor (Paderborn 0-0 en FC Köln 2-2) werden ook niet verloren.

Lappenmand

De medische staf van Bayern München heeft spelers Thiago Alcantara (liesblessure), Philippe Coutinho (enkelblessure) en Corentin Tolisso (enkelblessure) nog altijd onder haar de hoede. Of de Bayern-spelers voor zaterdag weer fit zijn, is nog even afwachten. Middenvelder Leon Goretzka heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan en moet zaterdag dus zo min mogelijk contact maken met de scheidsrechter om een schorsing te ontlopen.Ook bij Düsseldorf is de lappenmand niet leeg. Doelman Zackary Steffen kampt met een knieblessure en ook Bernhard Tekpetey (dijblessure) en Dawid Kownacki (knieblessure) reizen waarschijnlijk niet mee naar München.

Prognose

De kans dat Düsseldorf wint in München is statisch gezien niet zo groot, maar de gezegde ‘een kat in het nauw, maakt gekke sprongen’ zal voor Düsseldorf weleens kunnen gelden. Toch noteren wij een 3-0 zege van Bayern. Ben jij het met ons eens of juist helemaal niet? Kijk bij de TOTO wat jouw voorspelling waard kan zijn. In onderstaand odds-overzicht krijg je daar alvast een goed beeld van.

Quoteringen Bayern München – Fortuna Düsseldorf

Er staan over het algemeen genomen echt mega hoge quoteringen klaar bij Koning TOTO voor deze thuiswedstrijd van Bayern München tegen het bescheiden Fortuna Düsseldorf. De hoogste odd van dit duel x 25.50 (!) keer je speelbedrag wordt uitgekeerd als Düsseldorf een stunt uithaalt in de Allianz Arena en met drie punten huiswaarts keert.Een correcte voorspelling als het duel onbeslist eindigt loopt met een gemiddeld odd van x 10.00 keer het ingelegde speelbedrag ook behoorlijk op! Voor een thuiszege van Die Rekordmeister moet je het doen met een odd van x 1.06 keer de inleg, maar door slim mee te spelen kan dit toch ook nog een aardig zakcentje opleveren. Bijvoorbeeld via de under/over strategie. Check voor details onze kennisbank.
De Bundesliga wedstrijd Bayern München – Fortuna Düsseldorf wordt gespeeld op zaterdag 30 mei om 18:30 uur in de Allianz Arena te München. Ga jij voor een stunt van Düsseldorf of speel je save en zet jij je geld in op een overwinning van Bayern? Koning TOTO neemt elke voorspelling graag op en beloont je direct als zaterdag jouw voorspelling de juiste blijkt te zijn.

De beste Online Bookmakers