Champions League
21/10/20194 reacties

Stunt Ajax ook tegen Chelsea in Champions League?

Stunt Ajax ook tegen Chelsea in Champions League?
Aanstaande woensdag staat er een echte knaller op het menu van de Champions League. Chelsea komt naar de Johan Cruijff Arena om de derde poulewedstrijd tegen Ajax te spelen. De Ajacieden gaan aan kop in Poule H en die plaats wil Ajax ook na de wedstrijd tegen The Blues nog vasthouden. Koning TOTO heeft vertrouwen in Ajax en dat resulteert zich in hoge odds en hoge beloningen. Kunnen de Ajacieden volgens jou op tegen deze grote Engelse ploeg? Laat je menig horen bij VoetbalGokken.nl en speel mee via TOTO op deze kraker in Amsterdam.   

Erik ten Hag: “Fantastisch spelen om Chelsea te verslaan”

Ajax-trainer Erik ten Hag zag hoe zijn team ploeterde tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie. Nadat afgelopen weekend die wedstrijd maar net werd gewonnen (1-2), moet de focus alweer richting de Champions League thuiswedstrijd tegen Chelsea gericht zijn. Ten Hag: “Chelsea thuis is toch wat anders dan de Eredivisie, maar dan komen onze kwaliteiten wel beter voor de dag. De intensiteit in de Premier League is zo hoog. We zullen echt fantastisch moeten spelen om van Chelsea te winnen”, benadrukt de trainer de komende wedstrijd in Poule H van de Champions League.

“Bijzonder dat dit de eerste keer is”

De Ajacieden hebben in een toernooi nog nooit tegen Chelsea gespeeld en dat maakt de komst van de Engelse ploeg in de Johan Cruijff Arena speciaal vindt Ten Hag: “Ik begreep dat Ajax nog nooit tegen Chelsea heeft gespeeld. Dat is ook wel bijzonder.”

“Uitdagend programma”

Na de wedstrijd tegen Chelsea krijgen de Ajacieden dit weekend ook Feyenoord nog op bezoek. Volgens de trainer kan zijn team een druk schema aan. “Het is een uitdagend programma, maar dat is precies wat we willen. Het team valt steeds meer in elkaar. De spelers vinden elkaar makkelijker. Maar het moet beter, met name het tempo. We moeten kunnen lezen wanneer we moeten vertragen en wanneer we kunnen versnellen. En als die versnellingen er zijn, moet het in een hoger tempo. Zeker tegen teams als Chelsea is dat cruciaal”, zegt Ten Hag in De Telegraaf.

Daley Blind: “Zand in de ogen van Chelsea gestrooid”

Ook Ajax-aanvoerder Daley Blind beseft dat zijn ploeg woensdag sterker voor de dag moet komen dan zaterdagavond tegen RKC. “Soms heb je dit soort dagen en dan moet je zorgen dat je wint. Dat hebben we gedaan. We hebben een beetje zand in de ogen van Chelsea gestrooid”, knipoogt de Ajacied in gesprek met Fox Sports.

Frank Lampard: “Met vertrouwen naar Amsterdam”

Chelsea begon de week ook met een overwinning in de competitie. De ploeg van Frank Lampard won maar net met 1-0 van laagvlieger Newcastle United. Toch is de trainer niet bang om naar Amsterdam af te reizen en zijn ploeg in de Johan Cruijff Arena los te laten. “We reizen met redelijk veel vertrouwen af naar Amsterdam, dus laten we deze uitdaging aangaan”, zegt de Chelsea-coach op Goal.

“Ajax speelt op een herkenbare manier”

Lampard weet dat het geen gemakkelijke wedstrijd gaat worden tegen een ploeg die bovenaan in Poule H staat. “In het voetbal heb je veel lessen en deze wedstrijd tegen Ajax vormt er opnieuw een. Vorig seizoen reikten ze tot de halve finale, ze hebben goede spelers en spelen op een herkenbare manier. Als je niet in balbezit bent, moet je enorm geconcentreerd zijn. In alle opzichten vormt deze ontmoeting een grote uitdaging”, aldus Lampard.

Statistieken

In Poule H heeft Ajax nog geen puntverlies geleden en mag zich met zes punten koploper in de groep noemen. Ajax won de eerste poulewedstrijd met 3-0 van Lille en wist diezelfde stand ook bij de ploeg van doelman Jasper Cillessen (Valencia) te realiseren. De tegenstander van woensdag Chelsea verloor in eigen huis nog van de Spaanse ploeg met 0-1, maar wist nipt te winnen van het Franse Lille met 1-2.

Head 2 Head

Ajax speelde nog niet zo lang geleden ook al eens tegen Chelsea. In 2010 troffen de ploegen elkaar aan in een vriendschappelijke oefenwedstrijd. De Ajacieden waren die zomer heer en meester in hun eigen stadion doordat er met 3-1 gewonnen werd van The Blues.

Huidige vorm Ajax

In de Eredivisie wist Ajax afgelopen weekend maar op het nippertje drie punten te scoren bij RKC in Waalwijk. De Waalwijkers staan laatste in de Eredivisie, maar wisten het de Ajacieden heel lastig te maken. Ajax sleepte in de 76ste minuut de wedstrijd naar zich toe door een doelpunt van Quincy Promes. Doordat PSV punten liet liggen bij FC Utrecht (3-0) staat de ploeg van Ten Hag met 26 punten op de eerste plaats van de Eredivisie en is de kloof met de Eindhovenaren drie punten geworden.

Huidige vorm Chelsea

Ook Chelsea had moeite om dit weekend de competitiewedstrijd naar de hand te zetten. Thuis speelde de ploeg van Lampard tegen Newcastle United die achttiende staat. De wedstrijd werd met een doelpunt van Alonso gewonnen (1-0) door de nummer vier van de Premier League. Chelsea telt zeventien punten en deelt dat aantal met nummer drie Leicester City. Koploper in de Premier League is Liverpool dat met 25 punten er acht meer heeft dan de ploeg van Lampard.Chelsea heeft een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden opgebouwd. Begin deze maand werd Southampton met 1-4 geklopt en ook Brighton moest er met 2-0 winst aan geloven. In de EFL Cup versloeg Chelsea thuis Grimsby met 7-1 en werd er tussendoor gewonnen van Lille (1-2) in de Champions League. De reeks begon nadat Chelsea verloor van Liverpool (1-2) eind vorige maand.

Lappenmand

Terwijl Ten Hag weinig zorgen aan het hoofd heeft over het aantal geblesseerden is dat bij Lampard wel anders. Er is een kleine kans dat de Italiaanse verdediger Emerson na een dijblessure weer aan kan schuiven, maar voor Christensen (dijblessure) en Rudiger (liesblessure) komt de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena nog te vroeg. Ook op het middenveld moet Lampard wat schuiven. De Fransman Kante kampt met een liesblessure, de Engelse Loftus-Cheek heeft last van een achillespeesblessure en onze landgenoot Marco van Ginkel zal er door een langlopende knieblessure ook niet bij zijn.

Prognose

Onze prognose is dat Ajax een hele goede kans van slagen heeft. Dit heeft dan ook mede te maken met de overvolle lappenmand die Chelsea heeft, maar ook omdat Ajax al heel wat heeft bewezen in de Champions League en de mannen van Ten Hag daarom bruisen van het zelfvertrouwen. Vanwege die opgebouwde ervaring noteren wij dan ook 2-1 winst voor de ploeg uit onze hoofdstad. Daarnaast als we kijken naar de odds bij de verschillende bookmakers zien we dat Ajax favoriet is voor de winst.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – Chelsea

De TOTO heeft alle vertrouwen in een goed resultaat van Ajax tegen Chelsea. Voor een zege van de Ajacieden in de Johan Cruijff Arena wordt x 2.25 keer je inleg uitbetaald. De hoogste quotering die er te vinden is in het 1X2 spelsysteem staat bij een gelijkspel: x 3.50 keer je inleg. Winst van Chelsea levert met x 3.10 keer het speelbedrag overigens ook flink wat duiten op! Een buitenkansje? Of denk jij dat Ajax gaat winnen?
De Champions League-wedstrijd Ajax Amsterdam – Chelsea wordt gespeeld op woensdag 23 oktober om 18:55 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kan de ploeg van Ten Hag een vuist maken tegen The Blues of is Chelsea toch een maatje te groot voor de Ajacieden? Profiteer van de hoge odds bij Koning TOTO en speel mee via VoetbalGokken.nl op Ajax – Chelsea!

De beste Online Bookmakers