Bundesliga
21/05/2020

Davy Klaassen met Werder Bremen op bezoek bij SC Freiburg

Davy Klaassen met Werder Bremen op bezoek bij SC Freiburg
Komende zaterdag speelt Werder Bremen een cruciale wedstrijd in en tegen Freiburg. Na het dikke verlies in eigen huis tegen Bayer Leverkusen is een overwinning het enige dat telt voor Werder. Verlies betekent dat degradatie angstig dichtbij komt. SC Freiburg is echter geen makkie. De ploeg draait bijzonder goed dit seizoen en zal de drie punten zeker thuis willen houden. Op wie gok jij?

Christian Streich: “Werder zal zich niet gemakkelijk gewonnen geven”

SC Freiburg coach Christian Streich weet dat er na het puntverlies van afgelopen weekend ditmaal wél gewonnen moet worden om bovenin mee te blijven draaien. De wedstrijd tegen Werder Bremen moet dan ook drie punten opleveren, anders kunnen Europese ambities voor volgend seizoen voorlopig in de ijskast: “Het team verdient Europees voetbal vanwege al het goede werk van dit seizoen, maar Werder Bremen zal zich niet gemakkelijk gewonnen geven.”

“Met overtuiging naar Bremen”

De ervaren trainer (bijna acht jaar in functie) ziet ook parallellen tussen de twee clubs. “Werder was stabiel en emotioneel: de fans, de clubcultuur en het spel. Bremen speelt vol gas voetbal. We willen de voet van Bremen van het gas halen en zelf gas geven. We gaan met overtuiging naar Bremen en met de absolute wil om een ​​goede wedstrijd te spelen. Dan kunnen we iets overhouden aan deze wedstrijd.”

Florian Kohfeldt: “Freiburg wordt weer enorme uitdaging”

Nog maar acht speelronden heeft Werder Bremen de tijd om het vege lijf te redden. Coach Florian Kohfeldt weet dat er enkel nog finales gespeeld worden en dat winst op SC Freiburg meer dan welkom is. Kohfeldt: “Freiburg zwemt momenteel op een positieve golf, al was de herstart misschien niet goed, hun zelfvertrouwen blijft onverminderd groot. De uitwedstrijd bij Freiburg wordt weer een enorme uitdaging voor ons.”

“Kans op overwinningen groter”

Maar hij houdt er vertrouwen in dat Werder in de Bundesliga blijft en gokt op drie punten bij Freiburg: “Dit komt omdat we weer met een grotere ploeg konden trainen afgelopen week. De spelers komen geleidelijk op hetzelfde niveau, zoals Milot Rashica en Davy Klaassen bijvoorbeeld. Ik heb nooit twijfels gehad en door goed te blijven trainen is de kans op het behalen van overwinningen duidelijk vergroot.”

Statistieken

De thuisploeg staat keurig zevende, maar wil meer. Voor de herstart van de competitie deelde men nog de vijfde plek met Leverkusen, maar de puntendeling bij Leipzig slaat ze enkele plaatsen terug. Werder Bremen heeft twee duels minder gespeeld dan de andere teams in Bundesliga. In theorie zouden dat zes punten kunnen zijn, maar vooralsnog staat de ploeg van Davy Klaassen op een degradatieplaats: zeventiende met 18 punten.

Head 2 Head

In de onderlinge ontmoetingen die in Freiburg zijn gespeeld zien we wisselende uitslagen. Er is geen contante reeks te vinden als we de H2H-stats van de laatste jaren analyseren: vorig seizoen werd het 1-1. Begin 2018 won de thuisploeg met 2-1 en het seizoen daarvoor schoot Bremen uit zijn slof: 2-5.

Huidige vorm SC Freiburg

Vorige week speelde Freiburg nog met 1-1 gelijk op bezoek bij RB Leipzig. Vlak voor de competitiestop won het elftal van trainer Streich met 3-1 van Union Berlin. Maar de overwinningen zijn dun gezaaid in de laatste serie wedstrijden. Voor de zege op Union vielen er nederlagen te noteren tegen Borussia Dortmund (1-0) en thuis tegen degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf (0-2). Ook werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld bij laagvlieger FC Augsburg.

Huidige vorm Werder Bremen

Afgelopen maandag verloor Werder Bremen thuis met 1-4 van Bayer Leverkusen. Een uitslag die zowat synoniem staat voor de resultaten in dit seizoen. In de afgelopen vijf wedstrijden werd er vier keer verloren en slechts één keer gelijkgespeeld. Dat ene puntje werd behaald vlak voor de coronapauze toen Klaassen en co op bezoek gingen bij Hertha BSC: 2-2.

Lappenmand

Bij SC Freiburg zit Lukas Kübler in de lappenmand vanwege een trainingsachterstand. De Nederlandse doelman Mark Flekken heeft een enkelblessure en is daardoor hoogst onzeker voor de wedstrijd tegen Werder Bremen. De Limburgse doelman is overigens vaste bankzitter bij Freiburg, eerste doelman Alexander Schwolow is gewoon fit.Bij Werder Bremen zitten Niclas Füllkrug (kruisband), Claudio Pizarro (hamstring) en Kevin Müuhlwald (trainingsachterstand) in de lappenmand. Ilia Gruev is geschorst, hij ontving afgelopen weekend zijn vijfde gele kaart.

Prognose

Normaal gesproken is SC Freiburg de betere van de twee, maar omdat we langzaam richting het slot van de Bundesliga gaan, worden de uitslagen grimmiger. Bremen zal tot het gaatje gaan en wij denken dat ze dit een puntje gaat opleveren: 1-1. Wat verwacht jij?

Quoteringen SC Freiburg – Werder Bremen

De gelijkwaardige quoteringen van de TOTO voor deze thuiswedstrijd van Freiburg mogen er meer dan zijn. De hoogste odd die we vinden in het 1X2 spelsysteem wordt uitgekeerd bij een gelijkspel: x 3.45 keer je speelbedrag.Verwacht jij dat Klaassen en zijn team gaan winnen bij Freiburg? Speel dan op een zege van Werder Bremen en ontvang jouw inleg x 2.80 keer terug als dit gebeurt. De gemiddelde quotering voor een thuisoverwinning van Freiburg wordt met x 2.33 keer het speelbedrag niet voor veel minder nagestreefd.
De Bundesliga wedstrijd SC Freiburg – Werder Bremen wordt gespeeld opzaterdag 23 mei om 15:30 uurin het Schwarzwald-Stadion te Freiburg. Zoek jij ook wat afleiding en wil je graag meespelen op de duels in de Bundesliga? Laat je voetbalkennis dan de vrije loop en voorspel de wedstrijd Freiburg tegen Bremen nog voor het startschot goed bij Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers