Bundesliga
21/05/20195 reacties

Robben neemt afscheid in finale Duitse beker RB Leipzig tegen Bayern München

Robben neemt afscheid in finale Duitse beker RB Leipzig tegen Bayern München
Aanstaande zaterdag wordt in Duitsland de finale van de PFB Pokal, de Duitse beker, gespeeld. De finalisten zijn RB Leipzig en Bayern München. Beide elftallen treffen elkaar in het Olympia-stadion te Berlijn. Bij Bayern, dat vorige week landkampioen werd, zal Arjen Robben definitief afscheid gaan nemen van de club. Dat belooft dus een bijzondere voetbalavond te worden en de TOTO doet daar nog een schepje bovenop door de pre-wedstrijdquoteringen hoog in te schalen!

Bayern München kent moeizame strijd voor finaleplek

Het was afgelopen weekend al groot feest in Bayern doordat de Duitse grootmacht zich voor de zevende keer op rij tot landkampioen kroonde. Er staat echter nog een prijs te verdienen en dat is de Duitse beker. Daarvoor moet RB Leipzig opzij gezet worden. Geen gemakkelijke klus, want ook Bayern won zijn duels in het bekertoernooi maar nipt. In de halve finale werd er met 2-3 gewonnen van Werder Bremen de club van Davy Klaassen. Pas in het slot van de wedstrijd werd het duel aan de hand gezet. Ook in de kwartfinales moest Bayern er behoorlijk aan trekken. Heidenheim was de club waarvan Bayern moest zien te winnen. Er werden in die wedstrijd negen doelpunten gemaakt waarvan er vijf door Bayern werd gemaakt, maar ook daarin viel de beslissende goal pas in de laatste paar minuten van de wedstrijd. De finale moet de kers op de taart worden.

“Leipzig is niet zomaar een team”

Bayern-trainer Niko Kovač in gesprek met Goal.com: “Leipzig is niet zomaar een team dat we even verslaan. Er zit een zeer goede structuur in die club en het elftal wordt geleid door een hele goede coach. In bekerwedstrijden kan van alles gebeuren, dat zagen we ook tegen Werder in de halve finale. Dergelijke duels worden in een oogwenk beslist”, is de coach waakzaam richting komende zaterdag.

Laatste wedstrijd Arjen Robben

Voor Arjen Robben is de bekerfinale tegen Leipzig de laatste wedstrijd in het spelerstenue van Bayern. De 35-jarige aanvaller nam met de landstitel al afscheid bij zijn club en maakte met zijn invalsbeurt nog een doelpunt tegen Eintracht Frankfurt (5-1). De kans is dus groot dat trainer Niko Kovač de oud-Oranje speler nog om een gunst zal vragen. Niet alleen Robben nam afscheid van zijn club. Ook de fransman Franck Ribéry zwaaide af bij de grootmacht uit Beieren. De 36-jarige middenvelder vierde afgelopen weekend zijn negende landstitel in dienst van Bayern.

Eerste bekerfinale van RB Leipzig ooit

RB Leipzig kan terugkijken op een geslaagd seizoen. De ploeg van trainer Ralf Rangnick sloot de Bundesliga af met de derde plek. Daarmee kan Leipzig zich klaarmaken voor de play-offs van de Champions League. Leipzig speelde dit seizoen al in de Europa League, maar kwam niet verder dan de groepsfase. De ploeg uit Saksen kan met het winnen van de Duitse beker het seizoen nog zeer goed afsluiten. Bovendien is het de eerste keer in de geschiedenis dat de club in de finale staat.In het bekertoernooi wist de club in de halve finale af te rekenen met Hamburger SV 1-3 en ook Augsburg werd in de kwarfinale met 1-2 verslagen nadat het eerste duel nog met 1-1 een gelijkspel werd.

H2H

De twee bekerfinalisten speelden eerder deze maand ook al tegen elkaar in competitieverband. Het duel werd in Leipzig gespeeld en er werd door beide ploegen niet een keer gescoord. Het leverde beide een punt op in de Bundesliga. Ook vorig jaar bleken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. In Munchen werd nipt met 1-0 gewonnen door de thuisploeg, maar Bayern kon dat jaar in Leipzig geen punten binnen halen. Leipzig won datzelfde jaar in eigen stadion met 2-1 van de Duitse topploeg. Terugkijkend op onderlinge ontmoetingen in het bekertoernooi, dan zien we dat de ploeg ook toen weer aan elkaar gewaagd waren. In 2017 wist Bayern München na penalty’s (1-2) pas door te breken naar de achtste finale van de PKB Pokal.

Blessuren

Bayern München heeft met doelman Manuel Neuer een zeer belangrijke speler aan de kant staan. De Duitser kampt al een tijdje met een kuitblessure. Doelman Sven Ulreich is de vervanger onder de lat voor Neuer. Ook de middenvelder Javi Martinez en vedette James Rodriquez kwakkelen met een kuitblessure.Bij RB Leipzig is nog de vraag of de Sloveen Kevin Kampl kan meespelen. De middenvelder raakte in de laatste competitiewedstrijd (tegen Werder Bremen) ernstig geblesseerd, maar hoopt uiteraard zaterdag weer fit te zijn.

Statistieken

Vorig jaar werd de Duitse beker gewonnen door Bayern München. Medefinalist was toen Eintracht Frankfurt (waar Jetro Willems en Jonathan de Guzman onder contract staan) en die ploeg zag na een 3-1 nederlaag de beker (alweer) naar München gaan. In 2016, 2014, 2013 was Bayern zelf de verliezende finalist in het bekertoernooi. Pas in 2012 kon Bayern de beker in eigen vitrinekast zetten. Voor RB Leipzig, dat opgericht is in 2009, is dit de eerste keer dat de club uit Saksen in de bekerfinale staat. Er kan zaterdag dus een clubhistorie geschreven worden, maar daarvoor moet er wel gewonnen worden van het machtige Bayern München.

Pre-wedstrijdquoteringen voor RB Leipzig – Bayern Munchen

Bij de bookmakers van de TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen voor de finale van de Duitse beker hoog ingedeeld. Voor winst van RB Leipzig staat de hoogste odd van dit duel x 5.40 keer je inleg op het wedstrijdformulier genoteerd. Nog een hoge quotering in het 1X2 spelsysteem staat bij een gelijkspel: x 4.30 keer je speelbedrag. Een bekerzege van Bayern München wordt met x 1.51 keer het bedrag nog erg goed beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. De Duitse bekerfinale RB Leipzig – Bayern München wordt gespeeld op zaterdag 25 mei om 20:00 uur in het Olympia-stadion te Berlijn. Krijgt Bayern na de schaal ook de beker in handen of moet de Duitse grootmacht deze prijs weggeven aan underdog Leipzig? Pak nu je kans door  mee te spelen via Koning TOTO en de hoogste odd te pakken bij deze DFB-finale!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers