Champions League
15/09/20192 reacties

Ajax opent Champions League-groepsfase met thuiswedstrijd tegen Lille

Ajax opent Champions League-groepsfase met thuiswedstrijd tegen Lille
Komende dinsdag mag Ajax weer aan de bak in het kampioenenbal. Na de succesvolle campagne van vorig seizoen, wordt er ook dit jaar weer veel verwacht van de Amsterdamse formatie. Met Chelsea, Valencia en Lille in de poule liggen er zeker mogelijkheden om door te stoten naar de knock-outfase, maar dan moeten alle thuisduels wel gewonnen worden. Dinsdag is het dus direct van moeten, want alles minder dan een overwinning zal een flinke domper betekenen. Lille werd vorig seizoen tweede in de Franse Ligue-1 achter het grote Paris Saint Germain en dat is natuurlijk ook geen misselijke prestatie. Welke uitslag voorspel jij? Laat het weten aan VoetbalGokken en speel met de hoogste quoteringen van TOTO.nl mee met Ajax – Lille!

Erik ten Hag: “Knap dat Lille tweede werd in Franse competitie”

Ajax-trainer Erik ten Hag zit op rozen in de Nederlandse competitie. Er wordt week in, week uit simpel gewonnen. De coach heeft mede daardoor ook vertrouwen in een goede afloop van de CL-wedstrijd tegen Lille. “Er zit zeker perspectief in dit duel, al kan ik op dit moment niet exact de krachtsverhoudingen inschatten”, aldus Ten Hag tegenover Ajax TV .

“Lille nog weinig gezien”

“Ik ken Lille onvoldoende om daar wat over te zeggen, hoe dat ten opzichte van ons staat. Ook heb ik Lille vorig seizoen eerlijk gezegd niet zien spelen. Maar als je in de Franse competitie, die fysiek ontzettend zwaar is, tweede wordt, dan moet je goed zijn. Verder weet ik er (nog) weinig van.”

“Europese overwintering geen vanzelfsprekendheid”

De Ajax-leidsman weet wel wat hij aan zijn eigen selectie heeft. Het elftal draait goed en dat is ook nodig nu de Champions Leaguewedstrijden zich in rap tempo zullen opvolgen. Ten Hag over de huidige vorm: “Ons huidige niveau is aanvaardbaar, maar het is ook duidelijk dat we nog een aantal puzzelstukjes hebben te leggen. En ook dat er potentie in de groep zit is klip-en-klaar”, zegt Ten Hag, die overwinteren in de Champions League als ambitie uitspreekt. “Alleen nu zullen we moeten gaan verbeteren. Om Europees te kunnen overwinteren zullen we beter moeten worden. Het zal zeker geen vanzelfsprekendheid zijn.”

Geen Van de Beek en Mazraoui

De Amsterdammers zullen het dinsdag zonder Donny van de Beek en verdediger Mazraoui moeten doen: “Ik denk dat ze er niet bij zijn”, zei Ten Hag na de competitiezege van zijn ploeg op sc Heerenveen (4-1). “Ik hoop natuurlijk wel dat ze het halen. Maar zoals ik het nu zie, gaan ze het niet halen. Nee, ook niet een van de twee.”

Trainer Lille: “Vastberaden en vol plezier naar Amsterdam”

Bij het Franse Lille leeft de wedstrijd pas sinds zondag, want het team heeft alle energie nodig om in de Ligue 1 bovenin mee te draaien. Trainer Jesse Marsch: “Vanaf nu mogen en kunnen we aan de clash met Ajax gaan denken. We zullen ons goed voorbereiden en willen daar vastberaden voor de dag komen”, zo vertelt hij aan Voetbal International.

“Gaat moeilijk worden”

De Franse ploeg komt goed voorbereid naar onze hoofdstad: “We weten wat voor tegenstander we treffen, en dus weten we hoe moeilijk het gaat worden.” Maar, zo stelde hij: “We reizen vol plezier naar Amsterdam.”

Statistieken

Lille doet voor het eerst in zeven jaar weer mee aan de Champions League. Ajax maakte vorig seizoen die onvergetelijke indruk door de halve eindstrijd te bereiken. Ajax won in de geschiedenis vaak van Franse ploegen: elf zeges, zeven gelijke spelen en acht nederlagen in de 26 ontmoetingen tussen Ajax en Franse clubs. Opvallend is dat in slechts vier duels tegen een Franse tegenstander de ruststand 0-0 op het scorebord stond.Lille heeft een slechte Europese reputatie omdat het haar laatste vijf uitwedstrijden drie keer verloor en twee maal een gelijkspelletje uit de brand sleepte. Winnen is er dus niet bij. Mede dankzij de slechte resultaten in uitwedstrijd eindigden Lille in haar laatste CL-optreden als laatste in de poule.

Head 2 Head

De analyse van de onderlinge duels is kort: beide elftallen speelden nooit eerder tegen elkaar in de geschiedenis van het betaalde voetbal. Spelers die deze statistiek graag meenemen in hun beslissing komen deze keer dus bedrogen uit en zullen zich moeten vasthouden aan de huidige vorm-statistiek.

Huidige vorm

Kijkend naar de laatste vijf wedstrijden die beide ploegen hebben gespeeld valt op dat Ajax vier keer won en één gelijkspel moest dulden. Die puntendeling kwam tot stand in de heenwedstrijd tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. Doordat ze thuis in Amsterdam met 2-0 alsnog de maat namen van APOEL staat het elftal nu in deze groepsfase.In de Nederlandse Eredivisie loopt het helemaal gesmeerd. Bij VVV in Venlo verlieten de Amsterdammers het Limburgse land met een 1-4 overwinning op zak. Bij Sparta Rotterdam werd exact hetzelfde gedaan. Op het Kasteel werd het ook 1-4. Afgelopen weekend besloten de Ajacieden in eigen stadion ook eens een keer die score te tonen aan het thuispubliek. Tegen SC Heerenveen werd het 4-1.Lille heeft het beduidend lastiger de afgelopen weken. Begin augustus werd met 2-1 gewonnen van Nantes. Het duel daarna – uit bij Amiens – ging verloren: 1-0. Vervolgens trok Lille het thuisduel tegen Saint-Etienne simpel naar zich toe: 3-0. De week voor de interlandbreak ging Lille echter weer onderuit in een uitwedstrijd. Reims bleek op 1 september met 2-0 te sterk. Afgelopen weekend mocht Lille weer in eigen stadion voetballen en voilà er werd weer gewonnen door Angers met 2-1 te verslaan. Het verschil tussen Lille thuis en Lille uit is dus reuzegroot en dat zal Ajax – dat dinsdag in de eigen Johan Cruijff Arena mag spelen – als muziek in de oren klinken.

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmaker is dan ook dat Ajax gaat winnen in dit openingsduel van Groep H. Wij hebben op het TOTO-formulier een 1 aangekruist en hebben daarbij een stand van 2-0 ingevuld. Niet dat Lille een ploeg is die je zomaar opzij zet, maar gezien de huidige vorm van de Amsterdammers en de uitstatistieken die Lille kan voorleggen, lijkt deze uitslag niet meer dan logisch.

Torenhoge pre-wedstrijdquoteringen tot zes keer je inleg!

Bij de TOTO hebben ze veel vertrouwen in een thuiszege van Ajax. Die zorgt ervoor dat een overwinning van Lille ‘in het hol van de leeuw’ een zeer hoge quotering voor deze wedstrijd mee. Mocht de Franse tegenstander met drie punten naar huis terugkeren, dan wordt je inleg maar liefst x 6.25 keer zoveel waard.Een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena staat met x 4.33 keer het speelbedrag ook hoog ingedeeld. Zet Ajax volgens jou een goede stap in deze eerste groepswedstrijd? Speel dan op Ajax en ontvang he inleg x 1.50 keer terug als Ten Hag met zijn ploeg dinsdagavond drie punten verdiend.
De Champions League-wedstrijd Ajax Amsterdam – Lille OSC wordt gespeeld op dinsdag 17 september om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Speel op jouw favoriet. Wint Ajax overtuigend van de Franse club of weet Lille te stunten in Amsterdam? Geef vandaag jouw voorspelling door aan de TOTO en doe mee met de officiële start van Ajax in de Champions League.

De beste Online Bookmakers