Bundesliga
15/05/2020

Kraker bij Bundesliga-hervatting: Werder Bremen - Bayer Leverkusen

Kraker bij Bundesliga-hervatting: Werder Bremen - Bayer Leverkusen
Maandag 18 mei wordt het hervattingsweekend van de Duitse Bundesliga afgesloten met een fraai affiche. Werder Bremen ontvangt thuis Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz. Werder Bremen staat pas zeventiende en moet rap omhoog klimmen om niet te degraderen. Leverkusen daarentegen draait netjes bovenin mee en staat vijfde. Wie wint deze laatste wedstrijd van speelronde 26?

Florian Kohfeldt: “Omstandigheden bepalen niet wie succesvol is”

Werder Bremen is misschien wel het meest gelukkig met de herstart van de Bundesliga. De ploeg staat op een degradatieplek en speelde een duel minder dan haar concurrenten. Doordat er nu weer gespeeld gaat worden heeft de topploeg van weleer de kans om aan eerherstel te doen en te klimmen op de ranglijst. Coach Florian Kohfeldt voelt de druk om tegen Leverkusen direct goed te presteren: “Het is van cruciaal belang dat we in deze situatie geen zaken aanpakken die we niet meer kunnen veranderen”, zei hij afgelopen week in de Duitse pers: “Wie het beste omgaat met de nieuwe omstandigheden in zijn hoofd, die zal succesvol zijn.”

“We gaan vol gas”

De geplaagde trainer benadrukte dat er voor zijn spelers geen ruimte is om in de fout te gaan. Iedereen zal direct klaar moeten zijn om te presteren. Kohfeldt: “Er zijn geen excuses meer. We accepteren de situatie en gaan vol gas.”

Peter Bosz: “Hier hebben we lang op gewacht”

Voor ex-Ajax trainer Peter Bosz gaat het allemaal iets te snel, maar ook hij is natuurlijk wel heel blij dat de bal straks weer rolt: “Ik voel meteen de spanning weer”, zegt de 56-jarige trainer van Bayer Leverkusen. “Eindelijk hebben we weer het gevoel dat we echt met voetbal bezig zijn. Dat is een verademing. Hier hebben we lang op gewacht.”

“Voordeel dat we op maandag spelen”

Ook voor Bosz en zijn ploeg geldt dat spelers in een leeg stadion een vreemde gewaarwording is, maar de trainer kan op zaterdag en zondag alvast afkijken hoe dat in de andere duels gaat verlopen: “We begrijpen dat alles anders wordt. Maar hoe dat er precies gaat uitzien weet ik ook niet. Daarom is het wel een voordeel dat wij pas op maandag spelen, zodat we al hebben kunnen zien hoe het bij de andere duels verloopt. Ik ben benieuwd hoe het op en naast het veld allemaal zal gaan.”

Statistieken

Werder Bremen staat er, zoals gezegd, niet best voor. De ploeg behaalde in de eerste 25 duels slechts achttien punten en moet flink aan de bak om uit de degradatiezorgen te komen. In Duitsland degraderen de nummers zeventien en achttien rechtstreeks. Bremen is momenteel zeventiende.Bosz doet het met zijn Leverkusen een heel stuk beter. De ploeg staat keurig vijfde en heeft slechts drie punten minder dan de nummer drie, RB Leipzig. Een zege op Bremen kan dus zorgen dat Bosz en zijn mannen doorschuiven naar een plek die op het einde van dit seizoen recht geeft op Champions League-voetbal.

Huidige vorm Werder Bremen

Die zeventiende positie van Werder Bremen wordt verklaard als we de laatste uitslagen van de ploeg erbij pakken. Op 18 januari werd er voor het laatste gewonnen in de Bundesliga (0-1 winst bij DĂĽsseldorf). Daarna werd Dortmund nog wel verslagen in de beker, maar volgde er ook zes competitienederlagen op rij. De laatste wedstrijd voor de coronabreak leverde nog wel Ă©Ă©n puntje op: 2-2 uit bij Hertha BSC.

Huidige vorm Bayer Leverkusen

Peter Bosz kan veel betere papieren voorleggen. Voordat de voetbalwereld tot stilstand kwam, speelde Leverkusen nog in de Europa League bij Rangers FC. Dat duel werd met 1-3 gewonnen. Ook in de Bundesliga zien we louter overwinningen. De laatste competitiewedstrijd was thuis tegen Frankfurt en die werd zeer overtuigend in winst omgezet: 4-0.De laatste nederlaag in de Bundesliga? Op 1 februari werd er met 2-1 verloren bij Hoffenheim. Daarna pakte Bosz vijf competitiezeges op rij, won het twee EL-wedstrijden en twee overwinningen in DFB Pokal.

Lappenmand

Bij SV Werder Bremen ontbreekt maandagavond centrumspits Niclas Füllkrug vanwege een gescheurde kruisband. Füllkrug is tot eind juni niet beschikbaar. Ilia Gruev is geschorst en zal ook niet meespelen maandag.Bayer ’04 Leverkusen mist niemand door blessures of schorsingen. Er is bij ons niets bekend over eventuele coronabesmettingen binnen de formatie van Bosz, maar voetbal gerelateerde blessuregevallen zijn er momenteel niet bij zijn club.

Prognose

Een herstart is zeldzaam en daarom onvoorspelbaar. Dat maakt het ook extra leuk! Wij spelen daarom op de verrassing: 1-1! Lekker eigenwijs en goed voor een hoge uitkering als die voorspelling uitkomt. Benieuwd naar de odds? Check onderstaand overzicht!

Quoteringen SV Werder Bremen – Bayer ’04 Leverkusen

De bookmakers laten de odds flink oplopen. Vooral als de thuisploeg wint: x 4,30. Gezien de stand op de ranglijst is het ook logisch dat Leverkusen wint, de TOTO keert in dat geval x 1,71 de inleg uit aan spelers die in het 1x2 spelsysteem op Leverkusen hebben gegokt.Wordt het een gelijkspel maandag? Dan geldt er een quotering bij TOTO.nl van maar liefst x 3,80 keer het ingelegde speelbedrag! Let op: dit zijn de odds van woensdag 13 mei, de actuele quoteringen vind je op onze bookmakerspagina.
De Bundesliga wedstrijd SV Werder Bremen – Bayer ’04 Leverkusen vindt plaats op maandag 18 mei en begint om 20:30 uur in het Weserstadion te Bremen. Bij het duel zijn geen toeschouwers toegestaan. Wél kan er vanuit huis, online gespeeld wordt op de tussen- en eindstanden. Doe jij ook mee? Pak dan de hoogste odds voor deze Bundesliga wedstrijd en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers