Champions League
26/07/20196 reacties

PSV wil klus klaren bij FC Basel in Champions League-return

PSV wil klus klaren bij FC Basel in Champions League-return
Aanstaande dinsdag speelt PSV Eindhoven uit bij FC Basel de return in de tweede voorronde van de Champions League. De 3-2 winst in Eindhoven geeft de ploeg van trainer Mark van Bommel vertrouwen voor dat duel. De spelers van FC Basel zijn bereid er alles aan te doen om voor eigen publiek ‘de wond’ te dichten. Kan PSV zichzelf – ook na de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax - overeind houden tegen deze Zwitserse topclub? Of gaat Basel door naar de derde voorronde tegen LASK? Alles is nog open waardoor elke voorspelling nog mogelijk is.

Mark van Bommel: “Alles draait om de uitwedstrijd in Basel”

PSV-trainer Mark van Bommel was zeer opgelucht toen Donyell Malen net voor tijd de winnende treffer maakte waardoor zijn ploeg dinsdag met een voorsprong op zak naar Basel trekt. Maar met deze goede uitgangspositie voor de return in Zwitserland rekent Van Bommel zich echter nog niet rijk. “Het wordt dinsdag nog lastig in de uitwedstrijd tegen Basel. Maar het is heel fijn dat we nog gewonnen hebben. Alles draait nu om de uitwedstrijd”, aldus de trainer na afloop van de heenwedstrijd in Eindhoven.

“Basel lastig te verslaan in eigen stadion”

Als PSV er toe in staat is om in het Zwitserse Basel te winnen zou dat sinds jaren zijn dat FC Basel niet voor de groepsfase wordt geloot beseft ook Van Bommel. “Zij hebben de groepsfase van de Champions League vaker overleefd dan PSV en zijn zeker in hun eigen stadion heel lastig te verslaan”, stipt de trainer aan tegen Foxsports.

Donyell Malen: “Basel heeft weinig kansen nodig”

PSV’er Donyell Malen was de grote man in het Phillips Stadion door zijn doelpunt pakte zijn club de voorsprong. Toch beseft ook Malen dat PSV er nog niet gerust op kan zijn dat het in Basel wel even gespeeld gaat worden. “Basel heeft laten zien dat het geen slechte ploeg is, ze hebben weinig kansen nodig om de scoren”, zegt Malen over de Zwitserse tegenstander op NUSport. De 20-jarige aanvaller voegt er rap aan toe: “We moeten goed oppassen volgende week.”

Sam Lammers: “Ook uit gaan we doelpunten maken”

Ook Sam Lammers wist in Eindhoven het net te vinden door de Zwitserse doelman Jonas Omlin te verschalken. Lammers heeft er alle vertrouwen in dat het dinsdag opnieuw goed gaat komen voor PSV. “Het is een belangrijke wedstrijd en ik heb er alle vertrouwen in dat wij uit ook doelpunten maken”, aldus aanvaller tegen Foxsports.

Trainer FC Basel: “We hebben nog een kans”

FCB-Trainer Marcel Koller is minder positief dan Van Wolfswinkel. “Het is enorm bitter dat we na de 2-1 voorsprong onze uitgangspositie in de slotfase verspilden. Dat is gewoon niet te bevatten, maar we hebben nog een kans en dat is in eigen stadion. Wij zijn dan ook gebrand om het thuis alsnog af te maken”, aldus Koller in de Zwitserse media.

Ricky van Wolfswinkel: “We kunnen PSV verslaan”

De van Vitesse overgekomen Ricky van Wolfswinkel vond de winst van PSV niet terecht. Hij verwacht in Basel voor eigen publiek één en ander recht te kunnen zetten. “We zien dit niet als een echte nederlaag. Het gaat over twee wedstrijden en we scoren twee keer in een uitwedstrijd”, zo vertelt de dertigjarige aanvaller aan VP. “We hebben in Eindhoven gezien zien dat we PSV kunnen verslaan.”

Albian Ajeti: “Thuis gaan we het beter doen”

Die bitterheid wil FC Basel-speler Albian Ajeti zo snel mogelijk wegspoelen. “Ik ben trots op de prestaties van het team. Uiteindelijk was er een gebrek aan concentratie en slikten wij een bittere pil, maar wij gaan het thuis beter doen” zo zegt Ajeti die in Eindhoven de gelijkmaker maakte na het openingsdoelpunt van PSV’er Bruma.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Basel – PSV Eindhoven

Ook TOTO is onder de indruk dat PSV in eigen stadion wist te winnen van FC Basel. Maar de wedstrijd in Zwitserland kan heel anders worden, weten de bookies. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook behoorlijk gelijkwaardig ingedeeld. Winst van PSV levert je met x 2.79 keer de inleg een hoge beloning op. Mocht Basel voor eigen publiek winnen, dan wordt er met x 2.39 keer de inleg niet veel minder uitgekeerd. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem de hoogste odd van deze wedstrijd x 3.70 keer je speelbedrag.
De return in de voorronde van de Champions League FC Basel – PSV Eindhoven wordt gespeeld op dinsdag 30 juli om 20:00 uur in Sint Jacob Park te Basel. Weet PSV in Basel af te rekenen en door te stoten naar de laatste voorronde van het Miljoenenbal? Maak dit duel nog spannender door een deal te sluiten met TOTO en wordt een winnaar!!

De beste Online Bookmakers