Champions League
26/10/20203 reacties

Kraker: Juventus treft FC Barcelona in Champions League toernooi

Kraker: Juventus treft FC Barcelona in Champions League toernooi
Aanstaande woensdag staat er een knaller van een duel op het programma van de Champions League. Juventus speelt tegen FC Barcelona. Dat is Ronaldo versus Messi, maar helaas geen Matthijs de Ligt versus Frenkie de Jong. De Ligt is geblesseerd en moet toekijken. Bij Barca wel Ronald Koeman als coach, reden genoeg om je voorspelling achter te laten bij de online bookmakers van VoetbalGokken.nl!

Andrea Pirlo: “FC Barcelona is wedstrijd om naar uit te kijken”

De eerste groepswedstrijd won Juventus zonder Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo van Dynamo Kiev 0-2. Nu komt FC Barcelona op bezoek in Turijn en zal er opnieuw keihard gewerkt moeten worden om weer een driepunter te verdienen. Juventus-trainer Andrea Pirlo blikt alvast vooruit op de wedstrijd van woensdagavond. “Spelen tegen FC Barcelona is altijd leuk. We zien er niet tegenop, maar we kijken er juist naar uit”, aldus de trainer van Juve in zijn voorbeschouwing.

“De Ligt is er mentaal en fysiek klaar voor”

De Oude Dame  kan niet over alle vedette beschikken. Zo is het nog afwachten wanneer Matthijs de Ligt weer in actie kan komen. “Fysiek en mentaal is hij er klaar voor. We wachten nu nog op de orthopedische akkoord”, zegt Pirlo over de oud-Ajacied. Ronaldo zal alleen kunnen meespelen als hij vooraf negatief test op COVID-19.

Ronaldo Koeman: “Juventus, een belangrijke wedstrijd”

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman wist met zijn team de eerste drie punten binnen te halen om thuis Ferencvaros te verslaan met 2-0. Voor de komende wedstrijd zal Koeman met zijn team uit een ander vaatje moeten tappen. Juventus is namelijk de volgende tegenstander in de poule. “Het is een heel belangrijke wedstrijd. In theorie zijn we de beste van onze groep, maar we moeten het nog wel even bewijzen”, zegt Koeman direct nadat zijn ploeg thuis onderuit ging tegen Real Madrid.

“Juventus bewijst elk jaar dat ze een sterk, ervaren team hebben”

Het hoogtepunt van de wedstrijd zullen ongetwijfeld Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn. De twee grootste voetballers van dit moment. Maar het is nog niet zeker of Ronaldo, die positief getest is op corona, van de partij zal zijn. Koeman: “Juventus bewijst elk jaar dat ze een sterk, ervaren team hebben. Barcelona en Juventus zijn de beste teams in de groep, maar we hebben geen excuses, zowel Juventus als wij moeten zich kwalificeren”, besluit de trainer van FC Barcelona.

Statistieken

In Groep G zijn Juventus en FC Barcelona de leiders van de poule. Barça staat eerste doordat het Ferencvaros met 5-1 versloeg. Juventus won met 2-0 van Dynamo Kiev en staat tweede in de groep.

Head 2 Head

In 2017 speelden Juventus en FC Barcelona voor het laatst tegen elkaar. Ook toen betrof het de groepsfase van de Champions League. In Turijn werd het 0-0 tussen deze twee voetbalgrootmachten. In Barcelona bleken de Catalanen met 3-0 duidelijk de sterkste van de twee te zijn. In dat jaar wist Barça ook in de Internationale Champions Cup (ICC) – een zomertoernooi - te winnen van Juve: 1-2.

Huidige vorm Juventus

De eerste groepsmatch werd in het OekraĂŻense Kiev simpel gewonnen: 0-2. Matthijs de Ligt speelde is dat duel ook al niet mee; net als CR7 die toen al ook positief getest was.Alvaro Morata scoorde tweemaal voor zijn team. Afgelopen weekend trof Juventus Hellas Verona in de Serie A. Dit thuisduel waarbij een beperkt aantal toeschouwers bij mochten zijn, werd niet gewonnen: 1-1. Juventus staat dan ook pas vijfde in de Italiaanse competitie.

Huidige vorm FC Barcelona

Na de pikante 5-1 zege op Ferencvaros in de groepsfase van de Champions League, werd FC Barcelona zwaar onderuit gehaald in de Classico van afgelopen weekend. Real Madrid kwam met 1-3 winnen in Camp Nou.De Catalanen staan hierdoor pas twaalfde in La Liga, maar hebben nog maar vijf wedstrijden gespeeld. De meeste teams hebben al zeven ronden achter de kiezen, maar het zal voor de ploeg van trainer Koeman niet het nodige zelfvertrouwen geven om naar Turijn af te reizen.

Lappenmand

Juventus moet nog afwachten of Cristiano Ronaldo woensdag weer inzetbaar is. De Portugese vedette is positief getest op corona. Volgens de regels van de UEFA moet Ronaldo uiterlijk 24 uur voor aanvang van dat duel negatief testen. Matthijs de Ligt ontbreekt woensdag sowieso. De verdediger herstelt van een schouderblessure, maar is wel weer terug op het trainingsveld. Alex Sandro, Weston Mc Kennie en Giorgio Chiellini zijn woensdag hoogstwaarschijnlijk ook niet van de partij.Koeman moet ook een aantal spelers missen als hij met zijn mannen naar Turijn reist. Doelman Marc-Andre ter Stegen is nog niet hersteld van een knieblessure. Samuel Umtiti heeft een trainingsachterstand en is niet fit genoeg om deze tweede wedstrijd in Groep G te spelen. Matheus Fernades en Philippe Coutinho blijven door blessuren ook achter in Barcelona. De ervaren Gerard Piqué is geschorst.

Prognose

Wij houden het bij deze wedtip op een gelijkspel. Onze prognose is 2-2 en dat vullen wij dan ook in op het formulier op de website van TOTO.nl! Denk jij het beter te weten? Ga dan alvast naar de TOTO via de bookmakerspagina en maak een mooi dealtje met deze enige legale online sportbookmaker van Nederland.

Quoteringen Juventus – FC Barcelona

De quoteringen zijn als volgt ingedeeld voor de wedstrijd in Turijn. Een gelijkspel krijgt voor dit duel de hoogste odd mee. Worden de punten gedeeld, dan is jouw inleg x 3.30 keer zoveel waard.In het 1X2 spelsysteem zijn de quoteringen voor een zege van Juventus en FC Barcelona gelijkwaardig ingedeeld. Je krijgt x 2.58 keer het speelbedrag retour als Juve drie punten erbij boekt. Wint FC Barcelona? Dan ontvang je x 2.56 keer de inleg terug.
De Champions League wedstijd Juventus – FC Barcelona wordt gespeeld op woensdag 28 oktober om 21:00 uur in het Allianz Stadion te Turijn. Welke ploeg gaat dit duel volgens jou winnen? Speel via VoetbalGokken.nl op jouw favoriet en scoor hoge odds tijdens deze topwedstrijd met Nederlandse inbreng!

De beste Online Bookmakers