Bundesliga
20/05/2020

VfL Wolfsburg underdog in thuisduel tegen Borussia Dortmund

VfL Wolfsburg underdog in thuisduel tegen Borussia Dortmund
VfL Wolfsburg is komende zaterdag geen favoriet als het in de eigen Volkswagen Arena tegen Borussia Dortmund speelt. De ploeg van spits Wout Weghorst zal een hele kluif krijgen aan Dortmund, want de zwart-gele formatie is goed op dreef! VoetbalGokken.nl blikt vooruit en heeft alle quoteringen voor dit duel verzameld!

Oliver Glasner: “Alles aan doen om te winnen”

VfL Wolfsburg trainer Oliver Glasner vindt de wedstrijd tegen Dortmund een prachtig affiche. Een lastige opgave, maar desalniettemin ziet Glasner voldoende kansen voor zijn formatie: “We zullen er alles aan doen om te winnen. Het is niet zo dat we ons bij voorbaat neerleggen bij de suprematie van Dortmund.”

“Geloof in winstkansen”

Glasner is dan ook ambitieus en durft ook te praten over winst: “Nou zouden we kunnen zeggen dat we hopen op een puntje, maar we geloven er echt in dat we kunnen winnen. Of dat ook echt gaat lukken is afwachten, maar ik hoop dat we zaterdag kunnen constateren dat Dortmund met nul punten naar huis gaat.”

Lucien Favre: “We willen alles winnen voor de fans”

Ook bij Borussia Dortmund is het zelfvertrouwen groot. Ook Dortmund-coach Lucien Favre gaat uit van een overwinning voor zijn jongens: “We worden niet gesteund door een gele wand van supporters, dus dat is vreemd. Maar we willen alles winnen voor de fans die thuis zitten te kijken.

“Wolfsburg wordt pittig”

Favre beseft dat dit een lastige uitwedstrijd is, al zal er vanaf de tribunes niet luidkeels gezongen worden om de thuisploeg te steunen: “Zaterdag tegen Wolfsburg wordt pittig, maar ook daar gaan we voor drie punten.”

Statistieken

Deze pot mag met recht de topper van deze speelronde genoemd worden: VfL Wolfsburg staat zesde, terwijl Borussia Dortmund tweede staat. Het verschil tussen beide ploegen is wel groot: Wolfburg heeft 39 punten, Dortmund verzamelde in de afgelopen 26 duels al 54 punten en staat daarmee ‘slechts’ vier punten achter koploper Bayern München.

Head 2 Head

De onderlinge duels tussen Wolfsburg en Dortmund zijn bijna altijd een prooi voor Dortmund. Wolfsburg won voor het laatst in 2015 van BVB. Het werd toen in de competitie 2-1 en in de beker deden De Wolven dat nog even dunnetjes over: 1-3.Daarna wist Dortmund maar liefst acht keer op rij te winnen van Wolfsburg, waarvan vier keer in de Volkswagen Arena.

Huidige vorm VfL Wolfsburg

Afgelopen weekeinde won Wolfsburg, zonder de geschorste Weghorst, met 1-2 bij FC Augsburg. Dit was pas de eerste zege in de Bundesliga sinds de 4-0 winst op Mainz, eind februari. Sindsdien speelde de ploeg van Glasner in de Duitse competitie gelijk tegen Union Berlin (2-2) en RB Leipzig (0-0). Ook werd er in de Europa League verloren van Shakhtar Donetsk (1-2), maar wist het in de Europa League wél tweemaal te winnen van Malmö FF (2-1 en 0-3).

Huidige vorm Borussia Dortmund

Dat die Schwarzgelben flink wat geloof hebben in zichzelf is niet zo gek, want de ploeg doet het uitstekend in de Duitse competitie. De 2-0 nederlaag bij PSG in de Europa League was een fikse domper, zo vlak voor de coronapauze, maar in de Bundesliga draait de ploeg goed mee. Al vijf wedstrijden op rij werd er gewonnen en afgelopen weekend zelfs op zeer overtuigende wijze: Schalke’04 werd met een 4-0 nederlaag gedesillusioneerd naar huis gestuurd.

Lappenmand

De thuisploeg heeft drie blessuregevallen: Ignacio Camacho (spronggewricht), William (gescheurde kruisband) en Yannick Gerhardt (gezichtsfractuur) ontbreken bij Wolfsburg.De Belg Axel Witsel komt namens Borussia Dortmund niet het veld op wegens spierproblemen. Ook de Franse verdediger Dan-Axel Zagadou speelt niet mee. De Duitse competitie is in principe eind juli afgelopen. Dat komt te laat voor Zagadou, die nog maanden zal moeten herstellen van zijn kniekwetsuur. Naast Zagadou zal ook Emre Can (spierblessure) verstek moeten laten gaan bij de huidige nummer twee van Duitsland.

Prognose

Onze voorspelling voor dit duel: 1-2. Via VoetbalGokken.nl spelen veel mensen op een zege voor Dortmund en dat betekent dat de odds voor een thuisoverwinning van Wolfsburg inmiddels behoorlijk zijn opgelopen bij TOTO.nl. Benieuwd naar de gemiddelde quoteringen? Check onderstaand overzicht!

Quoteringen VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund

Koning TOTO is al helemaal warm gelopen van de Bundesliga die vorige week werd herstart. Ook voor de komende wedstrijden worden de odds hoog ingeschaald. Een zege van Wolfsburg levert voor dit duel de hoogste odd op. Wint de ploeg van Wout Weghorst, dan wordt jouw inleg hierop met x 4.10 rijkelijk verviervoudigd.Ook een gelijkspel levert jou al snel x 3.80 keer het speelbedrag op. Voor een uitzege van Dortmund staat de quotering in het 1X2 spelsysteem op een mooie x 1.74 keer je inleg.
De Bundesliga wedstrijd VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund wordt gespeeld op zaterdag 23 mei om 15:30 uurin de Volkswagen Arena te Wolfsburg. Weet Weghorst met zijn ploeg een vuist te maken tegen titelkandidaat Dortmund of verliest de thuisploeg in een lege arena? Zorg dat jij bij de winnaars hoort door de juiste voorspelling achter te laten via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers