Bundesliga
06/02/20202 reacties

Duitse Bundeliga topper Bayern München – RB Leipzig scoort met hoge odds

Duitse Bundeliga topper Bayern München – RB Leipzig scoort met hoge odds
Aankomende zondag vindt de absolute kraker in de Duitse voetbalcompetitie plaats als Bayern München in eigen stadion Red Bull Leipzig ontvangt. Bayern is koploper, Leipzig volgt op één punt als de nummer twee in de huidige stand van de Bundesliga. Wie staat er na dit weekeinde aan kop? VoetbalGokken.nl blikt vooruit en toont de hoogste odds van TOTO.nl!

Hans Dieter Flick: “RB Leipzig is onze grootste rivaal”

Bayern-interim coach Hans Dieter Flick weet dat zijn elftal voor een belangrijke opdracht staat: thuis Leipzig verslaan betekent dat er een voorschot genomen wordt op de landstitel: “Van al onze rivalen heeft Leipzig het grootste potentieel en de meeste opties.”

“Leipzig is een goed uitgebalanceerd team”

In voorbereiding op deze topper heeft Flick – die in november de ontslagen Niko Kovac opvolgde - dan ook een uitgebreide analyse gemaakt van de komende tegenstander. “RB Leipzig heeft een goed, uitgebalanceerd team. Het is belangrijk dat de tweede of derde keus spelers dezelfde kwaliteit hebben. En op dat vlak heeft Leipzig op dit moment het voordeel.

Julian Nagelsmann: “RB Leipzig is klaar om Bayern uit te dagen”

Voor RB Leipzig is de opdracht zo nodig nog lastiger: zij moeten het punt achterstand dat ze hebben, zien goed te maken en dat moet dan ook nog gebeuren in het hol van de leeuw: de Allianz Arena te München. Maar trainer Julian Nagelsmann deinst daar niet voor terug: “Ik denk dat we allemaal al in staat zijn om Bayern uit te dagen,” vertelde hij aan het Duitse sporttijdschrift Kicker.

Ambitieus team

Nagelsmann vervolgt zijn relaas: “Maar het is niet alleen Bayern waar we ons op focussen. Ik concentreer me op ons, op mijn jongens, en wat ze zeggen,” zei de 32-jarige coach. “Wat we naar het veld brengen, is waar het om gaat - we richten ons op onze prestaties. Wij behoren ook tot de ambitieuze teams uit Duitsland en die ambities kunnen we zondag waar gaan maken.”

“Geen honderd Champions League duels ervaring”

Tot slot dekt hij zich nog wel een klein beetje in, mocht het zondag toch misgaan: “We zijn een extreem jong team. Hoe snel gaat het team de spanning van een titelstrijd aankunnen? We hebben nog geen honderd Champions League wedstrijden gehad, dat hebben ze bij Bayern wel.”

Statistieken

Bayern München staat na een stroeve seizoenstart toch ‘gewoon’ weer bovenaan. De regerend landskampioen heeft echter – net als vorig seizoen – moeite om Leipzig van zich af te schudden. De bezoekers staan na twintig Bundesliga duels op een tweede plaats met 41 punten, slechts eentje minder dan Bayern.

Head 2 Head

Afgelopen seizoen pakte het team uit Beieren een 1-0 overwinning op Leipzig en dat bleek achteraf cruciaal als het gaat om de landstitel. Het aankomende duel kan weer allesbepalend gaan worden. Het track record van Leipzig – opgericht in 2009 - is wat dat betreft niet echt hoopgevend voor het team van Nagelsmann: sinds Leipzig deelneemt aan de Bundesliga (2016) won het nog nooit van Bayern.

Huidige vorm Bayern München

Sinds de winterstop heeft het elftal van Flick enkel zeges geboekt. Woensdagavond won het nog met 4-3 van Hoffenheim in de DFB Pokal. De drie Bundesliga duels die het in 2020 speelde werden allen (simpel) gewonnen: 0-4 bij Hertha BSC, 5-0 thuis tegen Schalke ’04 en 1-3 op bezoek bij 1. FC Mainz.

Huidige vorm RB Leipzig

Voor Rassen Ballsport Leipzig verloopt het kalenderjaar bijzonder stroef. Daar kwam afgelopen dinsdag nog een extra domper bij: het verloor in de Duitse beker met 3-1 van Eintracht Frankfurt. En ook in de competitie wil het vooralsnog niet vlotten. Het begon na de winterstop nog wel goed door Union Berlin met 3-1 te verslaan, maar daarna kwam de klad erin.Eintracht Frankfurt was opnieuw een plaaggeest toen RB Leipzig op bezoek ging bij Frankfurt werd het met 2-0 kansloos terug naar huis gestuurd. Een week later bleef Leipzig thuis op 2-2 steken tegen Borussia Mönchengladbach.

Lappenmand

De Nederlander Joshua Zirkzee is gewoon fit, maar de centrumspits komt vooralsnog niet aan spelen toe bij Bayern. Wellicht komt dat mede doordat er op de spitspositie geen enkel blessuregeval is momenteel. Wel staan er twee linksbuiten aan de kant: Ivan Perisic (enkel) en Kingsley Coman zullen om die reden de topper tegen RB Leipzig moeten missen. Centrale verdediger Niklas Süle (kruisband) en defensieve middenvelder Javi Martinez zullen ook vanuit de lappenmand moeten toekijken.Bij RB Leipzig zondag geen Ibrahima Konaté. De 20-jarige centrale verdediger uit Frankrijk kampt met een blessure veroorzaakt door een gescheurde spiervezel. Zijn collega verdediger Willi Orban zal ook node gemist worden. De Hongaars-Duitse routinier kan niet spelen vanwege een artroscopie. Tot slot ontbreekt bij Leipzig ook centraal middenvelder Kevin Kampl. De 29-jarige Sloveen heeft een trainingsachterstand en hoopt na de topper tegen Bayern weer aan te sluiten bij de groep.

Prognose

Onze voorspelling is dat Bayern dit duel (wederom) naar zich toe zal trekken. Hiervoor halen we twee argumenten aan: de H2H historie en de huidige vorm. Op basis van deze twee cijfers spelen wij een 1 op ons TOTO-formulier en koppelen daar de uitslag van 3-0 aan vast. Wat verwacht jij? Check de gemiddelde bookmaker odds hieronder en bepaal op welke stand jij gaat spelen!

Quoteringen Bayern München – RB Leipzig

Op de voucher van TOTO vinden we een odd van x 1,39 keer je inleg als Bayern deze topper wint. Weten de bezoekers uit Leipzig een gelijkspel uit het vuur te slepen, dan staat de gemiddelde quotering momenteel op x 5,20. Een zege van de nummer twee in Duitsland levert zelfs nog meer op bij TOTO.nl: x 5,95! Een absolute topquotering voor een duel van RB Leipzig.
De Bundesliga topper Bayern München – RB Leipzig wordt afgetrapt opzondag 9 februari om 18:00 uur in de Allianz Arena in München. Wie zet een eerste stap richting de Duitse landstitel? Of houden beide elftallen elkaar in balans en gaat de tweestrijd nog langer door. Zet nu in via VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odd die TOTO je voorschotelt bij dit duel!

De beste Online Bookmakers