Champions League
08/03/20204 reacties

Bookmakers: Liverpool maakt achterstand op Atletico Madrid wel goed

Bookmakers: Liverpool maakt achterstand op Atletico Madrid wel goed
Aanstaande woensdag wacht Liverpool een zware dobber in de UEFA Champions League. De Engelse topformatie moet een 1-0 achterstand tegen Atletico Madrid zien goed te maken. De machine van The Reds kende afgelopen weken een paar kleine haperingen, maar trainer Klopp verwacht dan zijn manschappen weer tijdig gefocust zullen zijn! Wat verwacht jij? Voetbalgokken.nl blikt vooruit.

Jurgen Klopp: “De strijd is nog niet gestreden”

Liverpool trainer Klopp wil zich niet uitlaten over het Corona-virus, want dat is niet aan een voetbaltrainer hierover iets te zeggen. De Duitse trainer heeft daarnaast ook andere ‘kopzorgen’ de 1-0 achterstand, opgelopen in Madrid, goedmaken om zodoende door te stoten naar de volgende ronde van de Champions League: “De strijd is nog niet gestreden”, aldus Klopp na de heenwedstrijd.

“Welkom op Anfield”

De oefenmeester heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn ploeg en rekent daarbij ook op de Liverpool-fans die volgens hem een grote rol kunnen gaan spelen in het bereiken van de kwartfinales: “Voor de Atletico-fans die een kaartje kunnen krijgen: Welkom op Anfield! We hebben het vaak over de kracht die een stadion kan hebben. Hopelijk gaan we dat woensdagavond ook weer zien”, zo besloot Klopp.

Virgil van Dijk: “We zijn pas halverwege”

Dat vertrouwen is ook bij sterspeler Virgil van Dijk nog volop aanwezig. De Oranje-international is strijdvaardig: “We moeten niet in paniek raken, we zijn pas halverwege. We gaan er vol voor bij de return op Anfield.”

Diego Simeone: “We hebben nog niets gewonnen”

Diego Simeone was zoals altijd weer behoorlijk aanwezig de afgelopen week. Voor de Italiaanse coach van Atletico Madrid komt er woensdag een cruciale wedstrijd aan, waarbij hij onsterfelijk kan worden door het onverslaanbaar geachte Liverpool naar huis te sturen. “Maar zover is het nog lang niet”, waarschuwt Simeone. “Het was een mooie avond in Madrid, maar we hebben nog niets gewonnen.”

“Liverpool is een geweldig team”

De oefenmeester beseft dat doorgaan naar de volgende ronde niet gemakkelijk gaat worden met de uitwedstrijd op Anfield nog voor de boeg. Simeone: “We spelen tegen een geweldig team. Een ploeg die diverse stijlen kan spelen en sinds de komst van Klopp alleen maar beter is gaan spelen. Dit Liverpool gaat ongetwijfeld de boeken in als de beste ploeg ooit”, besluit hij met veel respect richting de tegenstander.

Statistieken

De thuisploeg staat in de eigen competitie feilloos bovenaan en verwacht binnen twee weken de eerste landstitel in dertig jaar binnen te gaan halen. Als titelverdediger van de Champions League wil het elftal echter ook in Europa blijven scoren.Atletico Madrid vinden we in La Liga terug op een vijfde plaats. Het elftal van Simeone heeft 45 punten uit 27 duels en moet daardoor onder meer Ajax-killer Getafe voor zich dulden.

Head 2 Head

De 1-0 zege van vorige maand is niet de enige clash tussen beide topteams. In het verleden zijn er al heel wat verhitte duels uitgevochten. Zo werd het in 2010 pas in de verlenging beslist welk elftal zich tot winnaar mocht kronen. Uiteindelijk trok Liverpool aan het langste eind: 2-1 en ging door naar de volgende ronde van de Europa League.In 2008 was er ook een Champions League ontmoeting. In de groepsfase werd het twaalf jaar geleden twee keer 1-1, zowel in Engeland als in Spanje kwam er dus geen winnaar. Onderlinge duels eindigden tot nu toe dus altijd heel close.

Huidige vorm Liverpool

The Reds hebben afgelopen weekend afgerekend met een zeldzaam slechte reeks. Er werden twee wedstrijden op rij verloren (uit bij Watford en Chelsea) en dat nadat er op 18 februari ook al van Atletico werd verloren. De 2-1 zege op Bournemouth, afgelopen weekeinde, was dan ook hard nodig.

Huidige vorm Atletico Madrid

Nadat de Madrileense formatie voor een sensatie had gezorgd in de CL-wedstrijd tegen Liverpool kwam de klad er een beetje in bij de ploeg van trainer Simeone. Enkele dagen na de 1-0 zege werd op adrenaline nog wel met 3-1 gewonnen van Villarreal. Daarna ging het echter mis: uit bij Espanyol bleef het steken op 1-1 en ook in de thuiswedstrijd tegen Sevilla moest het genoegen nemen met een punt: 2-2.

Lappenmand

Jurgen Klopp mist woensdag centrale middenvelder Jordan Henderson. De 29-jarige Engelsman kampt met hamstringklachten.In tegenstelling tot de heenwedstrijd kan Simeone woensdag wel weer beschikken over Joao Felix. Afgelopen weekeinde viel hij in tijdens de La Liga match tegen Sevilla en hij zou volgens de medische staf van Atletico weer fit genoeg zijn om woensdag negentig minuten mee te spelen.Thomas Lemar ontbreekt nog altijd in de gelederen van de ploeg uit Madrid. De 24-jarige Fransman, die over het algemeen linksbuiten staat, heeft een spierblessure.

Prognose

Onze voorspelling? Wij vullen bij TOTO.nl een 2-0 stand in. Dat betekent winst en de volgende ronde voor Liverpool. Denk jij dit ook? Check dan de odds voor een thuisoverwinning. Gok jij op een stunt van Atletico? Bekijk dan de gemiddelde quoteringen in onderstaand overzicht!

Quoteringen Liverpool FC – Atletico Madrid

De bookmakers verwachten ook dat Liverpool de scheve situatie nog recht weet te zetten op Anfield. Een zege van The Reds staat op x 1,58 keer je inleg. In het 1x2 spelsysteem is de gemiddelde uitkering voor een gelijkspel: x 3,90. De hoogste odd vinden we echter bij een uitoverwinning van Atletico: x 6,30!
De UEFA Champions League wedstrijd Liverpool FC – Atletico Madrid wordt gespeeld opwoensdag 11 maart op Anfield en begint op het traditionele CL-tijdstip van 21:00 uur. Wil jij ook meespelen? Ga dan naar onze pagina met bookmakers, check de actuele odds en speel mee als dit geen financiële risico’s met zich meebrengt! Want dan is gokken op voetbal echt leuk en maakt het volgen van de wedstrijd extra spannend, tot de laatste seconde!

De beste Online Bookmakers