Champions League
19/07/20193 reacties

Champions League Plzen tegen Olympiakos Piraeus

Champions League Plzen tegen Olympiakos Piraeus
Terwijl PSV Eindhoven het in de Champions League gaat opnemen tegen FC Basel wordt er in de Tsjechische stad Plzen ook gestreden om een plaatsje in de groepsfase van het Miljoenenbal. Plzen FC Viktoria en Olympiakos Piraeus nemen het dan tegen elkaar op. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en dus is er wat voetbalkennis nodig om deze wedstrijd juist te voorspellen. Bij TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen hoog ingeschaald en dat is het meespelen meer dan waard.

Plzen haalt oud-trainer Pavel Vrba terug

FC Viktoria Plzen heeft de laatste jaren een team op de bene weten te brengen dat telkens goed was voor Europees voetbal. Dit jaar speelt Plzen de voorrondes van de Champions League. De Tsjechische ploeg kan er maar zelden in overwinteren, maar met de nieuwbakkentrainer Pavel Vrba aan het roer hoopt de ploeg het dit jaar verder te gaan schoppen in Europa.

Successen van Vrba met Plzen

Vrba is tussen 2008 en 2013 ook al trainer geweest van de Tsjechische club en heeft vanaf 2014 tot 2016 als bondscoach het Tsjechische voetbalelftal geleid. Oranje verloor in die jaren twee keer van Tsjechië. In de kwartfinaleronde werd het in Tsjechië 2-1 en in Nederland 2-3. Vrba loodste Tsjechië nog het EK in Frankrijk binnen waar het in de groepsfase al uitgeschakeld werd.

Voorbereiding

De Tsjechische competitie is al begonnen en daarin pakte Plzen de eerste drie punten door Sigma Olomouc uit te schakelen. De voorbereiding verliep ook gesmeerd voor de ploeg van Pivarník. Van de zeven vriendschappelijke oefenduels werden er vijf gewonnen en een gelijkgespeeld. Het Poolse Legia wist Viktoria FC met 3-0 verlies niet om de vinger te binden. AZ-speler Ondrej Mihálik werd deze zomer verhuurd aan Plzen en kan dus meespelen komende dinsdag tegen Olympiakos.

Olympiakos Piraeus vaste speler in Europa

In Griekenland begint de Super League pas eind augustus en is Olympiakos in volle voorbereiding op de kwalificatierondes van de Champions League. Afgelopen dinsdag speelden de Griekse ploeg een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nottingham en dat pakte met 3-0 winst goed uit. De gevaarlijkste man was de Spaanse aanvaller Miguel Guerrero die in die wedstrijd twee keer scoorde. Ook in de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Poolse Jagiellonia (5-0) wist de Spanjaard het net drie keer te raken. Een week eerder lukte dat niet tegen Hamburger SV (1-1 gelijkspel) en diezelfde score werd ook behaald tegen Dynamo Kiev.

Europese campagne

De Griekse ploeg is vanaf 1997 een vaste club waarde in het Europees voetbal, maar is nog nooit de winterstop doorgekomen. Trainer Pedro Martins mag het jaar voor het tweede jaar op rij gaan proberen om in de groepsfase van de Champions League of Europa League te komen en daarin dit keer wé te overwinteren.

Ibrahim Afellay

Ibrahim Afellay die nu teruggekeerd is naar PSV speelde in seizoen 2014-2015 voor de Griekse club. Afellay speelde er negentien wedstrijd waarin hij vier keer scoorde. Hij is daarmee voor de Nederlandse voetballiefhebber zeer waarschijnlijk de bekendste naam uit de recente historie van Olympiakos. De bekendste naam in de huidige selectie is de Fransman Mathieu Valbuena, voormalig sterspeler bij Olympique Marseille (2007 – 2014) en Olympique Lyon (2015 – 2017). Mede dankzij zijn aanwezigheid wordt Olympiakos veel gespeeld bij de bookmakers.

H2H

De twee teams zijn onbekende voor elkaar, want de clubs hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld. Een flinke uitdaging waarbij de coaches alle mankrachten kunnen gebruiken. Bij Plzen FC Viktoria is dat het geval, maar bij Olympiakos moet middenvelder Lazaros Christodoulopoulos door een blessure waarschijnlijk dit heenduel tegen Plzen missen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC VictoriaPlzen – Olympiakos Piraeus

Bij TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen voor deze Champions League-wedstrijd gelijkwaardig ingedeeld. Een gelijkspel levert voor dit duel het meeste op x 3.21 keer de inleg. Een thuisoverwinning van het Tsjechische Plzen staat genoteerd op x 2.51 keer het speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van Olympiakos met een odd van x 2.75 keer je inleg uitgekeerd.
De Champions League voorronde wedstrijd FC VictoriaPlzen – Olympiakos Piraeus wordt gespeeld opdinsdag 23 juli om 19:00 uurin de Doosan Arena te Plzen. Welke ploeg pakt volgens jou de overwinning in deze heenwedstrijd en kan het volgende week met een voorsprong van start gaan in Piraeus? Wat is jouw voorspelling? Speel mee met TOTO wordt een winnaar!

De beste Online Bookmakers