Champions League
27/08/2018

PSV kan thuisvoordeel uitbuiten in return tegen Bate Borisov

PSV kan thuisvoordeel uitbuiten in return tegen Bate Borisov
In Eindhoven was de sfeer opperbest nadat PSV in Wit-Rusland Bate Borisov met 2-3 versloeg. De groepsfase van de Champions League komt nu wel heel dicht bij. Het enige dat PSV er nog voor moet doen is thuis winnen van Bate dat aankomende woensdag voor de deur van het Phillips stadion zal staan. De bookmakers geloven erin dat de Eindhovenaren nu echt op het Europese voetbaltoernooi gaan spelen, maar hebben de pre-wedstrijdquoteringen nog altijd hoog ingeschaald.

Mark van Bommel: “Dit moet je niet meer weggeven”

PSV Eindhoven startte de tweeluiks met de uitwedstrijd in Wit-Rusland tegen Bate Borisov. De loodzware wedstrijd leverde PSV met 2-3 een overwinning op. Aankomende woensdag krijgt PSV de kans om met de steun van eigen supporters Bate Borisov uit de Champions League te houden. PSV-trainer Mark van Bommel is alvast opgetogen voor deze zeer belangrijke thuiswedstrijd. “Natuurlijk moeten we ons nog kwalificeren, maar dat is een compliment waard. Dit moet je niet meer weggeven, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan dat we het wel even redden.”

“Ook de wissels zijn belangrijk”

Het succes van PSV in het Wit-Russische Borisov was mede te danken aan de 19-jarige Donyell Malen die in het slot van de wedstrijd de 2-3 voor de Eindhovenaren maakte. Van Bommel is zeer gelukkig dat hij het ene jonge talent – Hirving Lozano - inwisselde voor de ander. “Je weet welke kwaliteiten de invallers hebben, je wordt er zelfs niet minder op. De jongens in het veld worden vermoeid en de frisse krachten kunnen dan hetzelfde brengen. Wij hebben een jonge ploeg en nog vijf jongens van negentien of twintig jaar op de bank. Maar als ze goed zijn, moet je ze een kans geven. Zelfs in belangrijke wedstrijden als deze”, aldus Van Bommel in VI.

Donyell Malen: “We gaan ons er goed op voorbereiden”

Het was dan ook een avond om nooit meer de vergeten voor Donyell Malen, maar of de return in het Phillips Stadion ook zo gaat verlopen durft Malen niet hardop te zeggen. “Er is nog steeds een wedstrijd te gaan en daarin kan ook weer van alles gebeuren. We gaan ons er goed op voorbereiden en hopen dat het goed komt”, vertelt Malen aan Omroep Brabant.

Jorrit Hendrikx: “We moeten er ook niet te makkelijk over denken”

Ook Jorrit Hendrikx is voorzichtig tegenover Omroep Brabant over de kansen van PSV volgende week tegen Bate. “Het is nog niet gedaan, zeker niet. We moeten er ook niet te makkelijk over denken”, aldus Hendrikx.

Luuk de Jong: “Ik wil altijd scoren”

Luuk de Jong miste tot zijn eigen teleurstelling een aantal opgelegde kansen in de wedstrijd tegen Bate. De aanvoerder is dan ook kritisch geworden op zijn eigen spel. “Ik wil altijd scoren. Het zat ook niet mee. Een kopbal op de kruising en bij die afwerking op het laatst had ik gewoon meer tijd, daar moet ik meer rust pakken”, aldus De Jong tegen Veronica. “Ik wilde schieten, maar hij stuit dan net iets op waardoor hij omhoog schiet. Dan moet ik rustig aan doen en dat neem ik mezelf zeker kwalijk”, zo zegt de aanvoerder van PSV over zichzelf. De Jong hoopt woensdag wel trefzeker te zijn. “We moeten het gewoon afmaken. Wie die goal maakt is niet belangrijk, als we het maar afmaken thuis en dan doorgaan naar die groepsfase.”

Trainer Alyaksey Baha: “Onze spelers zullen taken krijgen om hem tegen te houden”

Bate Borisov-trainer Alyaksey Baha zag zijn team in de slot van de wedstrijd punten verspelen door de late treffer van Malen. Baha was zeer onder de indruk van één speler van PSV: “Lozano springt er bij PSV echt uit”, zegt Baha op de persconferentie. Daarmee schaaft de coach zijn team bij voor het beslissende duel in Eindhoven. “Hij is het onderwerp geweest van een structurele analyse en onze spelers zullen individuele taken krijgen om hem tegen te houden.” Maar de voorbereiding op de tweeluiks gaat verder dan dat. “De wedstrijd tegen Fortuna Sittard hebben wij live bekeken en we hebben ook een paar wedstrijden op internet teruggekeken: de eerste competitiewedstrijd van PSV, de strijd om de Supercup en de oefenwedstrijden met Olympiacos en Galatasaray. Hier hebben we veel van geleerd”, aldus Baha. “Ik heb ook een lang gesprek gehad met Sergei Borovsky, die in 2014 voor de groep stond bij Shakhtyor Soligorsk toen deze ploeg het in de Europa League opnam tegen PSV. Maar in vier jaar tijd is er ook in Eindhoven natuurlijk wel een hoop veranderd”, zegt Baha hoopvol op de wedstrijd in Eindhoven.Het is voor PSV de eerste ontmoeting met Bate Borisov in het Phillips Stadion, maar misschien wél de belangrijkste uit de clubgeschiedenis: er staat immers 35 miljoen euro op het spel!

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven tegen BATE Borisov

Thuisploeg PSV Eindhoven staat er in de return-wedstrijd van aanstaande woensdag bij de bookmakers goed voor tegen BATE Borisov. Een overwinning van Bate Borisov krijgt met x 9.50 keer je inleg de hoogste odd voor deze wedstrijd mee. Verwacht je een gelijkspel in het Phillips Stadion? Leg dan in op een puntenverdeling en ontvang je inleg x 5.15 keer retour als je gelijk krijgt. Een overwinning en daarmee een plek in de groepsfase van de Champions League van PSV wordt met x 1.34 keer het speelbedrag nog altijd leuk beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return van de Champions League play-offs PSV Eindhoven – Bate Borisov wordt gespeeld op woensdag 29 augustus om 21:00 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Wint PSV deze thuiswedstrijd en zien we de Eindhovenaren terug in de Champions League? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers