Bundesliga
12/09/2019

Duitse Bundesliga-topper: RB Leipzig – Bayern München

Duitse Bundesliga-topper: RB Leipzig – Bayern München
Komende zaterdag staat er een knaller van een duel op het programma in de Duitse Bundesliga: RB Leipzig neemt het thuis in de Red Bull Arena op tegen topploeg Bayern München! Leipzig staat na drie gespeelde wedstrijden aan de leiding in de Duitse competitie met negen punten uit drie, Bayern is tweede met zeven uit drie. Welke ploeg gaat zijn ongeslagen status verliezen? Of verwacht jij dat deze Duitse topper in een gelijkspel eindigt? Laat je voorspelling achter bij voetbalgokken.be en pak via TOTO.nl de hoogste odd voor deze fantastische voetbalkraker!

Bayer München-coach: Niko Kovač: “We willen altijd winnen, ook in Leipzig”

Voor Bayern-coach Niko Kovač ligt de lat direct al hoog, want dankzij het gelijkspel in de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Hertha BSC (2-2) staat zijn ploeg al direct op achterstand tegen Leipzig. Verlies in deze onderlinge confrontatie zou het verschil al doen oplopen naar vijf punten. Kovač wil niet spreken van een eerste echte test, maar benadrukt wel dat Bayern geen extra puntverlies kan lijden: “We willen altijd winnen, dat is in elke wedstrijd ons doel: waar of tegen wie we ook spelen. Alle Bundesliga-team zijn sterke tegenstanders. We hebben dus al drie testen doorstaan. Leipzig heeft nog geen puntverlies geleden, dus we weten dat zij (ook) een goede competitiestart hebben”, vertelt hij in zijn vooruitblik op zaterdag aan FCBayern.com.

“Beter dan voor de interlandbreak”

De coach blijft echter wel zelfkritisch op de staf en zijn selectie: “Ik ben blij met de spelers die ik tot mijn beschikking heb, ook onze bank is sterk. Maar we weten dat het spel beter moet dan voor de interlandbreak.”

Lewandowski: “Het zal geen gemakkelijke game zijn”

Robert Lewandowski is met zes goals al weer flink op schot dit seizoen. De al vroeg in bloedvorm verkerende Poolse spits weet dat scoren tegen Leipzig niet gemakkelijk gaat zijn: “Ik denk dat Leipzig een team is dat een inspraak kan hebben in het kampioenschap. Ze hebben slechts drie wedstrijden gespeeld, maar we moeten voor Leipzig gaan opletten dit hele seizoen”, waarschuwde Lewandowski in een interview met TV station Sport1. “Het zal zaterdag voor ons geen gemakkelijke game zijn.”

RB Leipzig-coach: Julian Nagelsmann: “Bayern blijft topfavoriet voor titel”

In Leipzig kan men niet anders dan tevreden terugkijken op de eerste drie competitiewedstrijden. Met een doelsaldo van negen voor en twee tegen heeft coach Julian Nagelsmann de maximale score binnengehaald en dat hoopt hij na dit weekeinde ook nog te kunnen zeggen: “Bayern blijft topfavoriet voor de titel. Zij hebben ook het meeste geld te besteden en de breedste selectie.”

“We moeten niets, Bayern wel”

Nagelsmann is desondanks wel ambitieus: “Ook wij hebben een talentvolle selectie tot onze beschikking en gaan proberen zo lang mogelijk mee te doen om de titel. Wellicht kunnen we onze ambities dit jaar al waarmaken, maar onze doelstelling is om in de komende vijf jaar de titel te pakken. We moeten dus niets, terwijl bij Bayern (en ook Dortmund) het kampioenschap een harde eis is”, beschrijft hij het voordeel van de underdog in gesprek met de Duitse media.

Werner: “Leipzig is geen stap achteruit”

Ook Leipzig-spits Timo Werner kent een bliksemstart, al maakte hij er tot nu toe nog wel eentje minder dan zijn Bayern-collega Lewandowski. Werner en de Poolse superster spraken eerder met elkaar over zijn keuze voor Leipzig: “Hij vertelde me ook dat het niet uitmaakt hoe ik beslis, maar dat het geen stap achteruit is om in Leipzig mijn carrière voort te zetten”, vertelde Timo Werner aan sport Bild nadat hij de interesse vanuit München naast zich neer had gelegd. Hij is volgens eigen zeggen nog niet klaar om nu naar een echte topclub te gaan. “Ik ben nog geen wereldklasse, nee. Voor mij is Lewandowski dat zeker al wel”, zei Werner verwijzend naar de Bayern-ster. “Ik ben bezig om op een bepaald moment naar dat niveau toe te groeien”, sloot hij het interview met Bild af.

Statistieken

De Oostenrijkse Leipzig-middenvelder Hannes Wolf speelt zaterdag niet mee. Wolf liep onlangs een gebroken voet op en zal moeten toekijken bij deze Duitse topper. Het meespelen van Adams, de Braziliaan Candido en Upamecano is uiterst onzeker. Zij kampen achtereenvolgens met een lies-, voet- en enkelblessure. Bij Red Bull Leipzig is alleen het meespelen van de zieke Arp onzeker.

Head 2 Head

De laatste vijf ontmoetingen tussen beide Duitse topelftallen leverde drie zeges voor Bayern op, één gelijkspel en één overwinning voor Leipzig. Die overwinning behaalde de ploeg van trainer Nagelsmann in 2018, toen de thuiswedstrijd tegen Bayern met 2-1 werd gewonnen. Afgelopen seizoen wist Bayern in de bekerfinale echter behoorlijk huis te houden en ging het met een 0-3 zege en de DFB-Pokal op zak terug naar de Zuid-Duitse hoofdstad. In de competitie kwam de Beierse ploeg niet verder dan 0-0 tijdens hun bezoek aan de Red Bull Arena.

Huidige vorm

Leipzig won voor de interlandbreak vier duels op rij: achtereenvolgens werden VfL Osnabruck (2-3 in de beker), Union Berlin (0-4), Frankfurt (2-1) en Borussia Monchengladbach (1-3) aan de zegekar gebonden. Ook Bayern heeft een goede vorm tentoongespreid. Enkel tegen Hertha BSC werd er niet gewonnen (2-2), de wedstrijden tegen Energie Cottbus (1-3 in de beker), Schalke ’04 (0-3) en Mainz ’05 (6-1) werden stuk voor stuk simpel in winst omgezet.

Prognose

Onze voorspelling voor RB Leipzig – Bayern München is grotendeels op die huidige vorm gebaseerd. Aangezien Bayern zeer goed op dreef is, verwachten we een zege voor Bayern. Leipzig zal wel tegensputteren, maar wij hebben een 2-3 eindstand op het TOTO-formulier geschreven. Weet jij het beter? Ga dan naar onze bookmakerspagina en bekijk welke odds de TOTO heeft klaarstaan voor jou voorspelling! Hieronder alvast een opsomming van de actuele quoteringen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor RB Leipzig - Bayern München

De TOTO is bereid om de juiste voorspelling voor deze wedstrijd hoog te belonen. Een gelijkspel krijgt bij de bookmaker voor dit duel de hoogste quotering mee. Worden de punten onderling verdeeld? Dan wordt elke inleg hierop x 4.00 keer beloond. Een overwinning voor Leipzig staat ook hoog genoteerd namelijk: op x 3.80 keer je speelbedrag. Het is echter nog steeds een mooie zelftraktatie als Bayern München er met drie punten vanaf komt en jij hebt hierop gegokt. Voor winst van het grote Bayern keert de TOTO namelijk x 1.80 keer je inleg uit. Dat is bijna een verdubbeling van je geld, gewoon door simpelweg de juiste uitslag te voorspellen!
De Bundesliga-wedstrijd RB Leipzig - Bayern München wordt gespeeld opzaterdag 14 september om 18:30 uur in de Red Bull Arena te Leipzig. Krijgt Bayern het voor elkaar om koploper Leipzig thuis te straffen of laat de ploeg van Nagelsmann zich niet op de kop zitten door de huidige landskampioen? Zorg bij de TOTO dat je de hoogste odd die past bij je voorspelling grijpt. Doe vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers