Bundesliga
13/05/2020

Hoge odds voor duel RB Leipzig tegen SC Freiburg

Hoge odds voor duel RB Leipzig tegen SC Freiburg
Aanstaande zaterdag begint de Bundesliga weer! RB Leipzig speelt in die 26 speelronde van de Bundesliga tegen SC Freiburg. Bij de TOTO kunnen ze niet wachten totdat er eindelijk weer eens gevoetbald wordt in Europa. De Duitsers geven als eerste het startschot en daar is Koning TOTO natuurlijk bij! VoetbalGokken heeft de beste quoteringen!

Julian Nagelsmann: “We willen alles winnen”

RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann ziet de rest van het Bundesliga-seizoen als een apart toernooi en wil in de titelstrijd met Borussia Dortmund en Bayern Munchen vol gas gaan. “De hele situatie is als voor een groot toernooi. We hebben een korte pauze gehad, gevolgd door een ontspannen opbouw en een scherpere voorbereiding. Deze negen wedstrijden zijn heel belangrijk en we willen ze winnen”, zegt Nagelsmann tegen Kicker.

“Elke ploeg moeilijk maken”

Nagelsmann ziet Bayern Munchen als favoriet om voor de achtste keer op rij de Bundesliga te winnen, maar de trainer zal er volgens eigen zeggen alles aan doen om de regerend landskampioen te onttronen. Daarvoor is een zege op Freiburg van cruciaal belang. “Als Bayern in topvorm is, winnen ze meestal het kampioenschap, zeker met deze voorsprong. Toch zullen we nog steeds proberen om dit negen-game toernooi te winnen en dat begint zaterdag tegen Freiburg. We kunnen het elke ploeg in de Bundesliga moeilijk maken”, aldus Nagelsmann.

Christian Streich: “Goed voorbereid naar Leipzig”

Net als alle Bundesliga-ploegen krijgt SC Freiburg in het weekend voor de doorstart van het seizoen een verplicht trainingskamp. Freiburg-trainer Christian Streich is dan ook verheugd dat de ploeg naar een afgesloten hotel in Leipzig reist om zaterdag de ploeg van Nagelsmann te mogen treffen. “Het gevoel van het kunnen voetballen is uitstekend,” zegt Streich op de clubwebsite. “We zijn druk bezig met de voorbereiding op het spel in Leipzig.”

“Omgaan met de stress”

Het is voor Streich belangrijk dat zijn spelers leren spelen onder de huidige omstandigheden. Zaterdagmiddag zal de Red Bull Arena helemaal leeg zijn. “We zijn het niet gewend om in een leeg stadion te spelen. Dat is heel anders en daar komt een bepaalde stress bij die voor de spelers heel bijzonder zal zijn, maar in de eerste plaats zijn we blij om weer te kunnen spelen”, besluit Streich.

Statistieken

RB Leipzig is nog vol de strijd om kampioenschap. De ploeg uit Leipzig staat derde en heeft vijftig punten ui 25 wedstrijd bij elkaar geraapt. Daarmee is de ploeg van trainer Nagelsmann slecht één punt verwijderd van de tweede plek waar Borussia Dortmund met 51 punten staat. Bayern München staat eerste, maar is met 55 punten nog niet uit het oog van Die Roten Bullen verloren.SC Freiburg staat achtste en is dichtbij plaatsing voor Europees voetbal. Met 36 punten heeft de ploeg, waar onze landgenoot Mark Flekken derde doelman is, net zoveel punten als VfL Wolfsburg dat zevende staat. Schalke ’04 staat zesde met 37 punten en heeft die plek voor een Europese ticket nog alles behalve beet.

Head 2 Head

De jongste jaren zijn RB Leipzig en SC Freiburg op eigen terrein vaak heer en meester in de onderlinge ontmoetingen. Vorig jaar won Leipzig met 2-1 van Freiburg. Een seizoen eerder werd het zelfs 4-1 van de thuisploeg in de Red Bull Arena. In het jaar 2017 werd er net voor de zomerstop ook al met 4-0 gewonnen van de ploeg uit Freiburg. De laatste keer dat het een gelijkspel werd tussen deze twee teams was in september 2015. Toen scoorden beide ploegen eenmaal (1-1).

Huidige vorm RB Leipzig

RB Leipzig liet zich niet alleen in de Bundesliga van de beste kant zien. In de UEFA Champions League werkte de ploeg van Nagelsmann het Engelse Tottenham Hotspur uit het toernooi. In de Bundesliga verloor het eind januari voor het laatst. Eintracht Frankfurt bleek in eigen huis te sterk voor de ploeg uit Leipzig (2-0). De laatste wedstrijd voor de coronacrisis was tegen VfL Wolfsburg en dat duel werd met 0-0 gelijkgespeeld.

Huidige vorm SC Freiburg

Freiburg boekte voordat de coronamaatregelen van kracht werden een thuiszege tegen Union Berlin (3-1). Die zege maakte voor Freiburg een hoop goed, want de drie wedstrijden die daar aan vooraf gingen waren teleurstellend. Er werd verloren van Borussia Dortmund (1-0) en thuis van DĂĽsseldorf met 0-2. Ook het gelijkspel bij Augsburg (1-1) was niet het gewenste resultaat waar Freiburg op gehoopt had.

Lappenmand

Bij RB Leipzig bivakkeert verdediger Willi Orban in de lappenmand. De rest van de selectie van Nagelsmann is paraat voor de wedstrijd tegen SC Freiburg. Verdediger Marcel Halstenberg moet met vier gele kaarten zaterdag tegen Freiburg op zijn tellen te letten.Met uitzondering van Lukas KĂĽbler, die nog in training is na een knieblessure, is de hele ploeg van Freiburg-trainer Streich fit om naar Leipzig af te reizen.

Prognose

Wat ons betreft zou RB Leipzig deze wedstrijd naar zich toe moeten kunnen trekken. Wij verwachten een thuiszege die in een lege arena zeer stilletjes gevierd zal worden. Benieuwd naar de odd van TOTO voor een zege van Leipzig of naar de hoogste quotering voor dit duel? Ga snel naar de bookmakerspagina en speel vandaag alvast mee.

Quoteringen Leipzig – Freiburg

Koning TOTO laat er geen gras over groeien en schaalt de quoteringen hoog in voor de thuiswedstrijd van Leipzig tegen Freiburg. Mochten de bezoekers in de Red Bull Arena winnen van Leipzig dan wordt er met x 8.70 keer je inleg een zeer hoge odd gehanteerd. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op een zeer hoge odd van x 5.05 keer het speelbedrag. Ook een overwinning van Leipzig mag met x 1.31 keer het speelbedrag als zeer netjes beschouwd worden.
De Bundesliga wedstrijd RB Leipzig – SC Freiburg wordt gespeeld op zaterdag 16 mei om 15:30 uur in de Red Bull Arena te Leipzig. Weten Die Roten Bullen gemakkelijk af te rekenen met hun gasten of is Freiburg de ploeg van Nagelsmann een streepje voor? Vul je voorspelling in bij Koning TOTO en sla je slag in de Bundesliga waar voetballen weer mag.

De beste Online Bookmakers