Champions League
02/05/20214 reacties

Schakelt Manchester City het Franse PSG uit in halve finale Champions League?

Schakelt Manchester City het Franse PSG uit in halve finale Champions League?
Aanstaande dinsdag wordt de knoop doorgehakt. Staat Manchester City of Paris Saint Germain op 29 mei in de finale van de Champions League? Manchester City heeft de beste papieren door de 1-2 overwinning in Parijs. Dinsdag wordt de return in het Etihad Stadion te Manchester gespeeld. Welke ploeg gaat er volgens jou door naar de eindstrijd? Voor de hoogste pre-odds voor de halve finales zit je goed bij VoetbalGokken.nl!

Josep Guardiola: “In tweede duel kan nog heel veel gebeuren”

Ondanks het voordeel dat Manchester City heeft opgebouwd in Parijs vorige week (1-2), is Manchester City-trainer Josep Guardiola zich er van bewust dat City dinsdag weer top moeten zijn om de wedstrijd naar zich toe te trekken. “We weten dat er in de tweede wedstrijd nog van alles kan gebeuren”, blikt trainer Guardiola vooruit op de thuiswedstrijd van komende dinsdag.

“PSG heeft heel veel kwaliteit”

Manchester City speelde in de heenwedstrijd wat voorzichtig, maar wist na de vroege treffer van PSG de schade te beperken. In de heenwedstrijd dreigden Neymar en Kylian Mbappe zoveel mogelijk terug te slaan op de counter. Guardiola weet hoe gevaarlijk PSG is. “Het is een team dat kan doen wat ze willen omdat ze de kwaliteit hebben, dus daarom speelden wij een beetje voorzichtig. Je kunt de kwalificatie in de eerste wedstrijd niet winnen, maar wel in de tweede”, lacht de Spaanse trainer.

Mauricio Pochettino: “We weten niet of we gaan winnen”

Paris Saint Germain moet de 1-2 achterstand in Manchester zien goed te maken, maar volgens PSG-trainer Mauricio Pochettino wordt dat niet gemakkelijk. “We zijn erg teleurgesteld over de twee tegendoelpunten. Het is moeilijk te accepteren dat dit gebeurt in de halve finale, het is erg pijnlijk. Het wordt moeilijk. We weten niet of we gaan winnen of niet. We weten dat er veel theorieën zijn”, zo zegt trainer Pochettino.

“Het wordt een zware wedstrijd”

PSG zal de trip naar Manchester City zonder middenvelder Idrissa Gueye moeten doen. De Senegalees kreeg een rode kaart in de heenwedstrijd en is geschorst. De overige mannen van trainer Pochettino moeten de klus gaan klaren in Manchester. “We weten dat we dinsdag veel moeten vechten om een geweldig team als Manchester City te verslaan. City doet dit seizoen en in de voorgaande seizoenen een fantastische reis met Pep. Het wordt een zware wedstrijd”, besluit de PSG-trainer zijn voorbeschouwing.

Statistieken

De finale van de Champions League wordt op 29 mei in het AtatĂĽrk Olympic Stadium te Istanbul gehouden. Als Manchester City of Paris Saint Germain wint, zal het in de finale Real Madrid of Chelsea treffen. Beide teams gaan aanstaande woensdag uitmaken welke ploeg dat gaat worden. Vorige week werd het 1-1 in Madrid dus ook daar is nog niets beslist.

Head 2 Head

PSG maakte in 2016 voor het laatst de trip naar Manchester. Dit was toen voor de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League. Het heenduel in Parijs werd toen met 2-2 gelijkgespeeld. City wist toen met 1-0 in het Etihad Stadion te winnen en ging vervolgens door naar de halve finale.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City is in de Engelse Premier League hard op weg naar kampioenschap. Daarmee kan The Cityzens de tweede prijs van dit seizoen pakken. Vorige week veroverde City de EFL Cup beker door in de finale van Tottenham Hotspur te winnen met 1-0. De halve finale van de FA Cup ging twee weken geleden met 1-0 verloren van Chelsea. Oud-Ajacied Hakim Ziyech maakte de goal voor The Blues.

Huidige vorm Paris Saint Germain

Met nog drie speelronden te gaan in de Franse Lique 1 strijdt Paris Saint Germain met Lille OSC en AS Monaco om de landstitel. Midden mei speelt Paris Saint Germain de halve finale van de Coupe de France tegen Montpellier HSC.

Lappenmand

Manchester City-trainer Josep Guardiola kan dinsdag over fitte basisspelers beschikken.PSG reist zonder Idrissa Gueye naar Manchester. De Senegalees kreeg een rode kaart in de heenwedstrijd en is geschorst. Juan Bernat (gescheurde kruisband) en Alexandre Letellier (hamstringblessure) zijn geblesseerd.

Prognose

Wij voorspellen een finaleplek voor Manchester City. Wat ons betreft geven The Cityzens hun voorsprong niet meer uit handen en winnen in eigen Etihad Stadion van de Franse ploeg. Onze wedtip bij Toto.nl is 2-1 voor City. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen voor de terugwedstrijd van dit Champions Leagueduel.

Quoteringen Manchester City – Paris Saint Germain

De pre-odds zijn hoog ingedeeld in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers. De hoogste odd wordt uitgekeerd als Paris Saint Germain wint. Met x 4.25 keer je inleg is die quotering zeer hoog te noemen.Ook een gelijkspel krijgt met x 4.00 keer je speelbedrag een torenhoge odd mee voor een Champions League wedstrijd. Wint Manchester City? Ook dan staat er met x 1.67 keer je speelbedrag nog een hoge odd voor je gereed.
De terugwedstrijd van de halve finale Champions League Manchester City – Paris Saint Germain wordt gespeeld op dinsdag 4 mei om 21:00 uur in het Etihad Stadium te Manchester. Voorspel jij de juiste uitslag van deze return via VoetbalGokken.nl? Dan ben jij de winnaar van deze halve finale in de UEFA Champions League 2020 – 2021!

De beste Online Bookmakers