Champions League
25/11/20193 reacties

Quoteringen bij Lille – Ajax in het voordeel van Amsterdammers

Quoteringen bij Lille – Ajax in het voordeel van Amsterdammers
De bookmakers zijn op de hand van Ajax als het gaat om het toewijzen van de odds bij het Champions League duel Lille - Ajax. Gaat de ploeg van trainer Erik ten Hag die favorietenrol waarmaken of krijgen spelers die inzetten op Lille gelijk? VoetbalGokken.nl laat beide trainers aan het woord en zocht de belangrijkste statistieken bij elkaar. Op wie zet jij je geld?

Erik ten Hag: “Lille is erg sterk”

Zoals altijd is coach Erik ten Hag goed voorbereid op de komende wedstrijd. Na het competitieduel tegen Heracles ging de knop dan ook meteen om bij de Amsterdamse hoofdcoach: “We weten alles wat we moeten weten over Lille. Het is een internationale ploeg met Portugese en Afrikaanse invloeden en natuurlijk het Franse voetbal”, aldus de trainer van Ajax.

“Overtuigd van onszelf”

Ten Hag zag Ajax in de Johan Cruijff Arena overtuigend winnen van Lille, maar schat de Franse equipe nog altijd hoog in: “De Franse competitie is erg sterk. Wij zijn niet per definitie de favoriet, maar we zijn erg overtuigd van onszelf.”

Trainer Lille: “We zijn de underdog”

Ten Hag schuift zichzelf graag in de underdogpositie om de druk af te houden. Lille-coach Christophe Galtier erkent dat dit een beproefde tactiek is en hanteert voor de wedstrijd van aankomende woensdag dezelfde tactiek: “We zijn denk ik niet de favoriet”, zei coach Galtier. “Misschien wel de underdog.”

“We zien zeker kansen”

Galtier vervolgt zijn voorbeschouwing: “Maar we zien zeker kansen. Ajax had het lastig in de voorronden. Ze hadden ook zomaar uitgeschakeld kunnen worden. Dat was wel jammer geweest voor een ploeg die vorig seizoen nog in de halve finale speelde.”

Herkenbaar

De Franse coach beseft dat Ajax met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne drie belangrijke spelers heeft verloren. “Maar ze spelen nog steeds herkenbaar, op een manier zoals ze al veertig jaar doen. Ze spelen modern voetbal met technische spelers. Ajax heeft ook nu weer een indrukwekkende ploeg.”

Statistieken

Ajax staat er voor aanvang van het duel in Lille beduidend beter voor dan de thuisploeg. De Amsterdammers staan eerste met zeven punten uit vier, Lille heeft er slechts één behaald in evenveel wedstrijden. Ajax wordt wel op de voet gevolgd door Chelsea en Valencia, die beide ook zeven punten hebben.

Head 2 Head

Het klinkt bijna ongeloofwaardig, maar in alle Europese wedstrijden waarin Ajax en Lille uitkwamen, stonden ze tot nu toe nog maar één keer tegenover elkaar en dat was op 17 september van dit jaar. In die wedstrijd was Lille soms best gevaarlijk, maar Ajax won uiteindelijk dik verdiend met de overtuigende cijfers van 3-0.

Huidige vorm Lille

De Franse formatie won sinds het duel tegen Ajax nog maar twee keer in de diverse competities. In de Ligue 1 versloeg Lille thuis Strasbourg met 2-0 en wist het eind oktober van Bordeaux te winnen. Maar verder presteert het elftal van Galtier zeer bleekjes in de afgelopen maanden.Twee nederlagen en vier keer een gelijkspel in de Franse competitie, twee nederlagen en een gelijkspel in de Champions League: tegen Valencia werd het thuis 1-1 en uit verloor Lille met 4-1. Chelsea thuis eindigde in 1-2. Afgelopen vrijdag kwam daar nog het 2-0 verlies uit bij Paris Saint Germain bij. Geen cijfers om trots vol vertrouwen de wedstrijd tegen Ajax in te gaan.

Huidige vorm Ajax

De vorm van Ajax is wat dat betreft een stuk beter, althans qua uitslagen. Er waren natuurlijk de wedstrijden tegen Chelsea: 0-1 verlies in Amsterdam en de bizarre 4-4 in Londen, maar verder boekten de Amsterdammers alleen maar overwinningen. Toch ging het ook in de Eredivisie niet altijd simpel, zo was er de benauwde 1-2 zege op RKC en in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle had het zomaar 3-3 kunnen worden, maar de gelijkmaker van Zwolle werd afgekeurd waarna enkele minuten later de 2-4 viel. Sterke optredens tegen Utrecht en Feyenoord bevestigen echter dat de absolute topvorm nog altijd aanwezig is. Ook afgelopen weekend won Ajax weer zeer overtuigend met 4-1 van Heracles uit Almelo.

Lappenmand

Lille-middenvelder Jonathan Bamba is ziek en zal waarschijnlijk woensdag niet fit genoeg zijn om te spelen tegen Ajax. Topaankoop Timothy Weah, die afgelopen zomer overkwam van PSG, zit ook nog altijd in de lappenmand met en slepende spierblessure. Weah is er woensdag ook niet bij.Ajax moet het woensdag waarschijnlijk nog steeds doen zonder de Marokkaanse verdediger Noussair Mazraoui. David Neres ontbreekt in ieder geval, de Braziliaanse buitenspeler heeft knieklachten die hem zeer waarschijnlijk de rest van dit kalenderjaar buitenspel zet.

Prognose

Onze wedtip bij de bookmakers voor Lille – Ajax is 1-2. Ajax gaat in Frankrijk een belangrijke stap zetten richting kwalificatie voor de knock-outfase. Althans dat is onze verwachting. Met de huidige odds is het spelen op deze uitslag best interessant. Check onderstaande quoteringen voor de meest interessante odds die behoren bij jouw voorspelling!

Quoteringen Lille – Ajax

De odds voor winst van Ajax blijven de afgelopen dagen maar stijgen, momenteel staan de quoteringen iets onder een verdubbeling van je inleg: x 1,90.Wordt het een gelijkspel woensdag? Dan strijken spelers die bij de TOTO.nl een draw in hebben gevuld een mooi bedrag op. Momenteel staat die odd op x 3,60. Een zege voor de thuisploeg geeft op dit moment de hoogste quotering : x 4,00 als Lille woensdag wint.
De UEFA Champions Leaguewedstrijd Lille OSC – AFC Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 27 november om 21:00 uurin het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Komt Ajax op tien punten en neemt het een voorschot op kwalificatie voor de knock-outfase of grijpt Lille haar laatste strohalm voor Europese overwintering door te winnen van Ajax? Zet nu in bij VoetbalGokken.nl en speel mee!

De beste Online Bookmakers