Champions League
18/08/20196 reacties

Ajax via APOEL naar Champions League

Ajax via APOEL naar Champions League
Ajax mag zich na de zware dobber tegen het Griekse PAOK gaan opmaken voor de play-off van de UEFA Champions League. Het Cyprische APOEL Nicosia is het laatste obstakel dat Ajax moet verslaan om de groepsfase te bereiken. De Ajacieden starten met een uitwedstrijd in Nicosia en mogen het een week later proberen af te maken in de eigen Johan Cruijff Arena. Alles lijkt positief uit te pakken voor de Ajacieden in de Champions League voorrondes, maar kunnen de Ajacieden de laatste stap zetten? Bij TOTO verwacht men van wel, maar wat denk jij?

Erik ten Hag: “We moeten Apoel verslaan”

Ajax-trainer Erik ten Hag was zeer opgelucht na de zware thuiszege van Ajax op PAOK Saloniki (3-2). “De eerste horde is genomen”, zucht Ten Hag na afloop van de wedstrijd in de ArenA. Ajax zit niet ver meer van deelname aan de Champions League af en Ten Hag wil zijn team dan ook meteen gaan klaarstomen voor de komende tegenstander. “We gaan naar de play-offs. We hebben een sterke tegenstander verslagen. Nu moeten we APOEL Nicosia over twee duels verslaan en dan zijn we waar we willen”, stelt de trainer tegenover het ANP.

“Zakelijker spelen tegen APOEL”

Volgens Ten Hag zijn er wel wat punten om rekening mee te houden voordat de club uit Cyprus op het veld staat. “Ik ben heel erg ontevreden over de restverdediging, vooral na onze eigen spelhervattingen. We waren tegen PAOK ook niet zakelijk genoeg, gingen dribbelen als de bal gewoon weg moest. Dat hadden we nog aangegeven in de analyse, maar toch gebeurt het ons en dat mag niet gebeuren”, weet de Ajax-coach in VI. “Er zijn nog wat problemen qua afstelling. Dat moet beter als we succesvol willen zijn in Europa”, aldus Ten Hag.

Thomas Doll: “We hebben niets te verliezen tegen Ajax”

Apoel Nicosia heeft twee teams verslagen in de voorrondes om te komen waar de ploeg van trainer Thomas Doll nu staat. Van het Azerbeidzjaanse FK Qarabag werd thuis verloren met 1-2, maar wist het in de terugwedstrijd goed te herstellen met 0-2 winst. Daarvoor moest het Bosnische Sudjeska er tweemaal aan geloven 3-0 en 0-1 in voordeel van APOEL. Voor de ploeg van Doll is Ajax een team uit een andere categorie, maar de hele club kijkt uit naar dinsdag. “Dag Ajax. We wachten op jullie. Het is een eer om tegen zo'n grote club te mogen spelen. We hebben niets te verliezen. Tot dinsdag”, staat op het twitterkanaal van Nicosia.

“Fantastisch om tegen Ajax te spelen”

Ook Doll is helemaal in de wolken met de komst van het grote Ajax. “Dit is een fantastisch moment voor deze prachtige club", aldus Doll. “Eigenlijk heb ik met dit succes nog niet zoveel te maken. Ik ben pas vier of vijf dagen bij de club. Ik vind het vooral geweldig om in de Champions League te mogen spelen”, aldus Doll in het AD.

Boy Waterman: “Ontmoeting met Ajax is heel speciaal”

Dinsdag treffen wij bij APOEL met doelman Boy Waterman nog een oud-bekende aan die net als de rest staat te popelen op de komst van de Ajacieden. De 35-jarige doelman verwacht dat het dinsdagavond ‘letterlijk en figuurlijk een heet avondje wordt’. “Het is hier nu veertig graden. We willen altijd wel voetballen, maar ons kenmerk is dat we altijd strijd leveren. Als het voetballend niet lukt, houdt het niet op”, zegt Waterman.

Reserverol

Nieuwkomer Vid Belec heeft een paar weken geleden de basisplaats van Waterman overgenomen en het is dus niet zeker of de Nederlander onder de lat komt te staan tegen Ajax. “Inderdaad, dat is wel een dingetje, want mijn reserverol is met Ajax in het vooruitzicht extra zuur”, aldus Waterman in De Telegraaf.

Statistieken

Het is vijf jaar geleden dat Ajax het Cyprische APOEL Nicosia tegenkwam in de Champions League. In 2014 was dat weleens waar in de groepsfase. Ajax speelden onder leiding van de toenmalige trainer Frank de Boer de eerste ontmoeting bij de tegenstander thuis. Het werd in september van dat jaar 1-1 in het Neo GSP stadion. De Amsterdammers kwamen in dat duel op voorsprong door een treffer van de Deense Lucas Andersen. APOEL gaf drie minuten later al antwoord door een doelpunt van Gustavo Manduca. De eindstand was dan ook 1-1 gelijkspel. Daar had Ajax een goede zet mee gezet, want in december van dat jaar kwam APOEL naar de Amsterdam Arena. De ploeg rekende thuis met 4-0 simpel af met de Cyprioten. Oud-Ajacied Davy Klaassen scoorde de eerste. Zijn doelpunt werd snel opgevolgd door een treffer van de Poolse spits Arkadiusz Milik.  Lasse Schöne – inmiddels vertrokken - was in die wedstrijd nog goed voor twee doelpunten, maar zal dat kunstje dinsdag dus niet kunnen herhalen.

Huidige vorm

De competitie in Cyprus start pas eind van deze maand, dus APOEL richt zich volledig op de komst van Ajax en de Champions League. De Amsterdammers daarentegen hebben alweer een competitiewedstrijd achter de rug. VVV Venlo werd verslagen met 1-4, maar het team van trainer Ten Hag bleef niet ongeschonden. Quincy Promes en Hakim Ziyech vielen in Venlo beide uit door een enkelblessure. Het is nog onduidelijk of de beide Ajax-spelers voor dinsdag fit zijn. “Of het een probleem vormt voor dinsdag, kan ik nog niet zeggen. Beide spelers zijn uit voorzorg ontwikkeld”, aldus Ten Hag tegenover de NOS.

Pre-wedstrijdquoteringen voor APOEL Nicosia – Ajax Amsterdam

De bookmakers hebben ook voor deze laatste voorronde van de Champions League vertrouwen in de ploeg van trainer Ten Hag, maar TOTO wil een uitzege van Ajax met x 1.53 keer de inleg goed belonen. De hoogste quotering van deze wedstrijd vinden we terug bij winst van APOEL x 5.25 keer je speelbedrag. Voor een gelijkspel wordt ook al een fantastisch odd van x 4.50 keer je inleg gehanteerd!
De UEFA Champions League-wedstrijd APOEL Nicosia – AFC Ajax Amsterdam wordt gespeeld op dinsdag 20 augustus om 21:00 uur in het Neo GSP stadion te Nicosia. Zet Ajax ook dit duel weer naar haar hand en boekt het team van Ten Hag in deze uitwedstrijd een voorsprong voor de thuiswedstrijd over een week in Amsterdam? Of wordt de Cyprische ploeg een zware dobber en keren de Ajacieden met lege handen naar huis? Speel mee via TOTO op APOEL – Ajax en laat ons jouw voorspelling weten!

De beste Online Bookmakers