Bundesliga
15/05/20202 reacties

VfL Wolfsburg hervat competitie met uitwedstrijd bij Augsburg

VfL Wolfsburg hervat competitie met uitwedstrijd bij Augsburg
Komend weekend gaat de bal eindelijk weer rollen! Zaterdagmiddag om half-4 beginnen Augsburg en VfL Wolfsburg er als één van de eerste aan. VfL Wolfsburg, met Wout Weghorst in de spits, gaat op bezoek bij Augsburg. De ploeg waar Jeffrey Gouweleeuw onder contract staat. Welke ploeg komt het beste uit de startblokken en pakt zaterdag de eerste drie punten van de Bundesliga 2.0?

Heiko Herrlich: “Heerlijk om weer te beginnen”

Twee maanden geleden werd Heiko Herrlich aangesteld als opvolger van Martin Schmidt. Sinds zijn aanstelling werd er echter niet meer gevoetbald in Duitsland en dus wacht hem, nu twee maanden later, zijn eerste vuurdoop met de thuiswedstrijd tegen Wolfsburg: “Heerlijk om weer te beginnen”, kondigde Herrlich aan in de Duitse media.

“Geen wijzigingen in opstelling”

Over de tegenstander heeft de nieuwbakken trainer zich nog geen zorgen gemaakt. “Ik ben nu al bijna twee maanden trainer van FCA en wil gewoon graag met die jongens het veld op om een wedstrijd te spelen. Ik zal geen wijzigingen doorvoeren in de opstelling nu we thuis tegen Wolfsburg openen. Ik heb vertrouwen in de jongens die er voor de corona-pandemie ook stonden”, aldus Herrlich die ook zag dat voor de noodzakelijke onderbreking weinig goede resultaten werden geboekt door Augsburg.

Oliver Glasner: “Spelers fysiek en mentaal fris houden”

VfL Wolfsburg was één van de eerste clubs in Duitsland die weer in training ging. De Oostenrijkse trainer Oliver Glasner is er dan ook van overtuigd dat zijn spelers fysiek klaar zijn voor de hervatting bij FC Augsburg. “We hebben nu bijna tien weken een individuele of groepstraining gevolgd en maken nu een pauze om de spelers mentaal fris te houden”, legt de Oostenrijker uit. Ook interessant is zijn wolvenpakket. Als een van de eerste professionele clubs in Duitsland begon VfL met een training voor kleine groepen in de arena die was omgebouwd tot een Mucki-Bude. Dat was bijna vier weken geleden. Daarvoor oefenden ze thuis individueel.

Statistieken

Thuisploeg FC Augsburg bungelt onderin de stand en is pas veertiende. VfL Wolfsburg staat een stuk hoger, maar valt op plek zeven net buiten de boot als het gaat om Europees voetbal. Beide formaties hebben dus alle belang bij een goede herstart.

Head 2 Head

Vorig seizoen mondde dit duel uit een in een spektakelstuk. VfL Wolfsburg bleek uiteindelijk de meest gelukkige: 2-3 eindstand. Matchwinner Yannick Gerhardt scoorde vlak voor tijd, maar kan zijn kunstje dit keer niet herhalen. Hij raakte tijdens de training namelijk geblesseerd aan zijn hoofd en is een tijdje uit de roulatie.

Huidige vorm FC Augsburg

Het is een beetje raar om te praten over de huidige vorm als de laatste wedstrijd al bijna twee maanden geleden is, maar toch kijken we nog even kort terug op de reeks die Augsburg voor de gedwongen pauze wist neer te zetten. De ploeg van trainer Herrlich zal dat waarschijnlijk liever vermijden, want in vijf duels werd er geen enkele keer gewonnen, eenmaal gelijkgespeeld en vier keer verloren.

Huidige vorm VfL Wolfsburg

De laatste wedstrijd die Wolfburg speelde alvorens de hele voetbalwereld in lockdown ging was de Europa League wedstrijd tegen Shakhtar. Het werd geen prettige afsluiting, want in eigen huis bleken de bezoekers te sterk van het team van goalgetter Wout Weghorst. In de competitie verliep het voor de gedwongen pauze ook al niet zo lekker. Thuis tegen RB Leipzig eindigde het laatste competitieduel dat Wolfsburg tot nu toe speelde in een 0-0 gelijkspel.

Lappenmand

FC Augsburg rechtervleugelverdediger Simon Asta scheurde afgelopen jaar zijn kruisband en zal dan ook nu nog steeds niet van de partij zijn. De pas 19-jarige wordt op zijn vroegst eind juli weer bij de club terugverwacht. Verder is iedereen fit.Ignacio Camacho ontbreekt aan de kant van Wolfsburg. De 30-jarige defensieve middenvelder kampt met problemen aan het spronggewricht. Ook verdediger William zal de hervatting van de Bundesliga moeten missen. Hij heeft zijn kruisband gescheurd.

Prognose

Onze voorspelling voor dit duel luidt: 1-2. Winst dus voor de bezoekers. Denk jij daar ook zo over? Check dan de odds in onderstaand overzicht. Hier vind je ook de quoteringen voor een zege van Augsburg en een gelijkspel. Let op: de actuele quoteringen vind je alleen op de bookmakerspagina. Deze odds zijn een momentopname!

Quoteringen FC Augsburg – VfL Wolfsburg

De TOTO schaalt een zege van Augsburg duidelijk hoger in, dan een overwinning van Wolfsburg. Speel je op een thuisoverwinning, dan keren de bookies x 3,15 keer je inleg uit als die voorspelling uitkomt. Wint Wolfsburg? Dan bedraagt de uitkering aan spelers die hierop hadden ingezet x 2,19 het inlegde speelbedrag. Een gelijkspel zorgt voor de hoogste odd bij deze wedstrijd: x 3,25!
De Bundesliga wedstrijd FC Augsburg – VfL Wolfsburg wordt gespeeld op zaterdag 16 mei in de WWK Arena en begint om 15:30 uur. Er zullen geen toeschouwers aanwezig zijn, maar het duel kan uiteraard wel op diverse manieren live worden gevolgd. Hierdoor ben je continu op de hoogte van de tussenstanden en de kansen op een juiste voorspelling! Doe dus ook mee en zet in via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers