Bundesliga
24/05/2020

Bosz en Weghorst treffen elkaar: Leverkusen - Wolfsburg

Bosz en Weghorst treffen elkaar: Leverkusen - Wolfsburg
Deze week wordt er midweeks de 28 speelronde van de Bundesliga gespeeld. Voor Bayer Leverkusen met trainer Peter Bosz aan het roer betekent dit een wedstrijd tegen VfL Wolfsburg waar Wout Weghorst de doelpunten moet zien te maken. VoetbalGokken.nl laat beide trainers aan het woord en heeft de gemiddelde odds van de TOTO alvast voor je opgezocht.

Peter Bosz: “Wolfburg heeft heel sterk team”

Hij is met Bayer Leverkusen inmiddels opgeklommen naar de derde plek. Trainer Peter Bosz kon zich geen betere herstart wensen, maar als er komende dinsdag niet gewonnen wordt van Wolfsburg is het allemaal voor niets geweest. Bosz: “We hebben nog nooit een team onderschat en dat zullen we ook dit keer niet doen”, vertelt Bosz. “Wolfsburg heeft ook een heel sterk team.”

“Geen gemakkelijke wedstrijd”

De Nederlandse trainer, die naar verwachting met Daley Sinkgraven in basis zal beginnen, verwacht dan ook een mooie wedstrijd dinsdagavond. “We moeten niet te vroeg juichen, maar met een zege zetten we een grote stap vooruit. Het wordt geen makkelijke wedstrijd. We spelen in een leeg stadion en Wolfsburg zal met veel zelfvertrouwen aantreden.”

Oliver Glasner: “Ons topniveau halen om kans te maken”

VfL Wolfsburg doet het goed dit seizoen, maar wil nog wat plaatsjes stijgen om zodoende mee te kunnen strijden voor Champions League voetbal. Winnen bij Leverkusen zou een enorme boost geven aan die ambitie. Coach Oliver Glasner: “We zullen ons absolute topniveau moet halen dinsdag om überhaupt een kans te maken tegen dit Leverkusen”, begin Glasner zijn analyse op Ligalive.net.

“Geweldige uitdaging”

De tweede helft tegen Dortmund geeft de oefenmeester vertrouwen voor de pot bij Bayer Leverkusen: “We moeten proberen compact te verdedigen en de ruimtes klein te houden. We kijken enorm uit naar deze wedstrijd, want het wordt een geweldige uitdaging voor zowel het team als de coach.”

Head 2 Head

In de laatste ontmoeting tussen deze twee teams in de BayArena, was Wolfsburg de ploeg die de overwinning pakte. Het werd met 1-3 een ruime overwinning voor De Wolven in Leverkusen. De ploeg van Bosz won voor het laatst in 2016 van Wolfsburg. Niet Peter Bosz maar, Roger Schmidt was toen de trainer van Die ‎Werkself. Er werd toen met 3-0 gewonnen door de thuisploeg. In 2017 werd het tweemaal een gelijkspel 3-3 en 2-2 zijn daar de cijfers van.

Huidige vorm Bayer 04 Leverkusen

Peter Bosz is met zijn Leverkusen al twaalf wedstrijden ongeslagen! De enige partij die niet gewonnen werd was de uitwedstrijd bij RB Leipzig: 1-1. Verder alleen maar klinkende overwinningen. Afgelopen weekend deed de ploeg er met de 1-3 overwinning op Gladbach nog een schepje bovenop en lijkt daarmee klaar voor Wolfsburg.

Huidige vorm VfL Wolfsburg

Hoewel Wolfsburg nog behoorlijk goed geklasseerd staat, is de ploeg allesbehalve stabiel gebleken. Afgelopen weekeinde werd er verloren van Dortmund, kan gebeuren. Maar voor de coronabreak werd er ook al verloren van Shakhtar in de Europa League en liep het tegen een gelijkspel aan tegen RB Leipzig (0-0) en Union Berlin (2-2). De 1-2 zege op Augsburg in de eerste speelronde na de hervatting was ook al weinig overtuigend voor de ploeg van Jonathan de Guzman en Bas Dost.

Lappenmand

Kevin Volland (enkelbanden) en Jonathan Tah (rug) ontbreken aan de zijde van Leverkusen. Wolfsburg moet het dinsdag stellen zonder Ignacio Camacho (spronggewricht), William (kruisband) en Paulo Otavio (spierblessure).

Prognose

Het wordt een zware wedstrijd voor Bosz en zijn mannen, maar wij denken dat Leverkusen de ploeg van Weghorst wel over de knie zal krijgen. De zege zal niet overvloedig zijn, maar meer een bescheiden 1-0. Hier staat bij de TOTO een hoge odd voor klaar. Benieuwd hoe hoog jouw inleg kan worden bij de juiste voorspelling? Houd dan de actuele odds goed in de gaten.

Quoteringen Bayer 04 Leverkusen – VfL Wolfsburg

De quoteringen van Koning TOTO zijn om de vingers bij af te likken voor de duels in de Bundesliga. Voor de wedstrijd van de ploeg van trainer Peter Bosz tegen het Wolfsburg van Woud Weghorst worden de odds flink aangedikt. De hoogste quotering wordt door TOTO uitgekeerd als Wolfsburg wint: x 3.75 keer de inleg. Een overwinning van Bosz en zijn mannen is goed voor een odd van x 1.84. Een gelijkspel wordt met x 3.40 keer jouw speelbedrag dan weer een stuk hoger ingeschaald.
De Bundesliga wedstrijd Bayer 04 Leverkusen – VfL Wolfsburg wordt gespeeld op dinsdag 26 mei om 20:30 uurin de BayArena te Leverkusen. Wie voorspel jij als winnaar van dit duel? Wordt het Peter Bosz die de overwinning boekt of neemt Weghorst met zijn ploeg drie punten mee naar huis? Laat jouw voorspelling waardevol zijn door mee te spelen via Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers