Champions League
26/08/20195 reacties

Champions League play-off: Ajax favoriet bij bookies

Champions League play-off: Ajax favoriet bij bookies
Ajax speelt komende woensdagavond thuis in de Johan Cruijff Arena tegen APOEL Nicosia. Inzet is een plek in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers wisten op Cyprus een 0-0 gelijkspel uit het vuur te slepen en mogen het nu thuis proberen af te maken. Vanwege het thuisvoordeel is Ajax favoriet bij de bookmakers, maar APOEL mag natuurlijk niet onderschat worden. Welke uitslag voorspel jij voor Ajax tegen APOEL?

Erik ten Hag: “Met een resultaat return ingegaan”

De kritiek op Ajax was groot toen het elitekorps van trainer Erik ten Hag slechts 0-0 speelde tegen het nietig geachte APOEL. De coach zelf zag goede en slechte dingen in de heenwedstrijd, maar is zeker gezien de fase waarin de club zich nu bevindt wel tevreden met de uitgangspositie na de 0-0: “We willen winnen, maar als dat niet lukt wil je resultaat meenemen naar de return in Amsterdam en dat is gelukt”, vertelt hij voor de microfoon van Veronica TV.

“Klaar voor Champions League”

Ten Hag vervolgt zijn betoog met een kort statement: “We zijn nog geen ingespeeld geheel, maar als we gewoon ons plan trekken dan komt het goed. We gaan zorgen dat we volgende week klaar zijn om in de return de Champions League te halen. Ik maak me geen zorgen, maar het moet wel beter.”

Tadic: “Met behulp van fans thuis winnen van APOEL”

Spits Dusan Tadic baalde van het gelijke spel op Cyprus: “Wij moeten in elk aspect beter zijn: meer rust aan de bal en goede opbouw. Dan kunnen we meer druk zetten. We moeten thuis winnen en met hulp van onze fans moet dat gaan lukken.” Maar na die 0-0 op Cyprus wordt het toch lastiger dan menigeen had gedacht: “Ja, play-off CL is altijd moeilijk, maar als wij beter spelen dan gaan wij gewoon naar de Champions League”, besluit Tadic bij Veronica.

Joël Veltman: “Zaken in Arena rechtzetten”

Verdediger Joël Veltman geloofd ook dat Ajax in de return orde op de zaken gaat stellen: “Iedereen verwacht een appel eitje, maar wij wisten dat APOEL een lastige tegenstander is. Maar ik weet zeker dat we dit in de ArenA gaan rechtzetten."

APOEL Nicosia: “Laat ons dromen”

Voor APOEL-trainer Thomas Doll zijn de afgelopen weken een echte achtbaan van emoties. Lag hij twee weken geleden nog op het strand te genieten van zijn vakantie, nu maakt hij met zijn ploeg kans op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Maar dan moet er wel gewonnen worden van Ajax in Amsterdam. Doll weet als geen ander hoe moeilijk dat is, want hij speelde in zijn actieve loopbaan als voetballer nog samen met ex-Ajacieden Aron Winter, Nico-Jan Hoogma en Rafael van der Vaart: “Ik ken de voetbalfilosofie van Ajax. Het is enkele jaren minder geweest, maar vorig jaar was er die explosie. Het wordt zwaar. Maar weet je, twee weken geleden was ik nog op vakantie. Nu sta ik in een Champions League-duel tegenover Ajax. Dus laat ons dromen!”

“We zijn zeker geen favoriet”

Doll vervolgt zijn verhaal op VI met een krachtige analyse: “Natuurlijk is het lastig en wacht ons een zwaar uitduel. Het is voor ons het belangrijkst om goed te verdedigen. De basis moet goed staan. Als we te veel ruimte weggeven, dan kan Ajax toeslaan. Ze scoren immers makkelijk. Wij zullen een perfecte dag moeten hebben. We zijn zeker geen favoriet, maar moeten gewoon het maximale geven en dan zien we het wel. Voor mij is het belangrijk dat we geloven in ons kunnen. Ajax heeft vorig seizoen in Madrid en Turijn gewonnen, maar in voetbal kan alles.”

Statistieken

Ajax – APOEL is één van zes play-offwedstrijden die komende week worden afgewerkt. Ajax bereikte deze laatste voorronde door winst op PAOK: 2-2 en 3-2. APOEL rekende in de vorige ronde met Qarabag 1-2 verlies thuis en 0-2 winst in de uitwedstrijd. Ajax is dus gewaarschuwd: APOEL kan buiten Cyprus prima verrassen!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam -APOEL Nicosia

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor de wedstrijd in Amsterdam maken de return van Ajax wel heel spectaculair. Mocht APOEL stunten in de ArenA dan wordt er x 11.00 keer je inleg uitbetaald. Voor een gelijkspel is TOTO bereid een hoge odd van x 6.50 keer het speelbedrag uit te keren. In het 1X2 spelsysteem staat winst van Ajax genoteerd op x 1.22 keer je inleg.
De play-offs Champions League Ajax Amsterdam -APOEL Nicosia wordt gespeeld op woensdag 28 augustus om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Maak jij je net als Ten Hag geen zorgen en zien we de Ajacieden terug bij de loting? Of verwacht je een complete verrassing van APOEL? Wat jouw voorspelling ook is, speel mee via TOTO op de wedstrijd van Ajax in Amsterdam.

De beste Online Bookmakers