Champions League
11/08/20203 reacties

FC Barcelona speelt tegen Bayern München in kwartfinale Champions League

FC Barcelona speelt tegen Bayern München in kwartfinale Champions League
Aanstaande vrijdag staat er in de kwartfinales van de Champions League een heerlijk duel op het programma. In Lissabon speelt FC Barcelona met Frenkie de Jong tegen Bayern München met Joshua Zirkzee om een plek in de halve finale. Koning TOTO maakt er nu alvast een zomers feestje van door de quoteringen hoog in te schalen. Speel jij mee via VoetbalGokken.nl?

Quique Setién: “Wij krijgen het moeilijk, maar Bayern ook”

De tempraturen zullen hoog oplopen zijn als vrijdagavond FC Barcelona aftrapt tegen Bayern München in het Estádio da Luz te Lissabon. FC Barcelona-trainer verwacht dat zijn team er flink voor moet vechten om de ticket voor de halve finale in handen te krijgen. “Wij krijgen het moeilijk, maar Bayern ook.” Setién had ook geen ander team willen treffen om de kwartfinale te spelen. “Alle tegenstanders zijn sterk in deze fase, dus alle wedstrijden zijn moeilijk. Bayern heeft zeven keer gescoord tegen Chelsea. Een geweldig elftal, dat zijn wij ook”, zegt Setién.

Luiz Suárez: “Het beste team gaat naar de halve finale”

Luiz Suárez schat de kansen tegen Bayern in op fiftyfifty. “In één wedstrijd heb je altijd kans en kan het alle kanten opgaan. Bayern is een geweldig team en zeker een van de kandidaten voor de eindzege. Eigenlijk zijn alle acht teams dat die nu nog over zijn. We gaan de strijd aan, 90 of 120 minuten. Het beste team gaat naar de halve finale”, aldus Suarez.

Hans-Dieter Flick: “Barcelona heeft zeer veel kwaliteit”

Bayern-trainer Hans-Dieter Flick heeft Bayern München omgetoverd tot een team dat elke ploeg kan killen. Ook voor het treffen met de Catalaanse ploeg is trainer Flick niet bang. “Barcelona? We hebben respect voor alle tegenstanders. We gaan ons goed voorbereiden, zoals tegen elke tegenstander. We kunnen ons niet alleen concentreren op (Lionel) Messi, ze hebben andere spelers van zeer veel kwaliteit, maar dat hebben wij ook”, zegt Flick.

David Alba: “We hoeven ons niet te verstoppen”

Bayern München komt het de topscoorder van de Champions League naar Lissabon. Robert Lewandowski scoorde dit Champions League-seizoen dertien keer en verdediger David Alaba maakt zich dan ook geen zorgen of Bayern de halve finale kan halen. “De verwachtingen zijn natuurlijk hoog, we gaan met vertrouwen naar Portugal. Gezien ons spel en de resultaten van de afgelopen maanden hoeven we ons niet te verstoppen. Barcelona heeft een goede ploeg, maar we gaan de strijd met ze aan”, besluit Alaba.

Statistieken

Vorige week werden door FC Barcelona en Bayern München de returns gespeeld om in de kwartfinale te komen. FC Barcelona won met 3-1 van Napoli dat in Napels nog een gelijkspel 1-1 uit het vuur wist te trekken.Bayern had het iets gemakkelijker. De ploeg van trainer Flick moest thuis tegen Chelsea een voorsprong van 0-3 dat in het heenduel werd behaald, verdedigen. Ook de return werd met 4-1 gezegevierd.

Head 2 Head

In 2015 speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar. Dit betrof toen de halve finale en FC Barcelona slaagde erin om de finale te halen. In Barcelona werd het 3-0 voor de Catalanen en in München 3-2. In 2013 waren de rollen omgekeerd. Toen wist Bayern ook in de halve finale te winnen van de Spaanse grootmacht. In München werd het 4-0 en in Barcelona nog eens 0-3 voor Bayern.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona zag dit seizoen de landstitel naar aartsrivaal Real Madrid gaan en dat was een klap in het gezicht voor de trotse Catalaanse ploeg. Inmiddels zijn de Madridlenen uitgeschakeld in de Champions League en heeft FC Barcelona nog wel kans nog om te winnen. De wedstrijd tegen Napoli (3-1 winst) geeft de ploeg van trainer Setién ongetwijfeld het nodige vertrouwen om het nu op te kunnen nemen tegen een ijzersterk Bayern München.

Huidige vorm Bayern München

De geoliede machine van trainer Flick lijkt namelijk niet af te kunnen remmen. In de Bundesliga en Duitse bekertoernooi was er geen ploeg die München in de kou kon zetten. Ook in de Champions League boldert de ploeg van trainer Flick van ronde naar ronde alsof het niets is. Er is al lange tijd geen duel meer verloren en FC Barcelona kan dan ook uitgaan van een tegenstander die barst van het zelfvertrouwen.

Lappenmand

Bij FC Barcelona is de lappenmand gevuld met drie spelers. Verdediger Samuel Umtiti mist ook de kwartfinale tegen Bayern door knieklachten. Ook Ousmane Dembélé kan nog niet aantreden tegen de Duitse ploeg. Dembélé heeft nog een trainingsachterstand. Jean-Clair Todibo kampt met een liesblessure.Ook trainer Flick kan niet over al zijn spelers beschikken als het vrijdag naar Lissabon vertrekt. Kingsley Coman kampt met spierproblemen en Benjamin Pavard heeft last van een bandenblessure.

Prognose

Het wordt een helse strijd denken wij. De twee kemphanen zullen niet wille toegeven. Daarom voorspellen wij een 1-1 gelijkspel. We vinken dus een X aan op het wedstrijdformulier van de TOTO en de bijbehorende quotering is er één om warm van te krijgen.

Quoteringen FC Barcelona – Bayern München

De TOTO heeft de quoteringen als volgt ingedeeld. De hoogste odd kun je verwachten bij een gelijkspel. Er wordt x 3.70 keer de inleg uitbetaald als het een verlenging wordt in Stadion da Luz.Een overwinning van FC Barcelona levert met x 3.25 keer het speelbedrag erg veel op. De bookmakers hebben duidelijk meer vertrouwen in een zege van Bayern. Mocht de ploeg uit München winnen, dan wordt elke ingelegde euro hierop x 1.98 keer meer waard.
De kwartfinale van de Champions League FC Barcelona – Bayern München wordt gespeeld op vrijdag 14 augustus om 21:00 uur in Estádio da Luz te Lissabon. Welke grootmacht bereikt de halve finale volgens jou? Speel mee via VoetbalGokken.nl en zorg dat je bij de winnaars hoort.

De beste Online Bookmakers