Bundesliga
12/05/2020

Herstart Bundesliga: Borussia Dortmund start met derby tegen Schalke’04

Herstart Bundesliga: Borussia Dortmund start met derby tegen Schalke’04
Als eerste grote competitie in Europa wordt deze week de Duitse Bundesliga hervat. De Duitse ploegen speelden, net als de Nederlandse clubs, door bekende oorzaak voor het laatst halverwege maart. Borussia Dortmund mag het bal openen met een thuiswedstrijd tegen Schalke’04. Koning TOTO zit bovenop deze ‘Rivierderby’ en hebben alweer fraaie odds klaarstaan. hoog in.

Lucien Favre: “Dankbaar dat we mogen spelen”

Toen Bondskanselier Angela Merkel afgelopen week groen licht gaf om de competitie te herstarten betekende dat voor de Duitse clubs letterlijk ‘gas op de plank’. Onder uiterst strenge voorwaarden mag de Bundesliga zonder publiek uitgespeeld worden.Dortmund-trainer Lucien Favre bereidt zijn team voor op een wedstrijd tegen Schalke’04 dat in een leeg Signal Iduna Park stadion waar normaal meer dan tachtigduizend Borussia-fans te horen zijn, moet worden gespeeld. Favre vertelt in Duitse media dat de supporters gemist worden. “Die stimuleren het elftal van de eerste tot de laatste minuut. Nu zijn de omstandigheden geheel anders. Het is voor alle betrokkenen in het voetbal ook een zware tijd. Je zult nooit wennen aan de stemming van spookgames. Dat is onmogelijk! Met nog vijf thuiswedstrijden te gaan, zijn spookwedstrijden een klein nadeel voor ons. Maar we zeuren niet, we zijn dankbaar dat we weer mogen spelen”, zegt Favre.

“Winnen van Schalke is ons doel”

Ondanks dat er een leeg stadion zal zijn, is het doel van Favre voor de derby van zaterdag net als anders: “We moeten hoe dan ook van Schalke winnen en hopen dat Bayern München verliest. Wij moeten vol voor de titel blijven gaan”, aldus de Zwitserse trainer.

David Wagner: “Vreemd, maar gemotiveerd voor derby”

Ook bij Schalke 04 is men opgetogen dat de Bundesliga weer van start gaat. Schalke-trainer David Wagner is daar niet verrast over. “Het is geen verrassing. De Duitsers zijn altijd zeer gedisciplineerd, kijken recht vooruit en proberen snel oplossingen te vinden. Iedereen volgt de regels, alles is op tijd, typische Duitsers”, zegt Wagner tegen The Times. Toch is het voor Wagner wel vreemd om als eerste land in Europa de draad weer op te pakken. “Aan de ene kant is het vreemd om over voetbal te spreken en te spreken over het spelen van de derby zaterdag tegen Dortmund terwijl er nog steeds mensen in Europa en over de hele wereld sterven aan corona. Het is een heel vreemde situatie, maar voor mij persoonlijk zeg ik: 'Ok, we moeten ons werk doen en we willen ook ons bedrijf redden.'”

“We gaan er 100 procent voor”

Voor de trip naar Dortmund zaterdag gaat er nog een hoop voorbereiding vooraf. Wagner: “We hebben nu veel te organiseren voor de derby tegen Dortmund. Ik ga van vergadering naar vergadering. We richten ons op veel details, maar wij gaan er honderd procent voor.”

Statistieken

Borussia Dortmund draaide tot medio maart een topseizoen en staat momenteel keurig tweede in de stand van de Bundesliga. De ploeg van coach Favre heeft 51 punten en dat zijn er vier minder dan koploper Bayern München.RB Leipzig volgt Borussia Dortmund op de voet met vijftig punten. Schalke 04 vinden we, met 37 punten terug, op de zesde plek. De weg naar boven vinden zal voor Schalke nog een hele klus worden. Nummer vijf, het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz, heeft namelijk tien punten meer dan Schalke.De druk van onderaf is vele malen groter. VfL Wolfsburg en SC Freiburg hebben beide 36 punten en ook de nummer negen Hoffenheim vormt met 35 punten nog een bedreiding voor zesde plek van Schalke ‘04.

Head 2 Head

Het wordt voor beide ploegen een totaal andere wedstrijd nu er in een leeg Signal Iduna Park gespeeld wordt, maar we kijken ook nu nog even terug naar de onderlinge ontmoetingen in Dortmund. Vorig jaar nog won Schalke met 2-4 van de thuisploeg. De wedstrijd daarvoor was met 4-4 ook al doelpuntrijk en spectaculair. Opvallend: het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Borussia Dortmund thuis wist te winnen van Schalke. Eind 2015 werd het, na alweer vijf goals in één wedstrijd, 3-2.

Huidige vorm Borussia Dortmund

De laatste wedstrijd die werd gespeeld in de Bundesliga was voor Dortmund de uitwedstrijd tegen Mönchengladbach. De ploeg van trainer Favre won met 1-2, nadat een week eerder ook Freiburg al met 1-0 aan de zegekar werd gebonden.Begin februari werd er door Dortmund voor het laatst verloren in de Bundesliga. Leverkusen was met 4-3 in eigen huis te sterk voor de ploeg uit Dortmund.

Huidige vorm Schalke ‘04

Schalke ‘04 zat vóór het stopzetten door de coronamaatregelen in een regelrechte vorm-dip. De ploeg van trainer Wagner wist al zeven competitiewedstrijden op een rij niet meer te winnen. De laatste wedstrijd was tegen Hoffenheim. Dat eindigde in een zwaarbevochten 1-1. FC Koln (3-0) en RB Leipzig (0-5) gaven de weken ervoor Schalke er goed van langs, dus in die zin was het gelijke spel tegen Hoffenheim een kleine opsteker voor de Rood-Zwarten.

Lappenmand

Bij Borussia Dortmund kan de Belg Axel Witsel zaterdag niet aantreden tegen Schalke ‘04. De middenvelder kampt met een blessure aan de adductoren. Ook Emre Can is niet wedstrijdfit evenals  Marco Reus en Dan-Axel Zagadou.Bij Schalke ‘04 is de blessurelijst nog wat langer. Verdediger Ozan Kabak kan wegens een heupblessure zaterdag niet van start tegen Borussia Dortmund. Ook is het nog onzeker of de verdedigers Juan Miranda en Salif Sane weer kunnen aansluiten. In het middenveld zijn het Daniel Caligiuri, Omar Mascarell en Suat Serdar die mogelijk door blessureherstel nog niet op tijd fit zijn om mee te reizen naar Borussia Dortmund.

Prognose

Borussia Dortmund is als nummer twee van de huidige stand uiteraard favoriet bij de bookies. Zelfs in een leeg stadion moet Dortmund volgens TOTO in staat zijn om Schalke te verslaan. Onze wedtip is dan ook een 2-0 voor Dortmund. Verwacht jij dat ook? Check dan onderstaande odds!

Quoteringen Borussia Dortmund – Schalke ‘04

De hoogste quotering voor deze derby wordt uitbetaald als Schalke ‘04 zaterdag als winnaar van het veld stapt. Je kunt dan rekenen op een gemiddelde uitkering van x 5.65 keer je inleg. Voor een gelijkspel heeft Koning TOTO met x 4.15 keer je speelbedrag nog een torenhoge odd gereedstaan! Een zege van Dortmund - in eigen stadion - is goed voor een beloning van x 1.51 keer je inleg.
De Bundesliga derby Borussia Dortmund – Schalke ‘04 wordt gespeeld op zaterdag 16 mei om 15:30 uur in stadion Signal Iduna Park te Dortmund. Heb jij net als veel voetballiefhebbers enorm veel zin in het spelen op een (Europese) voetbalwedstrijd? Houd de actuele quoteringen van TOTO dan goed in de gaten en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers