Bundesliga
19/05/2020

Hoge odds voor uitduel van RB Leipzig bij FSV Mainz 05

Hoge odds voor uitduel van RB Leipzig bij FSV Mainz 05
Aanstaande zondag wordt in de Bundesliga de 27 speelronde afgewerkt. RB Leipzig gaat daarvoor op pad naar het laag geklasseerde FSV Mainz 05 waar onze landgenoten Jean-Paul Patrick Boëtius, Jerry St. Juste en Jeffrey Bruma spelen. De ploeg uit Mainz moet hard werken om niet te degraderen. Leipzig wordt een zware dobber. Denk jij dat de Nederlanders bij Mainz erin slagen om RB Leipzig te laten buigen? Speel mee via VoetbalGokken.nl en win cash geld met de Bundesliga!

Julian Nagelsmann: “Bij Mainz laten zien wie we zijn”

Leipzig-trainer Julian Nagelsmann had gehoopt het hele seizoen mee te kunnen strijden om de titel, maar Leipzig begint koploper Bayern München (zeven punten meer) nu echt uit het oog te verliezen. Hoe dan ook, de wedstrijd tegen en in Mainz moet wel gewonnen worden vindt Nagelsmann: “Wij moeten zondag tegen Mainz laten zien wie we zijn.”

“Bij de eerste vier eindigen”

De ploeg uit Leipzig versloeg dit seizoen Tottenham Hotspur in de Champions League (3-0) en de verwachtingen van Nagelsmann zijn dan ook nog steeds hoog. “Als je  dit seizoen zulke mooie resultaten hebt behaald, dan wil je dat zo lang mogelijk vasthouden. Als je dan op bezoek bij Freiburg verliest (2-1) en in eigen stadion niet verder komt dan 1-1 dan mag je niet eens over de Duitse landstitel praten. Laten wij eerst maar eens proberen bij de eerste vier te eindigen”, zo concludeert Nagelsmann.

Achim Beierlorzer: “Het beste van maken tegen Leipzig”

Bij FSV Mainz 05 staan ze niet te wachten op het bezoek van RB Leipzig. De ploeg van trainer Achim Beierlorzer en onze landgenoten Jean-Paul Patrick Boëtius, Jerry St. Juste (beiden oud-Feyenoorders en Jeffrey Bruma (oud-PSV’er) staan er niet al te best voor. De hervatting van de Bundesliga bij de 1. FC Köln (2-2) verliep ook al niet als gehoopt. FSV Mainz moet uitkijken voor het degradatiespook dit seizoen en de wedstrijd tegen Leipzig komt dan ook niet op een bijster goed moment. Beierlorzer: “We moeten er het beste van maken tegen Leipzig”, is de trainer van Mainz kort maar krachtig.

“Niet opgeven”

Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en daarin kunnen nog 24 punten behaald worden en Beierlorzer wil het bijltje er dan ook nog niet bij neerleggen. “We mogen niet opgeven. We moeten er keihard voor blijven werken”, aldus Beierlorzer.

Statistieken

RB Leipzig draait mee in de top zes van de Bundesliga. Met 51 punten staat de ploeg van trainer Nagelsmann op de vierde plek. Koploper Bayern MĂĽnchen heeft zeven punten meer dan Leipzig.Bij Mainz moet men oppassen niet in de gevarenzone terecht te komen. De ploeg van trainer Beierlorzer staat op de vijftiende plek en heeft met 27 punten er drie meer dan degradatieploeg DĂĽsseldorf dat zestiende staat. Er moet dus hard gewerkt worden bij FSV Mainz om volgend seizoen zeker te zijn deel te mogen uitmaken van de beste achttien teams in de Duitse Bundesliga.

Head 2 Head

FSV Mainz bewaart goede herinneringen aan de bezoekingen van RB Leipzig in de Opel Arena. Vorig jaar werd het in Mainz met 3-3 een gelijkspel tegen Die Roten Bullen. Een seizoen eerder slaagden de thuisploeg er zelfs in om Leipzig met lege handen terug naar huis te sturen. Het werd 3-0 van Mainz. In 2017 haalden de ploeg uit Leipzig wel drie punten weg uit Mainz. De ploeg van Red Bull won met 2-3.

Huidige vorm RB Leipzig

Trainer Nagelsmann wil met zijn team concurreren met koploper Bayern München en de laatste uitslagen helpen de ploeg uit Leipzig daar niet bij. Afgelopen weekend werd er in eigen huis niet afgerekend met FC Freiburg (1-1). Ook net voor de verplichte coronapauze liep het al niet zo lekker voor Nagelsmann en zijn ploeg. Bij VfL Wolfsburg werd het met 0-0 een gelijkspel en dat gebeurde een week eerder in eigen stadion ook al tegen Leverkusen (1-1). De laatste overwinning is van eind februari toen Schalke’04 er met een 0-5 overwinning aan moest geloven.

Huidige vorm FSV Mainz 05

Ook Mainz had afgelopen weekend het geluk niet aan haar zijde. De ploeg van trainer Beierlorzer ging op bezoek bij FC Köln en die wedstrijd werd met 2-2 een gelijkspel. Begin maart lukten het ook al niet om thuis te overwinnen van Düsseldorf (1-1). Ook voor Mainz staat de laatste zege eind februari gedateerd. Het degradatieteam Paderborn werd toen met 2-0 nog verslagen.

Lappenmand

Bij Leipzig is Ethan Ampadu de speler die zondag vanuit de lappenmand moet toekijken. De middenvelder kampt met een rugblessure en de wedstrijd in Mainz komt voor hem nog te vroeg.Bij Mainz raakte doelman Robin Zentner geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen FC Köln. De Duitser Florian Muller zal hoogstwaarschijnlijk zijn taak overnemen als RB Leipzig komt.

Prognose

Het is wel gebleken dat Leipzig het lang niet altijd gemakkelijk heeft in en tegen Mainz. Wij verwachten dan ook dat er dit weekend een magere overwinning van Die Roten Bullen uit het vuur wordt getrokken. Wij vullen een 1-0 zege van Leipzig in bij de TOTO.nl. Benieuwd naar de odds? De gemiddelde quoteringen staan hieronder voor je uitgelicht.

Quoteringen FSV Mainz 05 – RB Leipzig

De odds van Koning TOTO zijn voor dit duel haarscherp ingeschaald. Zo levert een thuiszege van FSC Mainz 05 het meest op. Er wordt x 5.40 keer de inleg uitbetaald als Mainz dit weekend wint.Nog een hoge odd is er te vinden bij een gelijkspel x 4.40. Denk jij dat Leipzig er met de punten vandoor gaat uit Mainz? Vul dan een 2 in bij de TOTO voor dit duel en krijg jij zondag gelijk, dan wordt jouw inleg x 1.50 keer meer waard.
De Bundesliga wedstrijd FSV Mainz 05 – RB Leipzig wordt gespeeld op zondag 24 mei om 15:30 uur in de Opel Arena te Mainz. Herpakt Die Roten Bullen zich in Mainz of is het de thuisploeg die dit keer een zege boekt? Koning TOTO is benieuwd wat jouw voorspelling, dus laat je voorspelling vandaag nog achter via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers