Champions League
04/08/2020

Juventus moet aan de bak tegen Olympique Lyon

Juventus moet aan de bak tegen Olympique Lyon
Vrijdag krijgt Juventus in de achtste finale van de Champions League Olympique Lyon op bezoek. Mathhijs de Ligt moet met zijn team een 0-1 achterstand zien recht te zetten tegen de ploeg van Oranje-collega Memphis Depay. Speel jij op een zege van Juve of denk je dat de ploeg uit het Franse Lyon weer gaat winnen? VoetbalGokken.nl geeft je alvast wat handgrepen om de juiste voorspelling achter te kunnen laten bij de TOTO!

Maurizio Sarri: “Mentale angst voor Lyon”

Juventus moet vrijdag aan de bak in de Champions League, want de ploeg van trainer Maurizio Sarri moet een 1-0 achterstandstekort tegen Olympique Lyonnais tenietdoen. Volgens Sarri zit er een pittig duel aan te komen tegen Lyon. “Een beetje angst kan ons goed doen. We moeten weer het gevoel krijgen dat het een echte wedstrijd is met echte gevolgen, maar ik twijfel er niet aan dat we een heel andere houding zullen aannemen dan die we in de laatste paar wedstrijden hebben gezien. We moeten onze mentale en fysieke batterijen goed opladen voor de wedstrijd tegen Lyon”, zegt Sarri.

“Verbaasd over de conditie van Lyon”

De trainer heeft zijn huiswerk dan ook gedaan en zag Lyon de finale van de Coupe de la France tegen PSG spelen. “Ik heb Lyon een groot deel van hun wedstrijd met PSG bekeken en was verbaasd hoe goed hun conditie was. Het probleem met deze geheel afwijkende situaties is dat we niet weten hoe ze teams zullen beïnvloeden. Ik weet niet of we beter in vorm zullen zijn of dat zij dat zullen doen”, aldus Sarri.

Rudi Garcia: “De kwartfinale is nu ons grote doel”

Olympique Lyonnais kon zich tegen Paris Saint Germain goed opwarmen voor de Champions League wedstrijd tegen Juventus. Lyon-trainer Rudi Garcia zag wat verbeterpunten in de bekerfinale tegen PSG die tegen Juve echt anders moeten volgens de coach. “We zullen aanvallend beter moeten worden om te scoren in Turijn. Het is een goede uitvalsbasis om naar Italië te gaan. Het was ons eerste competitieve spel. We zagen hoe moeilijk het was, zelfs na 90 minuten. Veel spelers aan beide kanten leden fysiek, het was heet. Het zal een belangrijk element zijn voor de wedstrijd die ons vrijdag te wachten staat”, zegt Garcia.

“Uitrusten voor wedstrijd tegen Juventus”

Olympique Lyon hield lang stand in de bekerfinale, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Garcia: “Het is belangrijk om je hoofd omhoog te houden en te beseffen hoe goed je bent geweest. Dit zou ons moeten helpen om ons te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League, dat is nu ons doel. We zullen wat tijd moeten vrijmaken voor herstel voor mijn spelers. Ze moeten rusten en herstellen om vrijdag weer fris te kunnen beginnen tegen Juventus”, zo besluit Garcia.

Statistieken

Olympique Lyon staat er momenteel net even iets beter voor dan Juventus. De heenwedstrijd in Lyon werd gewonnen met 1-0. Nog voor de rust werd het doelpunt gemaakt door de Franse middenvelder Lucas Tousart. Juventus wist dat niet meer goed te maken en ging met lege handen terug naar Turijn.

Head 2 Head

Juventus en Olympique Lyon troffen elkaar de laatste jaren wel vaker aan in een Europees toernooi. De Italiaanse ploeg heeft het over het algemeen niet gemakkelijk tegen de ploeg uit Lyon. Juventus wist in 2016 wel af te rekenen met Olympique Lyon in het Miljoenenbal. In het Franse Lyon werd het een magere 0-1 zege voor Juve, maar in Turijn werd het later een 1-1 gelijkspel. Dit was dan wel weer net genoeg voor Juventus om door te gaan naar de kwartfinales. In 2014 ging het ook al niet gemakkelijk in de Europa League. In Lyon werd het 0-1 voor De Oude Dame en in Turijn 2-1.

Huidige vorm Juventus

Juventus is landskampioen geworden, maar had het moeilijk in het slot van de Serie A. De laatste wedstrijd van het seizoen werd verloren van AS Roma met 1-3. Een week eerder ging het team van trainer Sarri ook al onderuit bij Cagliari 2-0. Van Sampdoria werd dan wel weer gewonnen: 2-0, maar ook dat was een goedmakertje na de verloren wedstrijd tegen Udinese 2-1. Doordat achtervolgers Inter, Atalanta en Lazio ook niet de nodige punten pakten, greep Juventus alsnog naar de titel.

Huidige vorm Olympique Lyon

De Franse competitie is door de corona-uitbraak niet uitgespeeld en Olympique Lyon speelde daarom wat oefenwedstrijden om niet uit vorm te raken. Dat ging de ploeg van trainer Garcia goed af zodat het ook voor de finale van de Franse Coupe de la Lique voorbereid was. Deze bekerfinale werd tegen Paris Saint Germain gespeeld en de ploeg van trainer Garcia wist zich lang staande te houden tegen de Franse grootmacht. Uiteindelijk moest de winnaar met strafschoppen bepaald worden en verloor Lyon alsnog.

Lappenmand

Trainer Sarri kan vrijdag nog niet beschikken over Sami Khedira die wel bijna hersteld is van een blessure aan de adductorspier. Midden augustus wordt verwacht dat Khedira weer wat speelminuten kan maken voor Juventus. Wanneer Mattia De Sciglio (dijbeenblessure), Douglas Costa (adductorspier) en Paulo Dybala (bovenbeenblessure) weer inzetbaar zijn is nog niet bekend.Olympique Lyon komt zonder Kenny Tete naar Turijn afreizen. De oud-Ajacied kampt met een spierblessure, maar maakt al geruime tijd geen deel meer uit van de vaste basiskern van trainer Garcia. In de thuiswedstrijd tegen Juventus speelden Tete slecht dertien minuten en zal ook vrijdag niet direct gemist worden.

Quoteringen Juventus – Olympique Lyon

De hoogste quotering wordt door de TOTO uitgekeerd als Lyon deze achtste finale wint. Jouw inleg wordt met x 7.40 keer torenhoog beloond als de ploeg van Memphis doorstoot naar de kwartfinales van de Champions League.Nog een hoge odd in het 1X2 spelsysteem vinden we bij een gelijkspel: x 4.40 keer de inleg. Wint Juventus? Dan wordt jouw voorspelling met x 1.40 keer het aantal ingelegde euro’s meer waard.
De achtste finale van de Champions League Juventus – Olympique Lyon wordt gespeeld op vrijdag 7 augustus om 21:00 uurin het Allianz Stadion te Turijn. Je kunt nu alvast aan de voorpret beginnen door jouw voorspelling in te vullen bij de TOTO. Maak via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl de beste deal met deze Nederlandse bookmaker en scoor!

De beste Online Bookmakers