Bundesliga
19/05/2020

Topper in Gladbach tussen Borussia en Leverkusen zorgt voor hoge odds!

Topper in Gladbach tussen Borussia en Leverkusen zorgt voor hoge odds!
Komende zaterdag wordt de topper tussen Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen gespeeld. Beide elftallen staan in de bovenste regionen van de Bundesliga en willen die positie graag behouden of zelfs verbeteren. Wie gaat er aanstaande zaterdag met de punten naar huis: Gladbach of Leverkusen? VoetbalGokken.nl blikt vooruit op de kraker van speelronde 27!

Marco Rose: “Bayer Leverkusen speelt klasse voetbal”

Voor Borussia Mönchengladbach is Champions League nog een reële optie, maar dan moeten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden. Vooral de thuiswedstrijden, al is het thuisvoordeel met de lege stadions momenteel minder van belang als normaal. Trainer Marco Rose weet in ieder geval zeker dat Leverkusen de nodige tegenstand gaat bieden: “Bayer Leverkusen speelt klasse voetbal. Ze hebben het hoogste percentage balbezit van de Bundesliga.”

“Zeer intensief duel”

Rose ziet ook de hand van trainer Peter Bosz, die werkt vanuit de Nederlandse school: “Ze leggen erg de nadruk op het spelen van verzorgd voetbal, maar blijven zeer doelgericht en met een hoog tempo naar voren. Aanvallend hebben ze veel kwaliteit. Als ze de bal niet hebben, zijn ze erg agressief in de pressing en ze zijn altijd georiënteerd op de bal. Het aanlopen is zeer agressief. Dus we mogen een zeer intensief duel verwachten”, zo besluit hij zijn voorbeschouwing op Borussia.de.

Peter Bosz: “We willen gewoon winnen”

Ook Bayer Leverkusen zal zoveel mogelijk punten moeten pakken om de huidige positie vast te kunnen houden. Trainer Peter Bosz kijkt nog altijd omhoog, maar bij verlies zaterdag zal de Nederlandse trainer ook omlaag moeten gaan kijken. Bosz vraagt dan ook maximale inzet van zijn spelersgroep: “Wij willen zaterdag gewoon winnen en wie de favoriet is, maakt mij dan ook niks uit”, zei hij op de persconferentie.

“Zaterdag constanter spelen”

Bosz is blij met het resultaat van maandag, toen er met 1-4 werd gewonnen van Werder Bremen. Dat geeft volgens de ex-trainer van Ajax de burger moed richting de confrontatie met Gladbach: “Ik ben natuurlijk tevreden, dat kan niet anders als je met 1-4 in Bremen wint. Na twee maanden zonder wedstrijden heb je veel vraagtekens. We hebben verdiend gewonnen, ook al hebben we niet constant goed gespeeld. Dat moet zaterdag bij Mönchengladbach beter.”

Statistieken

Deze topper gaat tussen twee ploegen uit de top-5 van Duitsland. Thuisploeg Borussia Mönchengladbach staat derde met 52 punten uit 26 duels. Bayer ’04 Leverkusen vinden we terug op een vijfde stek. Trainer Bosz behaalde tot nu toe met zijn mannen 50 punten uit 26 wedstrijden. Winst op zaterdag betekent dus dat men Gladbach passeert op de ranglijst.

Head 2 Head

Als we kijken naar de meest recente onderlinge ontmoetingen, dan zijn de verhoudingen redelijk gelijk als er bij Mönchengladbach wordt gespeeld. Leverkusen wint regelmatig als het op bezoek komt, maar loopt bij even zo vaak tegen de lamp. Een uitzondering hierop lijken de bekerduels. Hierin is Leverkusen de laatste tijd steevast de sterkste. De laatste ontmoeting in de DFB Pokal (seizoen 2018 - 2019), eindigden zelfs in een 0-5 overwinning.De laatste competitiewedstrijd was echter weer een prooi voor de thuisploeg: 2-0. Gladbach en Leverkusen spelen niet vaak gelijk. In 2014 werd het 1-1, maar daarna kende de duels telkens een (overtuigende) winnaar.

Huidige vorm Borussia Mönchengladbach

Voor de coronabreak was de ploeg van trainer Rose aan een mooie serie bezig. Enkel tegen Borussia Dortmund werd er verloren (1-2). Doordat er vorige week opnieuw een zege aan de reeks werd toegevoegd heeft de ploeg inmiddels zestien overwinningen op haar naam staan. De 1-3 van afgelopen weekend bij Eintracht Frankfurt toont aan dat de vorm ook na de competitiepauze nog altijd goed is.

Huidige vorm Bayer ’04 Leverkusen

Ook Peter Bosz lijkt zijn elftal goed door de verplichte onderbreking te hebben geloodst. Leverkusen stond er al goed voor, maar dankzij de 1-4 zege op Werder Bremen blijft de top van de ranglijst in zicht. Omdat Freiburg verloor, is Leverkusen nu steviger vijfde en dat is sowieso goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.

Lappenmand

Aan de kant van de thuisploeg zullen Denis Zakaria (knie) en Fabian Johnson (spierblessure) moeten toekijken zaterdag. Trainer Bosz kan bij Leverkusen met een fitte selectie toewerken naar de topper. Tijdens het duel wordt het wel oppassen geblazen voor centrale verdediger Jonathan Tah. Hij staat met vier gele kaarten achter zijn naam namelijk op scherp.

Prognose

De voorspellingen voor deze kraker lopen enorm uiteen. Bij VoetbalGokken.nl merken we dat de meeste spelers, die bij de TOTO inzetten, voor Leverkusen gaan, maar dat kan te maken hebben met de aanwezigheid van trainer Bosz. Wij kiezen voor een veilige stand: 2-2. Wat zeggen de bookies?

Quoteringen Borussia Mönchengladbach - Bayer 04 Leverkusen

De Duitse competitie zit bomvol met hoge quoteringen. Dat maakt spelen via de TOTO op de Bundesliga extra aantrekkelijk. Voor dit duel zijn de odds gelijkwaardig ingedeeld en dat betekent dat de inleg op de juiste voorspelling sowieso verdubbeld wordt. De hoogste odd wordt uitgekeerd als de wedstrijd een gelijkspel wordt: x 3.60 keer je inleg.Voor een zege van Mönchengladbach staat een quotering van x 2.36 keer de inleg voor je genoteerd. Een overwinning van Leverkusen met onze eigen Peter Bosz aan het roer wordt met x 2.65 keer het speelbedrag nog iets hoger ingedeeld.
De Bundesliga wedstrijd Borussia Mönchengladbach - Bayer 04 Leverkusen wordt gespeeld op zaterdag 23 mei om 15:30 uur in het Borussia-Park te Mönchengladbach. Wil jij elke kans op winst meepakken door mee te spelen via Koning TOTO? Via VoetbalGokken.nl kun je dat vandaag alvast doen ook op de overige wedstrijden in de Duitse Bundesliga.

De beste Online Bookmakers